Najdi forum

Mene pa zanima kaj sploh je ta masaža oz. kako izgleda. Rad bi si namreč privoščil masažo za sprostitev, vendar ob poplavi različnih masaž niti približno nevem katera masaža je ustrezna za kaj…?

Spoštovani,

verjamem, da ob poplavi različnih masaž niti ne veste, katero bi izbrali, saj jih je res veliko. Svetujem vam, da se ne glede na to, odločite in preizkusite na svoji koži neko vrsto masaže, nekajkrat ponovite in opazujete učinek na vaše telo, počutje, razpoloženje. Sami boste spoznali, kaj vam najbolj ustreza.

Poznamo masaže, pri katerih terapevt z masažnimi olji in svojimi rokami deluje na mišice, ligamente in narastišča mišic. S tem deluje na cirkulacijo krvi, limfe, prenos hranilnih snovi v tkivih, zatrdelost tkiv, toploto kože…in sprošča telo v delih, ki je najbolj napeto. To so navadno medicinske klasične masaže.

Omenjene masaže izvajajo na terapevtskih mizah, na kateri uporabnik leži, pokrit z rjuho, maser pa odkrije, del telesa, ki ga obdeluje.

Vzhodnjaške metode masaže in sem spada tudi shiatsu masaža pa je oblika fizioterapije, pri kateri terapevt pritiska na akupunkturne točke in tako uravnoveša pretok energije skozi telo. V toplem prostoru uporabnik leži na tleh oz. na podlagi in je oblečen v ohlapna oblačila. Terapevt izvaja prijeme oz. pritiske s prsti, deli dlanmi ali komolci oz. koleni. Prijemi delujejo na energetske kanale po celem telesu in pomagajo vzpostaviti ravnotežje in dobro počutje.

Čim več sprostitve in dobrega razpoloženja po masaži vam želim,

Mojca Kurent

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close