Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika shranjevanje leč in redka uporaba

shranjevanje leč in redka uporaba

Pozdravljeni!

Nosim mehke leče Bausch & Lomb, za rezervo imam seveda tudi očala. Ker bom kmalu ostala doma na porodniškem dopustu, bom verjetno po prejšnjih izkušnjah več nosila očala in leče bolj občasno. Doma v prostoru namreč ne potrebujem ne enega ne drugega, rabim pa jih za ven ter seveda za gledanje TV, vožnjo ipd.

Imam mesečne leče. Zanima me, koliko časa lahko shranjujem ene leče, da je z njimi še vse Ok? Npr. ali imam lahko en komplet lečk cca 3 – 4 mesece, s tem da jih dejansko nosim cca 25-30 dni? Ali je takšno shranjevanje in uporaba še vedno primerno?

In še drugo vprašanje. Imam tekočino za leče Oxysept. V navodilih piše, da so lahko leče notri največ 7 dni. V primeru da leč ne bi uporabila 7 dni, v kakšno tekočino naj jih prestavim?.

Hvala že vnaprej.

Torej to sem že enkrat povedal in bom še enkrat. Uradni odgovor vseh proizvajalcev je tak:

ROK UPORABE KONTAKTNIH LEČ ZAČNE TEČI TAKRAT, KO ODPRETE ORIGINALNO EMBALAŽO, NE GLEDE NA TO, KOLIKOKRAT STE LEČE NOSILI !!!

Torej možno, da jih niti enkrat ne daste v oči in čez en mesec so fuč. Enako velja za 14 dnevne. Vse, kar greste čez ta rok je nevarno izpostavljanje vaših oči, kar strogo odsvetujem, saj se problemi začnejo kopičiti, preden jih opazite. Preberite tri vprašanja pod vami, kaj se je zgodilo obiskovalki foruma Monji24.

jaz ti priporočam, da si nabaviš dnevne leče za enkratno uporabo. meni so ful pasale ker so zelo mehke in po uporabi jih kr zavržeš.

Soglašam!

New Report

Close