Najdi forum

shranjevanje radiča, endivje

kako tisti, ki doma pridelate solate, to shranite čez zimo

glave izpuliš s korenino, tako da ostane še mal zemlje gor, jih zaviješ v časopisni papir in daš na hladno v klet

Ja, ampak mora biti prav časopisni papir, ne tisti gladki od reklam. Manjše količine, recimo če dobiš 3 glave solate na šenk, pa lahko zaviješ v papirnato brisačo, prozorno folijo ali vrečko čez in shraniš v hladilniku v predalu za zelenjavo.

Pri nas imamo pol njive radiča in endivje. Endivja slabo počaka, radič pa odlično. Vse ostane na njivi, pokrijemo z debelim kovertanom in čez zapade sneg. Veš kje je posajeno, odkoplješ sneg – pod snegom zemlja NI zmrznjena (no večinoma ni) in odrežeš par glavic, odneseš v klet, da se počasi temperira in čez 2 dni že lahko rabiš. Radič svež, vedno lep in ok. Nekaj glavic pa odrežem in dam v vrečko pa v nulto cono v hladilnik, počaka 3 tedne. Nikoli ga ne dajemo v časopisi papir. Vedno ostane na njivi, pokrit.

New Report

Close