Kg gredo dol, ampak 5 kg česa si izgubila? Kupi si številko dve manjše hlače, tako boš videla ali napreduješ ali ne. Ne vem koliko KG imaš, ampak na začetku gredo kile hitro dol (voda).[/quote]
5 kg špeha, ljubezen in dobrota je ostala 🙂
Imam 168 cm in sem tehtala že zame ogromno – 70 kg, sedaj imam 65 kg (ja, danes sem se tehtala 🙂 in rada bi prišla pod 60, ker nikoli tudi po 3 porodih nisem nikoli imela več kot 58 kg. Pač leta in papanje so nardile svoje.
Hlače sem si kupila manjše, všeč so mi takšni kot ti, ki me spodbujajo pri nakupu oblačil, ha,ha… ne zato, ker bi me motivirale, ampak, ker so mi bile všeč in ker sem rabila manjšo številko….
Daj še kak šoping nasvet, juhu….
Punce javite se, kako vam gre????
Jaz sem zdaj začela hodit še na lipo laser, odlična zadeva- priporočam.
Ha ha, samo da ni šla dobrota dol.
Ne razumem, od kod ta fora, da se na začetku hujša v vodo … vodo izgubljamo sproti s potenjem, vsak dan, celo med spanjem, neodvisno od tega, koliko pojemo.
Kakšno lepo obleko ali tuniko si kupi … krojeno malo bolj po telesu. Ti povem, ni boljšega občutka kot pogled v ogledalo, da ti ena oblekca, ki si jo prej komaj stlačila nase, zdaj stoji kot ulita. Očitno si malo ničeva, tako kot jaz. Pa mislim, da je to samo dobro.
Kje ste borke? sonček že lepo sije, dodatna motivacija za hujšanje. Moje kilce so zdaj 65,0.. če se je prej petka kazala, je zdaj stabilna, nič več ne izgine. V 3 mesecih sem tako zgubila 5 kg. Res sem zelo vesela.
Jutri sem ves dan na poti in si bom naredila cvetačno pico, nič drugih oh jev.
Nove obleke pridejo kmalu na vrsto.
Lep začetek tedna 🙂
Danes zjutraj 73,3, v soboto zjutraj pa se mi je za sedmiso svetila dvojka
Toliko se je pokazala, da vidim, da obstaja 🙂
Sem pa že šesti dan na večjih količinah meda, sirupa iz smrekovih vršičkov, žajbljevem mleku, čaju… , in tretniram zgolj trebušne mišice (vaja: kašelj), ves ostali šport pa je na čakanju, saj ga nisem sposobna izvajat…
Hej kje ste vse? Zagotovo nisem edina, ki hujša v 2017 :-))
Moji kilogrami so še kar na 65. Vsak dan si pišem kg in če naredim analizo (poklicna deformiranost, ha,ha) vidim da hujšam tam po kilogramček in malo na mesec.
V teh praznikih sem se veliko gibala, pa vendar kg stojijo. na srečo niso šli gor, saj sem si privoščila tudi kak kos kruha ob prazničnih dobrotah.
Se pa držim brez sladkarij, najraje bi otrokom požrla vse velikonočne zajce, ampak sem se vzdržala, ha,ha. So se vsi trije smejali, ko sem jim to povedala. Pa vse tiste čokoladne jajčke, ki so se svetile na mizi. Sem rekla eno leto bom brez cukra. Le za RD si bom spekla eno LCHF tortico s sukrinom.
Javite se kaj…In lep začetek skrajšanega tedna.
Miranda, koliko si stara?
Ni toliko pomembno, da ne ješ cukra, ampak celokupen vnos kalorij. Če namesto cukra poješ kaj drugega, nisi nič naredila, potem je vseeno, če si privoščiš kaj sladkega. Seveda ne tako, da potem s cukrom nadomeščaš obroke, ampak če se včasih pregrešiš s sladkim, to odštej od vnosa kalorij in pojej manj drugega.
Po mojem po treningu preveč poješ. Tiste beljakovinske napitke skenslaj, če potem poješ tudi večerjo. In poskusi zmanjšati kosilo. Ne vem, kakšno porcijo sicer imaš, ampak moje kosilo je vsaj tretjino manjše od ostalih, sploh OH.
Oreški so sicer zdravi, vendar so kalorična bomba. Ena pest je ogromno kalorij in moraš res paziti, da ostaneš pri eni pesti.
Jaz sem zadnjič kupila brezov sladkor, ima 40 procentov manj kalorij. Preizkusila sem pa tudi že tisto vrsto brez kalorij sploh, samo je predrag (no, saj je tudi brezov sladkor drag).
Pravakava stara sem 42 let, visoka 168 cm in trenutno tehtam 65 kg, konfekcijska številka 36, spodaj 38 ali tudi 36.
Kalorij ne štejem, ker mi je to ful težko, nikoli namreč, tudi po treh porodih nisem rabila hujšat, z gibanjem in zdravo hrano ter dojenjem sem vedno prišla na 56 kg. Zdaj pa so se mi v letih nabrali kg, kljub športanju in zdravi hrani.
Bi rada štela kalorije, ampak ne vem kako bi se tega lotila :-))) Drugače mi številke ne povzročajo težav.
Sladkega ne jem, že večkrat v življenju sem to naredila, za zdravje, tudi subsitutov ne rabim, kot so sukrin ali brezov sladkor (eritrol)
Ja se strinjam s teboj, da preveč OH-jev pojem, drugače pa porcije niso velike. Oreščkov pojem recimo med službo kakih 6 domačih orehov ali 10 lešnikov.
Ja ja, to so leta, ko se tisto korigiranje teže brez problemov neha. Tega je za vselej konec in odslej se boš morala za ohranjanje teže potruditi. Tako pač je. Z leti kalorične potrebe upadajo, presnova se upočasni. Zdaj rabiš verjetno že okoli 500 kalorij manj na dan kot pred 20 leti. Tudi hormonske spremembe niso na tvoji strani.
Kalorije spremljaj en teden, da boš dobila občutek, koliko poješ. Če te ne matra sladkor, je to seveda odlično. Jaz sicer ne maram preveč sladkega okusa kupljenih sladkarij, sem pa vseeno sladkosneda. Navaden rafiniran sladkor sem črtala že zdavnaj – s tem odpade en kup ene džank poceni hrane.
Taka količina oreškov je okej. Moraš pa to šteti za malico, ne samo kot dodatek malici.
Kalorije se sicer naberejo tik tak. 1500, kolikor je zate verjetno primeren vnos, jih imaš zelo hitro. Če imaš pet obrokov na dan, moraš kosilo in večerjo res omejiti na majhne porcije. Se navadiš. Po treningu pa črtaj eno ali drugo, ne pojej obojega. Proteinske šejke moraš res skrbno izbrati, ker so eni ne samo nekakovostni, ampak tudi kalorične bombe, da si misliti ne moreš. Tako da če se ti že zdijo nujni in koristni, skrbno preveri sestavo in firmo. Ampak jaz osebno bi raje pojedla malo puste skute (imaš tudi tako brez maščobe, ki ima zelo malo kalorij, pa neprimerno več beljakovin kot recimo jogurt), jajca (kot že počneš), kak kos belega mesa in podobno.
Pravakava, točno tako je kot si napisala 🙂 leta, hormoni igrajo svojo vlogo. Mogoče bi katera si mislila, da saj pa ta ni debela, ampak enostavno, ko sem videla številko 70 na tehtnici me je skoraj kap zadela, lep čas se nisem vagala in potem šok. ok, vedela sem , da imam nekaj čez 60, ampak to!!! ha,ha,ha, če bi me kdo takrat videl kako sem pregledovala tehtnico ali mogoče ni pokvarjena.
Se strinjam s tabo, da se skuta, meso, ne moreta primerjat s temi praški.Ampak po treningu je to zelo priročno, predvsem, če imam še druge opravke. jem pa kozje proteine iz bio pridelave.
Bom poskusila to s kalorijami.
Hvala.
Jaz sem še tudi tu nekje. Hvalit se nimam s čim, saj sem še vedno na 73,5 (danes zjutraj). Sicer ne bi bila presenečena, če bi vaga kazala tudi kaj več, saj sem minuli vikend pojedla kar nekaj viška dobrot, pa tudi zadnjih 14 dni se je moja rekreacija zminimalizirala.
Sedaj sem (končno, upam) spet pri zdravju, še psihično se “nazaj naštelam” in delam na tem, da bo čez en mesec za 7 svetila 1. 🙂
Ja, tale 40 + delajo svoje… čeprav meni nikoli ni bilo enostavno spravljat dol kile, je pa res, da sem jih mnogo lažej držala na vajetih. S športom oz. rekreacijo pa se po 40. letu ukvarjam toliko kot še nikoli v življenju. Vse za zdravje 🙂
Ojla,vceraj sem se malo postila z lunino meno,tehtnica je pokazala 47,4 zdaj sem ze kar nekaj casa v tem obmocju(47_48) zadovoljna da prazniki niso vplivali na pridobivanje.racunam kalorije in izbiram hrano po Gi in se splaca.Vztrajajte punce in ne iscite izgovorov,vem da je tezko,ko poslihtas v glavi je vse enostavno.se se kaj oglasim,lepo hujsajte.
Jaz sem menda že eno leto na isti teži, pa bi rada še kako koli ali dve manj.
Edini način doslej: ko sem imela neke kolobocije in dejansko nisem mogla normalno jesti, sem tudi shujšala. Kljub vsemu miganju in nekim precej skromnim prehranskim okvirjem …
Poskusi en teden seštevati vnesene kalorije, da boš dejansko vedela, koliko poješ. Morda imaš tu še rezerve.
Sva par, eden zelo rad kuha, drugega pa izjemno zanimajo stvari povezane s prehrano (hujšanje, pridobivanje mišične mase itd.) ter športnim treniranjem, kjer sem zelo aktiven in sva se zato odločila da s skupnimi močmi začneva ustvarjati novo stran na kateri bodo uporabni nasveti, recepti, članki itd. Z veseljem objaviva tudi zgodbe članov o njihovi poti do zastavljenega cilja. S prva bodo aktivnosti potekale na facebooku, je pa že v načrtovanju izdelava spletne strani z rednimi objavami in novostmi. Skupaj stopimo v bolj zdrav način prehranjevanja in življenja.
Ker nisem tip za 5 obrokov na dan, bi to komot izvajala. Nekoč sem tudi imela post enkrat na teden cel dan, ampak zdaj po mojem ne bi več zdržala.
Drugače sem pa ravno prebrala članek, da so pomembne izključno kalorije. Nekajletna raziskava z dvema kontrolnima skupinama je pokazala, da ni pomembno razmerje med OH, beljakovinami, maščobami, pač pa predvsem in skoraj izključno število kalorij.
Pravakava res je zanimivo, da tudi jaz z leti nekatere stvari težje zdržim. Se mi pa zdi krivično, da staranje bolj prizanaša moškim kot ženskam kar se tiče kilogramov. Gledam svojega moža, ki še ob polnoči je sladoled, jaz sem se takšnim obrokom morala odpovedat, ker si res ne želim 70 kil na svojo višino. Ko on še lepo spi jaz že tečem, res si skrbno pripravljam obroke, on pa je tiste, ki jih jaz pripravim ali ko je v službi kdo drug.
Ja malo sem zašla iz teme. Ampak me kuri, ko na pikniku nisem poskusila ene svoje sladice, medtem ko se je on pridno basal in to samo zato, da bom imela končno spet svojo normalno težo :-))))