Najdi forum

Bralč sem neko knjigo ki govori o tem shizotimiji pa sem se analiziral z napisanim
Zanima me kako se zdravi (a je sploh ozdravljiva?).
Ali lahko marihuana vpliva na razvoj bolezni?

že vnaprej hvala za odgovore

Pozdravljen!

Upam, da ti bom kako pomagala z odgovorom. Po mojem mnenju bi bilo še najboljše, da bi vse to omenil osebnemu zdravniku, ki bo precenil situacijo in te morda poslal na psihiatrični pregled. Lahko pa sam pogledaš po imeniku psihiatrov, lahko tudi psihologov, ki ti bodo bolje znali odgovoriti na omenjeno vprašanje. Obstaja tudi zaupni telefon, kjer ti lahko pomagajo izurjeni svetovalci. Ne vem, kako te ta zadeva obremenjuje, ampak jaz bi se raje obrnila na strokovnjaka, kot da bi si postavljala diagnoze po knjigah.

Shizoidnost je po Kretschmerju tip osebnosti s potezami,ki so delno sorodne shizofreniji (odljudenost, avtizem, čustvena hladnost, introvertiranost,,,)

Kolikor vem se shizofrenija danes da dosti dobro omejit s psihofarmaki, ki imajo manj stranskih učinkov kot v preteklosti in so zato tudi bolj varni. Redna terapija omogoča dokaj kvaliteten način življenja. Ne vem, kakšne simptome imaš, najverjetneje pa ne gre za pravo shizofrenijo.

Drugače pa do določene mere pomagajo tudi razne terapije, ki jih izvajajo v psihiatričnih ambulantah.(npr. kognitivna, itd)

Vsekakor pa substance kot je marihuana lahko doprinesejo k razvoju bolezni. Čeprav raziskave še niso do konca potrjene, naj bi k pravi shizofreniji veliko doprinesla dednost, ki jo z uživanjem drog le spodbudimo k razvoju bolezni.

Čeprav vem, da marihuana velja za blažjo obliko drog, bi se je na tvojem mestu poskušala odreči. Vsekakor pa to omeni dr., če se boš odločil zanj.

Lep pozdrav¨!

Manja

————————————

da to je res…sam definicija shizodnosti je še nekaj mnogo obširnega, trava je zmerni povzročitelj psih. bolezni…če je dlje časa uporabljena oz. zmerno v cca.2-3 letih

gothic Kako pa si opazil oz. kako to veš da bi bila shizoidnost…a ti je kdo reku ali si sel na pregled?

lp

New Report

Close