sharm el sheikh
Pozdravljena,
mi smo bili s 5 mesečnikom v Hurghadi konec septembra. Vse je prenesel zelo dobro in sploh je bilo OK. Egipčani so prav nori na otroke.
Pazi le, da ne boste pili vode iz pipe!! Vedno samo bodo iz plastenk!
Na letalu boste imeli prednost vstopa, ker imate otroka, v hotelu pa zahtevajte posteljico. Mi smo imeli zelo veliko posteljo in nismo potebovali posteljice. V hotelu povprašajte tudi za bolj mirno sobo: nam so jo dali s pogledom na bazen, kjer je bila do 23. ure živa glasba.
Obvezno vzeti s seboj: enostaven in zložljiv voziček, pokrivala, očala, kreme, zdravila in obvezno CORIS zavarovanje, ki ga lahko celo na spletni strani naročiš. Pride zelo prav.
V enem tednu smo šli trikrat na izlet z ladjo na prosto potapljanje. Naši malčki so pa res vzdržljivi in veseli, da so lahko v družbi.
Malo raztreseno, vendar kar nekaj info.
LP
Liza
Ha, ha pa Corih, pravi lari fari. Raje več denarja in direktno v Slovenijo. S Corisom smo imeli ZELO.ZELOOOO slabe izkušnje. Na koncu smo raje šli domov, ker se je z njihovim zavarovanjem vse zakompliciralo. Samo denar pobirajo, če jih rabiš (nas v javni bolnišnici s tistim (Hrvaška) niso sprejeli, hoteli so njihovo potrdilo, da plačajo po faksu. Klicali smo jih na njihov sedež v Hrvaški in potev v Slovenijo in čakali 1 h na odgovor. Potem popizdili dobesedno in se odpeljali domov. bila sem na začetku nosečnosti in če bi se kaj zgodilo bi jih UNIČLA !
To z zavarovanjem res ni nič kaj “ziher”, tako da smo mi poleti (Cro) po vsem pregovarjanju fax gor pa dol plačali tistih par šivov pa amen. Sicer pa je verjetnom v Egiptu pomembno, če greš s tako majhnimi otroki, da greš obvezno v hotel s *****. Razlike med kategorijami so ogromne, med 3 in 4* ne toliko, med 4 in 5*pa je ogromna razlika. Tiste osnovne stvari voda, hrana, higiena… pač malo paziš, ko kupuješ vodo, da je steklenica original… Sicer so pa hoteli ***** od tujih “verig” in si ne morejo privoščiti nekih kiksov-higiena … je na nivoju. V bolnišnico kjerkoli v Afriki pa jaz tako ne bi šla, če je le možno, potem raje na letalo pa domov. Sicer pa je treba pozitivo razmišljati, ker sicer je nesmiselno hodit. Meni je kolega sedaj rekel, po tem dogodku, ko se je nek fant prejšnji teden vrnil iz Egipta in potem umrl zaradi kaplično prenosljive bakterije, da pa v Egipt res več ne gre. -O.K. samo v vseh, nam bolj eksotičnih državah obstaja neko tveganje. Celo življenje je eno samo tveganje :-(, ampak, če boste šli v dober hotel*****, upoštevali priporočila(jih je poln splet) potem je to tveganje veliko manjše. Lepo potovanje. Ela