Najdi forum

Shujšajmo v 2017

Meni se je tudi zrušilo pol sveta na glavo; kar se ni samo podrlo, sem se pa sama lotila s krampom … joooooj.
In enako, nekako se ne tolažim (pretirano) s hrano, kar je tudi pri meni sicer problem. Oziroma se z ovsenimi kosmiči …

Ker se jaz s temi nihanji ubadam že vse odraslo življenje, vem, da bo zelo verjetno spet prišel tudi kak dan prenažiranja. Če ostane pri enem dnevu, potem še gre. To se da popravit. Hudo je, če se ta dan zavleče v mesece, kot se mi je zgodilo pred nekaj leti in sem si nabrala ta presneti višek. Zadnja kilca, dve se kar nočeta poslovit.

Ja hrana je tudi pri meni nekakšna opora za premagovanje stresnih situacij. In seveda se človek trudi nakti drugačne rešitve, a nobena ni tako učinkovita.

Upam, da nam vsem uspe najti drugačne rešitve. Gibanje je zagotovo ena izmed dobrih možnosti za premagovanje stresa.

Drugače delno uspešno upiranje preveliki količini hrane, zaenkrat še optimist, da bo prihodnji teden minus na tehtnici.

Zdravo,

no pa naj se vam še jaz pridružim, ja se bliža poletje in je treba 😀 Kako vam gre? Tudi jaz potrebujem nekaj spodbude. Jaz imam pet obrokov na dan in zajtrk je nujen 🙂 Telovadba vsaj trikrat tedensko, če le imam čas.

Začetna teža 68kg.

Ste že izgubile kakšen kilogram? Kaj pa telovadba?

Moji obroki zgledajo nekako tako:
zajtrk – jajca in ovsene kosmiče
malica – kakšno sadje
kosilo – riž, piščanec, solata. Včasih tudi pašto, vendar slabo vpliva name
malica – kakšno sadje, skuta, sir
večerja – solata, pisščanec, kakšno jajce.

Ko mi zapaše pa še več riža ali ovsenih kosmičev. Sladkemu se izogibam 🙂 Vztrajam. Pa poleg tega sem si kupla še neke body slim vlaknine in pijem zjutraj.

A je probala katera obliže? Sem slišala kar nekaj uspešnih zgodbic na to temo, pa ne vem če je res.

Vem da brez telovadbe in zdrave prehrane ne bo nekega učinka, vendar če nekaj lahko pomaga zakaj pa ne 🙂

LP

no par dni je za mano, nekaj boljših nekaj slabših…

Začetek hujšanja: 1.3.2017
Začetni kg: 74,5 kg
Trenutni kg: 73,7 kg

Med tednom sta se mi je prikazali celo 73,2 in 73,3; danes pa 73,7 …
Milo rečeno, se sama sebi zdim mal smešna, ko tele deke tako čekiram… Sam, kaj hočemo – po nečem se je treba orientirat.
Wannabeskinny – lep začetek 🙂
tai8585 – V dveh mesecih sem odvrgla 3 kg. Če prav pomislim, to ni ravno veliko, vendar delam na tem, da grem še v minus. Počasi gre, glede hrane nimam nekih drastičnih ukrepov – se čim bolj držim načina prehrane, za katerega menim, da mi ga bo uspelo obdržat doživljenjsko in za katerega menim, da je zdrav. Za gibanje si kar vzamem čas, tako da sem v povprečju nekje na dobrih 6 urah načrtnega miganja na teden. Skratka, dajem bolj povdarek na zdravem načinu prehranjevanja in gibanja, hujšanje pa jemljem kot vzporednico.

Pozdravljene,

tudi jaz se vam pridružujem, od 1.1. ne jem niti grama sladkorja, iz 70 kg sem shujšala na 66,5 imam pa 168 cm. Gibljem se veliko, kruh jem le zjutraj in 5 obrokov na dan. Do poletja bi rada prišla na 60 kg.

Za ta teden – zastoj (73,8).
Morala se bom “spoprijateljiti” s stresom ali pa ga začeti ignorirati. Mislim, da sem na njegov račun v zadnjih dneh pojedla nekoliko preveč orehov in rozin (jih je treba umaknit s pulta). Daje me tudi neka enormna utrujenost, sploh v popoldanskem času, tako da ni popolnoma nič z mano in bi najraje samo spala ali pa vsaj ležala).
Miranda, tebi pa gre super, čestitke! Lahko morda poveš, koliko se giblješ na teden in na kakšen način? Pa za 5 obrokov, kaj vsebujejo?

Čas kar beži, ko bi še kg tako bežali stran od mene 🙂

Začetek hujšanja: 1.3.2017
Začetni kg: 74,5 kg
Trenutni kg: 73,0 kg

Je sicer nekaj, je pa manj kot bi želela.

Vem, da se ti zdi premalo, ampak pol kg na teden je pravzaprav idealno. Ne zgubljaš mišic, ampak “špeh”. Le pogumno naprej!
Tudi jaz se premikam počasneje, kot bi si želela, ampak se zavedam, da sem tudi dolgo in pridno nabirala 🙂

Danes se je na tehtnici pokazala številka 65… res 65,8 ampak se je pokazala in tako mi tehtnica in vztrajanje govorita, da grem v pravo smer. začetna teža 1.1. 70 kg.

Ena je spraševala kaj počnem, kako se gibljem? 2 X na teden grem na funkcionalni visoko intenzivni trening, 1 x na teden na pilates za notranji mir in nadaljnjo vzdržljivost 🙂 velikokrat se v službo odpravim peš ali s kolesom. S kolesom imam 15 min, peš 40 min. Veliko tudi pešačim- sprehod, med vikendom obvezno dva dolga sprehoda po 2 uri. Tudi kakšne vzpon na hrib pade.

1x na teden LPG masaža.

Prehranjujem se 5 obrokov na dan in res nobenega sladkorja, od 1.1. nisem zaužila nobene sladkarije. Jem tudi kruh za zajtrk, včasih si ga privoščim tudi za večerjo. Celo kakšen kos belega kruha.

Pa na tešče spijem orehovo olje.

Glede obrokov- imam jih 5, vključujem oreščke, veliko sadja zelenjave, kosilo jem tudi ogljikove hidrate, nisem zagovornik beljakovinskih diet, kljub temu, da po treningu spijem proteine, si nato še spečem jajca in pojem kak kos kruha.

Predvsem se mi zdi pomembna vztrajnost in da je to način življenja. Sama brez OH-jev zelo težko vzdržim, postanem zelo tečna. :-)))) Kaj pa ve? In tudi lačna ne morem zaspat.

Miranda, hvala za odgovor glede prehrane in gibanja.
Glede prehrane imam podobno mnenje kot ti, očitno pa bom morala nekaj spremenit, saj stagniram še vedno na isti teži, torej 73,8. Stresno obdobje se nadaljuje, vendar ne smem podleč glasku, ki mi prigovarja, da si vsaj pri hrani lahko privoščim….
Sama migam cca 6 ur na teden, od tega večina hoja, hoja v hrib, plavanje, ostalo še nekaj kolesarjenja, vaje za hrbtenico oz. joga. Zjutraj pijem ožeto limono v malčni vodi, potem imam 4 – 5 obrokov, dopoldne 2 obroka – en obrok je kos sadja, drugi obrok kruh pa nekaj zraven (namaz/ salama/ sir / paprika) + jogurt ali bela kava + kakšen orešček; 3. obrok – južna, kar je cela družina, le da si odmerim količino, 4. obrok zvečer – bela kava, 5. obrok (občasno) jogurt ali grenak kakav. 1 – 2 x na teden si za večerjo privoščim nekaj bolj konkretnega (jajca ali narezek s kosom kruha), občasno pojem kaj sladkega (domača peka ali cca 2 dag čokolade), vendar to je kvečjemu 1/5 tistega, kar je bilo včasih… Vmes, če sem lačna ali pa za “živce krotit” prigiznem oreščke ali jabolko.
Zaenkrat bom omejila uživanje oreščkov + prevetrila ostale obroke, drug teden enostavno mora biti manj.

2befree jaz sem ugotovila, da če sem zjutraj za zajtrk pojedla najprej sadež in potem kruh in nekaj zraven sem manj hujšala, kot če sem obrnila. Ker že veliko let dan začnem z enim sadežem, baje je kot metla v telesu sem se težko prepričala, ampak zgleda je za presnovo boljše. Tudi jaz pojem za kosilo to kar skuham za celo družino. Morda vključiš še kakšno žlico olja na tešče- orehovo, konopljino?
S tem ko kg stagnirajo ti pa vztrajaš je velika preizkušnja zate, jaz temu pravim čustveno bildanje. Veš tisto kdo bo koga- jaz telo ali telo mene?
Najbolj pomembne so zame v življenju te notranje zmage.
Javi kako gre 🙂

Pa se po dveh tednih oglašam še jaz 🙂 Danes zjutraj sem stopila na vago in rezltat je 66kg. Super za dva tedna. Prezadovoljna.

Ja časa za gibanje je bolj malo, posledica službe. Jem tako kot sem že napisala v prvem postu. Sem se pa odločila za paket body slim, ki je na naravni bazi in mislim, da mi res dobro dene. Obliže so mi kar podarili in bomo vidli, za prva dva tedna sem prezadovoljna, pa počutje je tudi super.

Vidim, da pridno napredujete 😀 Le tako naprej, pridne.

Tudi jaz si želim, da postane prehrana in gibanje moj stalni način življenja, se trudim 🙂

Ekola, moja malenkost 50 +, 172 cm v višino, start 75 kg.
Vse je v glavi, do 2017 nisem uspela več let pokazati na vagi manj kot 71 kg, ampak danes je že na 68 kg. in kg kar kopnijo, jaz pa imam iz dneva v dan več energije in volje. Nisem na dieti ampak sem spremenila prehranjevalne navade. Občasno se “pregrešim” če grem na obisk, rojstni dan ipd. drugače pa ostajam dosmrtno na ajurvedski prehrani in tibetancih.

Vsem pa želim SREČNO punce do zaželenega cilja!!

https://www.youtube.com/watch?v=JRMOMjCoR58

Evo mene… imam že 72 kg.
Sicer ne javljam redno, ampak od novega leta sem na -8. Sem vesela, vem, da bi lahko bilo več, ampak še zmeraj rada jem… sladko 😉

Glavnik porabnik kalorij so mišice, zato je pametno delati vaje za mišično maso. 3x na teden po 45 minut si vzamete čas za uteži, toliko časa ima pa vsak od nas. Pa še obliko telesa boste imele pravo 🙂

Sladkarije in sladke pijače v smeti, omejiti OH na minimum, nezdrave maščobe zamenjate z zdravimi. 5 do 6 manjših obrokov na dan, veliko zelenjave (predvsem zelene barve) in 3 do 4 litre vode na dan. Možgani rabijo 15 do 20 minut da zaznajo sitost, zato nehamo jesti prej in ne takrat ko začutimo, da smo siti.

Nobenih neumnih diet, kjer ne smeš nič jesti, ker boste shirale telo in ker ne boste zdržale, boste padle v depresijo in začele jesti vse kar vam pade v roke in boste spet na istem, če ne slabšem. O odvečni koži pa rajši nebi 🙂

To vam piše nekdo, ki je v enem letu shujšal iz 105kg do 70kg.

Aja pa tehtnico vržite v smeti, ker tisti grami/kg ki jih tukaj navajate ne pomenijo čisto nič.

Ker nisem veliko aktiven na tem forumu in če kdo rabi pomoč pri prehrani/vadbi me lahko kontaktira na

[email protected]

Bella12 bravo in super, da si se javila, super se bere!!

123456abc se strinjam, da je vadba pomembna, nikakor pa se s teboj en morem strinjat glede tehtnice. Meni tehtnica deluje motivacijsko in sem vesela, ko vidim da gredo kg dol.

Sama sem oklestila že skoraj 5 kg in sem vesela, še 5 bi jih rada do poletja.

Bravo za vse, ki vam uspeva.
Bella12, start 1/1-2017, tai8585 – čestitke.
Sama sem cel marec nihala med 73,3 in 73,8. Danes zjutraj je kazalo 73,6 in gremo dalje. Če drugim uspeva, bo tudi meni. Že večkrat sem prebrala, da stres deluje kot bremza pri hujšanju.
Včasih imam občutek, da je moje življenje postalo podobno downhillu, ko se trudiš imeti življenje pod nadzorom, vse pa gre s tako brzino, da si ves čas v pripravljenosti, kam te bo vrglo… Torej, nekaj moram narediti s tem stresom, da me res kam ne zabriše.

New Report

Close