Najdi forum

Shujšajmo v 2017

Noell, ja arasidi in ostali orescki so ptevec kaloricni,jaz jih ne jem,so pa soncnicna semena manj kaloricna in imajo dosti beljakovin,tvoja hrana je vredu,vec beljakovin manj lakote,imam te tabele,vzamem tam nizji GI in malo kalorij,pa kar hte,s takim nacin ti bo uspelo,zdaj je se moz xacel opazovati kaj in kako jesti,bi rad tudi shujsal 10 kg.

Čestitke za minus. Jaz sem tudi ze skoraj na preddecembrski teži.

Yes,53kg,29.12.je kazalo 57._preteklost pojdi stran.lp

Uuu čestitam. Full ti gre dobro dol. Še malo pa boš nehala sodelovat z nami 😉 (saj ti privoščim).
Pa imaš občutek, da te je kaj manj tudi po centimetrih?

ja, hlače so mi postale udobno prav :
29.12. sem imela okoli pasu : 89 cm /12.1. imam : 87 cm
okoli noge : 89cm / zdaj 87 cm

14 dni sam že, bravo jaz 🙂 danes zjutraj tehnica kaže 70.5 kg… kot sem že povedala neke dijete nimam… vglavnem nejem kruha oz. OH,navadila sem se piti kavo brez sladkorja 🙂 sem več lačna kot pa sita ne vem a je to navada al ka je. Pojem svoj obrok sestavljen iz mesa in solate včasih je za prilogo riž se najem in sem čez 45 min spet lačna tk koda sploh nebi jedla cel dan. Vceraj zjutraj sem se zbudila in do kopalnice komaj prišla noge me sploh niso ubogale. Brnčalo mi je v glavi in začela sem se full tresti usta sem imela čisto suha, sedaj nevem a je kriv pritisk, ker ga običajno imam zelo niskega al pa mi je cuker padu. Zgubljam po 1.5 kg na teden in sem zadovolna. Navadla sem se jest jabolko, vsakič ko me zagrabi, da bi pojedla kaj sladkega pojem jabolko. Pijem samo vodo, včasih si v vodo dodam še sok limete. Kako pa vam ostalim kaže?

Oj Emmily,cudno da si lacna,jaz jem samo meso in solato,pa nisem vec lacna,za prilogo imam cvetaco,papriko ali brokoli ali kuhano zelje…vse z malo kalorij.Dosti shujsas 1,5 na teden,ja tako je,ce si prej prevec pojedla,je treba zdaj malo stisniti zobe.Saj ti bo uspelo,ker ti gre dobro.meni je cuker padel po dveh ali treh dneh,sem tudi pojedla kaki jabolko,zdaj je vse ok.jaz se tehtam v cetrtek,prav zanima me kaj bo na tehtnici pokazalo.lp.

Danes zjutraj sem se razjezila nad tehtnico… jaz večkrat brez večerje, jem manjše porcije, sladke prigrizke sem skorajda povsem črtala, tehtnica pa meni 76,8 🙁
Fer pa je, da vseeno dodam še svoje grehe: v soboto sem imela precej pozno nedietno večerjo, tekom vikenda sem spila kakšno 0,2 “zdravilce” (po gazenju v hrib po snegu) in kakšen deci rdečega.
Še bo borba…

No, ta teden sem znizala samo 1kg teze,ocitno je to tisti teden ko malo obstanes,nic treba je vztrajat bo drugi teden bolje,no je pa obseg pasu sel za 1 cm. A je se kje kdo ki kaj dela?

Joj si ti pridna 🙂 jaz kar malo stagniram. Upam, da me kmalu spet prime.

seveda še “delamo”… Jaz si nisem mogla kaj, da ne bi danes še enkrat stopila na tehtnico in je pokazala 75,9… Torej teža niha, upam pa vendarle, da, četudi počasi, gre navzdol.
Jaz sem za drastične ukrepe “prestara” in vem, da doživljenjsko ne bom zdržala brez kruha ipd., tako da jem vso hrano, le da omejujem količine in pa seveda prigrizke. Migam v povprečju 4 – 5 ur na teden, aerobna vadba (kar mi res leži – hoja, plavanje, za krajši čas pa zdržim tudi na sobnem kolesu). Rezerve so še…. Imam pa namen počasi spreminjat svoje navade in zaenkrat sem zeloooo ponosna, da že 3 mesece ne jem kupljenih sladkarij (izjema je sem ter tja košček čokolade) in že lep čas tudi slanih kupljenih prigrizkov. Se prepričujem, da ne v enih ne v drugih ni nič pametnega za moje telo, čeprav me seveda mika, da bi vsakič, ko vidim te dobrote (in seveda jih je polno povsod naokrog), vzela samo en košček, samo en grižljaj,…. So borbe, so…:)
Tipkajte še druge, je tako fajn še od drugih prebrat, kako vam gre 🙂

Oj,speci polnozrnat kruh,meni se na misel vec ne pride za beli kruh.no drugace pa sem stara 46 let in trmasta,ker sem poskusila poletne hlace izpred 2 poletij in mi gredo fajn cez zadnjo plat.punce splaca se trudit,potem bom samo vztrajala da po 17 ne jem tako kot sedaj.sem brala da je zelodec velik za pest in da mesa je pametno pojesti za 1 dlan.se beremo…

Pozdravljeni vsi!
Včeraj sem malo brskala po spletu in sem našla tole vašo temo. Tudi sama sem na začetku leta sklenila, da bom začela hujšati, pa mi ne uspeva. Kak dan ali dva se držim, potem pa vse po starem..Imam 169 cm in danes zjutraj 82,1 kg. Rada bi prišla tja do 72…Teorija znana, praksa ne zdrži. Kar vseeno mi postane v trenutku, ko posežem po hrani, za katero vem, da ni dobro, da bi jo pojedla takrat. To je moj problem. Kako vam uspeva vztrajati pri odločitvi? Imam premalo močno željo?

čestitke za trmo in hlače. To mora biti res super občutek, ko ti uspe.
Po starosti sem 2 leti za tabo.
Kruh res večkrat spečem sama, se pa naveličamo skozi enega in istega, tako da pečem različne sorte kruha, občasno tudi belega, večkrat pa mešam različne moke.
Moj današnji predviden jedilnik (v oklepaju je napisano, koliko bi običajno jedla pred hujšanjem):
1. 1 limona z mlačno vodo, srednje velik kos domačega kruha (brez limone);
2. 1 – 2 kivija;
3. 2 srednje velika kosa domačega kruha, ABC namaz, navaden jogurt (morda 3 k. kruha in lahko še kak kos salame);
4. krožnik juhe, za pest kuhanih testenin, za dlan svinjske pečenke, zelenjavna omaka, solata (neodmerjene količine, zagotovo več testenin);
5. bela kava (še kaj sladkega zraven);
6. navaden LCA jogurt, če bom še lačna kasneje.

Zdajle, ko sem pisala tale jedilnik, razmišljam, da sem časovno takole nekako najbolj navajena oz. imam med tednom 2 varianti, tekom vikenda pa 3. Tale jogurt pod 6 jem zgolj takrat, kadar grem plavat.
Se mi pa zna zgodit, da še vedno najdem še kak kos domačega peciva oz. potico za k popoldanski kavi… Bo pa očitno treba še zmanjševat količine in se še bolj striktno držat zadanega (tale vikend je bilo nekaj spodrsljajev).

Velikosti sem tvoje, kil imam sicer nekaj manj, 72 pa je tudi meni zaenkrat cilj. Od tvojih 3 pikic dalje se lahko podpišem. No, sedaj grem po malih korakcih in postopoma črtam in omejujem hrano, ki dejansko samo škodi mojemu telesu (zdravju). Se mi še dogaja to, o čemer pišeš, vendar sem vesela, da je (vsaj zaenkrat) tega manj. Borba je vsak dan posebej. Ni druge. Stare navade/razvade, sploh tiste “sladke”, niso mačji kašelj.

Hvala za odgovor, ki sem ga pravzaprav poznala. Dan za dnem, počasi, premišljeno, brez posebnih pričakovanj in razmišljanj o tem, kako in zakaj…Veliko mi pomeni sedaj že samo to, da sem o tem napisala in dobila odgovor, da nisem sama, edina. Bom poskusila in se javim.

Samo, da naredim en obračun s svojim včerajšnjim jedilnikom in povem, da je bila danes tehtnica bolj prizansljiva – pokazala je 75,6 🙂
Moj včerajšnji predviden jedilnik (v oklepaju je napisano, koliko bi običajno jedla pred hujšanjem), kaj sem v resnici pojedla, je zapisano za pomišljajem…

1. 1 limona z mlačno vodo, srednje velik kos domačega kruha (brez limone) – ok;
2. 1 – 2 kivija – 1 kivi;
3. 2 srednje velika kosa domačega kruha, ABC namaz, navaden jogurt (morda 3 k. kruha in lahko še kak kos salame) – ok;
4. krožnik juhe, za pest kuhanih testenin, za dlan svinjske pečenke, zelenjavna omaka, solata (neodmerjene količine, zagotovo več testenin) – dodala sem si še za žlico testenin in pol k. mesa;
5. bela kava (še kaj sladkega zraven) – dodala sem še pol k. domače potice;
6. navaden LCA jogurt, če bom še lačna kasneje – naredila sem si grenak kakav, ker sem se želela pogreti (po prihodu z bazena, kjer sem preplavala 1500 m).

Rabarbara, seveda nisi sama. Forum oz. tale tema ni ravno med najbolj aktivnimi, ampak sem ter tja se pa tudi kdo oglasi za spodbudo 🙂
Lep in uspešen dan.

Oj,vceraj sem se tehtala in imam 51kg,okrog pasu 84cm okoli stegna pa 55cm,zadnjic sem napisala za obe stegni (87cm),doma so rekli zakaj imam prevelika oblacila..kot bi jih na plot obesila,ha..ha..se 3kg_3tedne-splaca se truditi vesela sem.cao se beremo cez 1teden.

Hej babe!

Tudi jaz se pridružujem. No, moja zgodba pa je takšna:

že od najstniških let se ”borim” z odvečno težo in posledično s slabo samopodobo. V zadnjem razredu OŠ sem tehtala 90 kg pri 165 cm. Drugi mesec bom dopolnila okroglih 20 let in z veseljem lahko povem, da jih danes tehtam 64 kg, visoka 168 cm. In to težo ohranjam že od 2. letnika srednje šole. Bili so vzponi in padci, a seveda bi bila rada najboljša različica sebe, zato sem se odločila, da stvari spet vzamem v svoje roke. Na mojem telesu je še ogromno maščobe, ki bi jo rada izgubila! Moj cilj, kar se kil tiče je nekje 58 kilogramov, v bistvu me bolj zanima rezultat v ogledalu in da se znebim maščobnih blazinic, ki jih ni malo. Nabavila sem si pred 3 meseci tekalno stezo in se moram kar prisilit, da tečem. Vendar, kaj ko se potem zvečer pregrešim z pico in ostalo grešno hrano. Pridejo dnevi, ko se res bašem, pa mi je že slabo, pa še kar… mislim, da vse poznamo to. 🙂 Kakorkoli, danes sem začela zdravo jesti in tudi tekla sem kljub zoprni M! Bravo meni! Če vas zanima moj jedilnik danes: (večerja pride na vrsto šele ob sedmih, upam da se ne pregrešim!!!)

SOBOTA, 28. januar 2017 voda: okoli 2,5 L f. aktivnost: okoli 30 min tekalna steza, hitra hoja v glavnem zaradi M. + fitness vaje

zajtrk: 2 trdo kuhana jajca

malica (po fizični aktivnosti): 1/2 smoothija okus banana, ananas, mango, špinača, skuta in chia semena

kosilo: 1 veliki zrezek piščančjega fileja, skleda solate z bučnim oljem in kisom, polnozrnati kuskus z rdečo papriko

večerja: sojin tofu pečen na malo olivnega olja, kuhana grajska zelenjava (korenček, brokoli, cvetača)

bi bila vesela, če še katera pripopa, kaj je jedla čez dan, da dobim kako idejo 🙂 sicer pa za zajtrk najraje jem grški jogurt z muesli, orehi in banano, danes je bila izjema, ker nisem imela banan in gr. jogurta doma! 🙂

Malo daljši post, ampak upam, da nam skupaj rata, do cilja!!! M

mene tole bolj spominja na stradanje.. tole ze ni zdravo hujsanje, mogoce bos izgubila kile ampak jih bos pridobila takoj nazaj, ko bos zacela jesti normalno po starem.. za moje pojme premalo kalorij za normalno delovanje organizma. Saj skoraj nic ne jes cez dan, ves koliko koze ti bo ostalo z hitrim hujsanjem in stradanjem. Za vecerjo raje pojej jogurt, skuto ali kaj drugega z beljakovinami kakor pa neki kvazi kvas napitek. Nic se ne zgodi cez noc!

New Report

Close