mene tole bolj spominja na stradanje.. tole ze ni zdravo hujsanje, mogoce bos izgubila kile ampak jih bos pridobila takoj nazaj, ko bos zacela jesti normalno po starem.. za moje pojme premalo kalorij za normalno delovanje organizma. Saj skoraj nic ne jes cez dan, ves koliko koze ti bo ostalo z hitrim hujsanjem in stradanjem. Za vecerjo raje pojej jogurt, skuto ali kaj drugega z beljakovinami kakor pa neki kvazi kvas napitek. Nic se ne zgodi cez noc!
Trdnoodločena20, bravo za vzdrževanje teže, ki je prav ok. Sicer sama veš, kaj še lahko narediš s svojo postavo, amapak že vzdrževanje te telesne teže je res lep dosežek. Ok, leta so na tvoji strani in si komot si privoščiš še kakšno kilo manj… 🙂 Tud sama sem pri 20-ih imela težnjo, da bi imela pod 60 kg (in sem se tud gibala tam men 58-62), sedaj pa bom presrečna, ko bom zagledala 6-ko spredaj 🙂
Danes zjutraj sem spet stopila na tehtnico, ki je pokazala 75,4. Je malenkost manj kot prejšnji teden, vseeno pa sem upala, da bo še kaj manj. Ta teden niti ni bilo nekih pregreh v smislu večerij ali vmesnih prigrizkov, za precej gibanja pa je skrbela kombinacija snega in mraza in sonca, kar me dobesedno potegne ven in v akcijo 🙂
Upam, da me tale volja in zagnanost ne bo zapustila.
pozdravljene, tudi sama bi se vam rada pridružila, stara sem 24 let, visoka 169 in sem se v dobrem letu nekoliko zredila imam 83 kg, v planu imam najprej izgubiti 1o kg.
moj načrt je da se bom tehtala na 14 dni trudila se bom vsaj trkrat tedensko telovaditi na steperju in tekaški. iz prehrane bom črtala vse oh-je in sladkor.
vidim da ste nekatere pridne že od januarja pohvalno 🙂
Mic po mic… danes zjutraj 74,7…sam, da gre dol.
Zadnja dva dni me je neznansko držalo za sladko in sem si privoščila nekaj več domačega peciva (to pomeni 3 kose cca 6×8 cm v 2 dneh) in včeraj še 2 kosa potice za večerjo + še banana… v planu je bil pa smo navaden jogurt…
februarka2017 – ti si nekje moje višine, pa 20 let mlajša, tako da ne dvomim, da ti bo uspelo. Držim pesti tudi zate, da bi volja trajala. 🙂
Še jaz bi se vam pridružila, vem da sem pozna, da ste zaštartale, ampak nikoli ni prepozno.
Stara sem okoli 40 let, višina 160 cm, in imam groznih 70 kg.
Pri meni je problem predvsem v trebuhu, nimam debelih nog, rok, napihnjenega obraza…trebuh.
Moja zgodba je mal čudna, pa vendar resnična.
Nikoli nisem bila debela, vedno sem imela težave, da sem se trudila zredit, ker sem bila presuha, kar luknje med nogami, grozno pač. V drugo smer, kot sedaj. Nikakor nisem prišla na 50 kg.
Ko sem pa zanosila, se je mojemu telesu utrgalo, prišla sem na 77 kg, rodila zdravega skoraj 4 kg težkega otroka in potem 75 kg držala celo leto. Diete niso pomagale. Z dieto iz zelene in nekaj sem pridobila še 1 kg gor v 14 dneh in takrat sem se odločila, da nobene diete v življenju več.
Po tem letu sem jedla vse, zmanjšala sem obroke in jedla večkrat dnevno. Shujšala sem na 58 kg in tako sem se najboljše počutila in funkcionirala.
Ponovno zanosila, pridobila težo 83 kg in rodila preko 4 kg težko dete. Celo leto sem imela 79 kg. Moje telo ni hotelo sprejeti, da sem otroka že rodila. Katastrofa. Potem pa na isto vižo spet dol in sem težo držala nekako na 63 kg.
Kaj za vraga sem delala pojma nimam, očitno jedla in nič gibala, da imam spet 70 kg.
Rada kuham svoji družini in dejansko pojemo že razmišljam o tem, kaj bom naprej skuhala. Življenje se kar naenkrat vrti okoli hrane. To mislim, da je problem.
Sedaj sem se psihično distancirala od teh vzrokov in mislim, da sem pripravljena na spremembo.
Moram reči, da bi rada prišla na 62, 63 kg, presrečna pa bi bila, če počasi pridem na tistih 58 kg. Imam kar nekaj oblačil, ki bi mi pri teh kg prišle prav.
Rabim pa takole, kako spodbudo. Kot sem na začetku rekla, me najbolj moj trebuh. Po moje zmanjšanje obrokov še bolj bi pomagalo. Zaradi hitre, prehitre pridobitve kilogramov v nosečnosti pa so se mi pobesile mišice na spodnjem delu trebuha.
Limonca zjutraj, kak cimet dodan, ja to bi šlo. Niti na misel mi ne pride, da bi tehtala živila in posebej kuhala zame, ker bom kasneje spet začela vse to jesti in pridobila vse kg z pribitki nazaj.
Če ima kdo nasvet, kako naj učvrstim, oživim te mišice…prosim za nasvet.
Steper tudi to lahko, super. Koliko časa ste na njem?
Za zajtrk sem jedla kislo zelje s fižolom na mal masti. hihihiii-prvič v življenju.
Prebrala sem, da mora telo ob manjših vnosih misliti, da kar naprej dobiva, da ne začne nekakšnega kopičenja zalog za hude čase- stradanja. Tako, da bom imela več obrokov na dan. Pa sadje, pa normalno kosilo, manjše.
Pa da vidimo kaj bo iz tega. Ne morem več gledat tega. Majhna, zavaljena…ko buhteljček. Mal pretiravam, ampak vseeno.
Še tole, koliko vode kaj spijete na dan? Se moram glih prisilit, da kaj spijem. Se popravljam, že spijem nekaj vode, tam pol litra.
Kako se vam zdi, da pred obrokom spiješ..ne vem, dva deci vode?
Kava, ni nujno sladka, pa vendar obvezno z mlekom…tam ene tri na dan sigurno. Ni dobro ne?
Punce!
zanima me, kako vam kaj gre? Sama sem kar veliko grešila, ampak na srečo se nisem zredila, na nesrečo pa tudi nič shujšala. 😀
Zjutraj sem šla v nabavo in si naredila zalogo zdrave hrane. Danes mi sploh ni pasalo jesti, prvi obrok šele ob 1ih popoldne (grški jogurt + ovseni kosmiči, mandlji, lešniki, datlji, presni kakav – vse to zblendam skupaj, da pride taka domača nepečena granola), za kosilo pa polnozrnate peresnike z ricotta paradižnikovo omako.. lihkar sem izpod tuša, odtekla 30 min na tekalni stezi. Za večerjo pa bom najbrž pojedla sojin tofu in za prilogo kislo zelje ( zmrzjene zelenjave se mi danes pač ne da kuhati:) ).
Jutri pa si mogoče privoščim lososa po dolgem času 🙂 poskusite ga enkrat, ne bo vam žal, pa še vsebuje zdrave omega 3 maščobe, ki se jih ni treba prav nič bati! V torek na dan ljubezni bom stara pa 20. let, takrat pa si bom privoščila kak greh. 😀 To je vse za danes od mene, pišite kaj o vaši prehrani, gibanju, izgubi kilogramov in kaj vas motivira.
Srečno in smo na vezi:)
Takole se bi potem človek raje malo skril, ker tehtnica ne pokaže manj, ampak več.
Kljub trudu, ob manjših porcjah in več gibanja… Včeraj zjutraj 74,8.
Si zapisujem, kaj jem tekom dneva in moram priznati, da imam skoraj sleherni dan na jedilniku tudi kaj sladkega. Manj kot bi imela sicer, vendar bseeno.
Kot kaže, bo treba še bolj reducirat količino.
Bella12, tebi gre pa lepo tole.
Si še vedno samo na manjših obrokih in nekaj športa, ali si kaj bolj “drastičnega” uvedla?
Evo, jaz sem bila včeraj čisto brez cukra in sem preživela :).
Glede rekreacije pa – trenutno mi rata cca 5 – 6 ur na teden, predvsem aerobna (hoja, hoja v hrib, plavanje, kolo). Stopnjujem tempo in kondicijo, na kile pa mislim da to glih ne vpliva kaj dost.
Bom pa v kratkem vzela meter v roke, da vidim, če vsaj ta kaj drugače pokaže…
Jaz dnevno hodi od 4 do 6 km. Pa oh jem dopoldne ori kosilu imam bolj zelenjavne priloge. Zvečer pa tudi ni oh. Tako, da zmanjšanje oh je moj recept. Nisem na lchf, ker dopoldne jem kar nekaj oh, pa ne dodajam kakšnih dodatnih maščob.
Jaz mislim, da vsaka rabi svoj način. Čeprav me frustrira, da mi stagnira to že 10 dni. Lahko bi šlo še kaj dol 🙂
Jaz bom doktorirala iz stagniranja.
Zdaj bom odgovorila več puncam hkrati …
Treba je preprosto uvesti drugačen jedilnik, vendar tak, ki ga potem lahko ohraniš do konca življenja, in treba se je gibat. Vendar na račun gibanja potem ne več jesti (v smislu, saj sem migala in lahko pojem še ta kos torte – z gibanjem eno uro porabimo pičico kalorij v primerjavi s tem, koliko jih lahko v eni uri pogoltnemo).
Jaz bi za uvod predvsem zmanjšala obroke. Naša kosila so načeloma enkrat prevelika, predvsem OH (krompir, makaroni).
Voda!!!!! Voda!!!!! Če ne gre sama voda, pa notri malo limonce za okus ali močno razredčen pomarančni sok, mogoče sadni čaj brez sladkorja, samo z malo limone. Pol litra je čisto premalo.
In seveda potrpljenje. Če ne gre tako hitro dol, kot smo planirale, ne obupat, vztrajat. Naj vsaj ne gre več gor. Meni se dejansko zdi uporabno, da si nekaj časa zapisuješ količine in kalorije, ker se tako sčasoma naučiš paziti na to, kaj zaužiješ. Če poješ preveč za kosilo, potem je treba nujno omejit malico ali jo kar spusti, pa če želodec še tako kriči, da je lačen (tudi otroci se mečejo po tleh, da hočejo čokolado ali bonbone, pa jih ne dobijo vedno – bodimo vzgojni tudi do sebe!). Če poješ kos torte, potem je treba zmanjšat kak drug obrok.
In ne se smilit same sebi, če ne morete toliko jesti, kot bi rade. To pa res ni nič hudega (če človek realno pogleda, je v bistvu poniževalno in otročje).
Upam, da ne zveni pokroviteljsko. Vse napisano namreč v prvi vrsti velja tudi zame. Bijem večno bitko s kg, edina razlika z večino tukaj gor je morda to, da se primem v roke na zgodnji stopnji, ko je tam okrog 5 kg viška. Kar pa ne pomeni, da boj ni hud.
Evo,jaz sem prisla na svoj cilj,48kg_zelim vam veliko uspeha pri doseganju cilja ki ste si ga zadali,ja potrebno je odrekanje,vendar na preteklo obilno prenajedanje ki je ustvarilo nas visek KG,ni druge kot da se sedaj pac malo potrpi in shujsa.sedaj jem 1200cal na dan in to je potrebno za normalno delovanje telesa za cez dan. Lepo se imejte.LP
Kdor ne.more kavo brez čakra (tisti k pijete z mlekom) naredite tak.sm.jst jst sm iz danes na jutri presaltala brez cukra pijte belo kavo brez cukra je laži prebaut okus grenke kave..če v je doza prevelika si naročite/naredite malo belo to je kava z mlekom le da vsebuje kratko kavo in ne dolge deluje
Zdaj D mi kdo kavo sladka mi ne gre po grlu nikakor… Doma imam kilo sladkorja že 3 leta (pomojm rok uporabe poteku že 1000X) sam za koga k če pride na kavo 🙂 pa se.to po novem vsi (nismo prodala se) si cukrajo kavo z medom
Kava brez sladkorja – iz tvoje “zmetanke” je razbrati, da piješ kavo brez sladkorja. Si želela še kaj sporočit? Mogoče, da jo zato piješ z mlekom?
čestitkeeee 🙂
Ja, ni druge – odrekanje, omejevanje, pazit kaj ješ, kdaj ješ in koliko ješ… Če tega ne delaš striktno, v najboljšem primeru stagniraš… Tu sem sedaj jaz, tehtnica kaže svojih 74,8; metra pa še nisem vzela v toke.
Tale mesec je pri meni na šihtu norišnica, tud doma je pestro, tako da nisem prestroga do sebe. Migam pridno, kolikor se le da, iz zapiskov kaj/kdaj in koliko pojem pa je jasno razvidno, zakaj dekagrami (da ne sanjam o kilogramih) sedaj ne grejo dol… Očitno mi podzavest narekuje, da na račun miganja lahko pojem nekaj več… Evo, se vzemam v roke. Drug teden bo minus, pa magari minimalen.
Danes zjutraj sem stopila na tehtnico (mi ni dala mira…), da preverim, če bo vendarle pokazala kaj manj… In? 74,0 🙂
Sem kar boljše volje, kar se tega tiče, in imam kar upanje, da kmalu uzrem za sedmico 3 (sem jo pripravljena gledat tud cel mesec, sploh če jo bo potem aprila nadomestila 2)
Eni se pač “radi” dolgo poslavljamo….
Krofi hvalabogu niso pustili pretiranih posledic, saj je vaga danes zjutraj kazala 73,6.
Res pa je, da sem tudi v enem zelo stresnem obdobju, ki se vleče že več kot en mesec. Običajno bi se v taki situaciji “pocrkljala” s sladkimi in slanimi prigrizki, ker pa sem jih črtala že par mesecev nazaj, se sedaj niti nisem spomnila nanje (pa ne, da so rezultati? ;)). Namesto tega se, kar se da veliko, poslužujem regeneraciji v naravi (mnogo hoje), občasno jogi (spati itak ne morem normalno…).
Mogoče pa ima na nižanje teže vseeno vpliv moja jutranja limonada (brez sladkorja, seveda).
Pridružil se ji je še napitek s kurkumo. Ker se pri prehrani že sicer omejujem (nekaj vsebinsko, nekaj količinsko) si za tale post nisem zadala nič posebnega, razen povečanega vnosa zelenjave (3 x na dan), kar pa moram še osvojiti.
Se že veselim, da se oglasi še kdo. Je prav fajn brat še kakšno “sotrpinko” 🙂