Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Maksilofacialna in oralna kirurgija Shiza in modrostni zobi

Shiza in modrostni zobi

Pozdravljeni!

Hčerka ima 19 let. Rodila se je z razcepom mehkega neba – shizo. Operirala jo je dr. Koželj pri dveh letih in pol. Probleme je imela z vnetji ušes, pri 8. letih ji je dr. Batellino naredila timpanoplastiko. Pri 6 letih so ji slikali vse zobe in je bilo vse ok, ampak so mi rekli, da se ji ne sme puliti zob. To je upoštevala tudi ortodontka. Zdaj naj bi se zdravljenje zaključilo, ampak so ji ven prišli modrostni zobi. Šla je na ortopan slikanje. Modrostni zobi ji rastejo postrani, zato jih bo treba odstraniti. Prosim, da mi svetujete, kaj mora zdaj narediti? Zdravljenje na Maksilofacijalni je zaključeno, hodimo redno na kontrole k dr. Batellino, vse je ok.

Zanima me, če bi morala iti na pregled na maksilofacijalno za mnenje, ali pa si lahko izpuli zobe kar pri zobnem kirurgu v našem kraju?

V pričakovanju čimprejšnjega odgovora, vas prav lepo pozdravljam.

Tanja

Pozdravljeni. Modrostne zobe ji lahko brez težav odstrani oralni kirurg v vašem kraju. Lep pozdrav David Dovšak

********************************************* David Dovšak, maksilofacialni kirurg Dentalni kirurški estetski D center Rakuševa ulica 6 SI – 1000 Ljubljana T: 030 643 693 E: [email protected] www.d-center.si

Pozdravljeni!

Hvala za hiter odgovor. Ortodontka nam je rekla, da bi rajši počakala na mnenje od Maksilofacialnega kirurga, tako da zdaj res ne vem kaj narediti.

Lep pozdrav.

Jaz sem maksilofacialni kirurg. Morda je pri vaši hčerki res kaj posebnega, česar ne vem in lahko se pride pokazat, s seboj naj prinese rentgenske slike. Lep pozdrav David Dovšak

********************************************* David Dovšak, maksilofacialni kirurg Dentalni kirurški estetski D center Rakuševa ulica 6 SI – 1000 Ljubljana T: 030 643 693 E: [email protected] www.d-center.si

New Report

Close