SHAR PEI
To naj bi bila tema o sar pejih, pa ker o njih nihce ne zna povedati nic drugega, kot da je to neizmerno bolna pasma (ocena je bila seveda narejena na obsirnem studiju pasme in poznavanju na desetine njenih predstavnikov), zdaj rajsi vse okoli in sami sebe prepricujete, da ker drugi delajo ravno tako slabo ali se slabse, je gotovo vse v redu.
Daleč od tega, da bi imela karšno koli povezavo s tvojim pasmama ali pasmo, ki jo ocenjuješ.
Lepo da imaš čisto vest, subjektivna ocena je le subjektivna.
Zato so ocene različne, pa se vsi držijo standarda.
Ni bil point mojega pisanja o tem, da bi mi lahko dala vzrejno prepoved, ampak v tem, da si v lastno skledo pluvaš ko komentiraš rodovniške retriverje na vseh treh forumih.
Če bi imela čisto vest, bi moje oglašanje prezrla.
Ne ne ne bodi tipično slovenske bitje…ki misli, da se s tišino reši vse 🙂 Ta je zame predvsem dokaz, da je nekaj resnice v pisanju 😉
Jaz VEDNO argumentiram moje pisanje in pravzaprav vedno odgovarjam tudi na provokacije in tudi ko komentiram retrieverje (predvsem golden retrieverje) naokoli to počnem z namenom.
Trenutno se mi sanja ne s čim sem si pljuvala v lastno skledo (btw če že toliko veš o meni, potem verjetno tudi veš, da imam doma le še 10-letno zlato prinašalko), ker očitno drugi ne mislijo tako, razen tebe seveda :)))
sirtaki napisal:
>
> Ne ne ne bodi tipično slovenske bitje…ki misli, da se s
> tišino reši vse 🙂 Ta je zame predvsem dokaz, da je nekaj
> resnice v pisanju 😉
> Jaz VEDNO argumentiram moje pisanje in pravzaprav vedno
> odgovarjam tudi na provokacije in tudi ko komentiram
> retrieverje (predvsem golden retrieverje) naokoli to počnem z
> namenom.
> Trenutno se mi sanja ne s čim sem si pljuvala v lastno skledo
> (btw če že toliko veš o meni, potem verjetno tudi veš, da imam
> doma le še 10-letno zlato prinašalko), ker očitno drugi ne
> mislijo tako, razen tebe seveda :)))
Če to počneš z namenom, potem bodi konkretna, ne pa samo nekaj v smislu saj veš, kaj mislim, ti že veš o čem govorim,…..
To, da imaš doma samo še Piebie tudi vem. To, da ti ne dajo psa, ki ga imaš v solastništvo, da opraviš tiste skoke s katerim bi “odplača” oz. si povrnila stroške za psa tudi vem.
Z lastno skledo si ne pluvaš kot vzrediteljica, ker vzreditelj nisi samo po enem ali dveh leglih, dva si imela ziher, ampak si pluvaš s takišnimi in podobnimi namigovanji, javnim opozarjanjem o parjenju rodovniškega krša v sodniško skledo.
Tukaj ti manjka pa še malo let, da boš lahko ločila zrn od pleva. In to v tvoji sodniški karieri in kot kaže v razumevanju napisanega.
Zdele sem se pa prav nasmejala tvojemu pisanju…draga moja, ekola napočil je čas, da se identificiraš, namreč očitno me poznaš odlično!!! Te tudi jaz? Ker če nisi v retrieveraškem svetu potem excuse me, tvoje mnenje ne šteje vsaj pri meni nič. Če pa si tudi sama recimo kaka vzrediteljica ali bohnedaj tudi sodnica, potem pa delaš sramoto tako enim kot drugim.
Le zakaj imaš tak rešpekt pred mano, da si vzameš čas za razlaganje mojih odgovorov?
Btw ni Peibie ampak Phoebe in ne, da mi ne dajo psa, ki ga imam v solastništvu temveč je posredi nekaj drugega – btw ni za vse interes v denarju veš, stroški so bili že zdavnaj povrnjeni, ampak predvsem v tem kake linije ima ta pes in kaj bi lahko naredil za slovensko vzrejo seveda. Ampak aja nisi v svetu goldnov, tako da seveda ne veš kaj preveč o temu ane 🙂
Ok voila, zdele si o sebi povedala največ kar si lahko kdo želi. Točno tako, z jezikom se da povedati marsikaj. In na žalost način tvojega pisanja, milo rečeno bedno neuspešno provociranje, skrivanje za nekim nickom in namigovanja na banalno absurdne stvari, definitivno vsaj tvoji kredibilnosti ne pomagajo NIČ.
Uporabljaš samo svoj jezik, tipično slovensko, vse sloni na govoricah in foušiji. Posebno v kinologiji. Če bi preverila vse to kar si napisala direkt pri meni kaj in kako je s temi zadevami (tudi o delu VK, sojenju, podeljevnaju vzrejnih dovoljenj itd) bi ti seveda z veseljem razložila. Tako kot vsakemu (se itak ve, da sem brez dlake na jeziku – če po kom pljuvam na forumu, ta človek definitivno sliši iste kritike tudi v živo, kot sem rekla, sem direktna in brez slabe vesti).
Tako pa si vsaj ti očitno le en pomilovanja vreden člen v širjenju govoric. Veš kaj mene vedno zanima pri govoricah? Kdo jih je začel, zakaj jih je začel, kaj ima od tega in pa predvsem kaj imajo od tega tisti, ki te govorice širijo dalje…
Jaz pa se lahko le v miru smejem vsakemu poskusu, da se me diskreditira. Se ne hvalim pogosto, a če resnično obvladam nekaj (in to so vsekakor zlati prinašalci po dolgem in počez, kar so mi povedali tudi drugi seveda), potem to poudarjam. Torej nisem skromna. Tako to gre. In jasno gre to v nos precej ljudem, posebno ker nisem ne vzrediteljica ne lastnica kakega top show doga.
Za zamisliti se ane?
sirtaki napisal:
>
> Uporabljaš samo svoj jezik, tipično slovensko, vse sloni na
> govoricah in foušiji. Posebno v kinologiji. Če bi preverila vse
> to kar si napisala direkt pri meni kaj in kako je s temi
> zadevami (tudi o delu VK, sojenju, podeljevnaju vzrejnih
> dovoljenj itd) bi ti seveda z veseljem razložila. Tako kot
> vsakemu (se itak ve, da sem brez dlake na jeziku – če po kom
> pljuvam na forumu, ta človek definitivno sliši iste kritike
> tudi v živo, kot sem rekla, sem direktna in brez slabe vesti).
>
> Tako pa si vsaj ti očitno le en pomilovanja vreden člen v
> širjenju govoric. Veš kaj mene vedno zanima pri govoricah? Kdo
> jih je začel, zakaj jih je začel, kaj ima od tega in pa
> predvsem kaj imajo od tega tisti, ki te govorice širijo
> dalje…
>
ejjeje….pa saj kinologija ni samo vzreja a ne? No če gledamo skozi denar, ga je tam seveda največ, ampak to je druga zgodba.
Saj ravno v tej tvoji direktnosti in gobcavosti je občasno problem, da veliko preveč poveš. In potem niti sama ne veš komu vse si to povedala.
Glede začetka širjenja govoric…..če sestavijo različni ljudje delčke se zgodba sestavi.
Si upaš dati roko v ogenj, da tudi ti nisi občasno začetni člen širjenja govoric?
No sej pravim, pač sem brez dlake na jeziku ane. In si upam marsikaj izgobcati naprej, čeprav bi drugi raje videli, da ne bi.
Pa zakaj ne bi tega vedeli še ostali, več se ve bolje je. Manj je manipuliranja.
Ponavadi kar dobro vem komu sem povedala kaj in koliko. Kako si drugi razlagajo vse skupaj in v kaki obliki povedo naprej pa ni več moj problem ane?
Ker so meni govorice že od nekdaj fascinantne, se ponavadi precej zabavam, ko pride kaj nazaj do mene. V čisto X obliki. In nato z veseljem naredim soočenje (tj brez težav kogarkoli v verigi govoric vprašam “ali si res rekel to in to”).
Prav tako imam navado, da meni zanimive govorice o komurkoli, preverim direktno pri dotični osebi. In s tem jasno zaj* širjenje dalje.
Tudi če mene kdo direktno vpraša ali sem res nekaj rekla, to potrdim ali zanikam. Kar je pač res v tisti situaciji.
Sama se držim pravila, če se mi explicitno ne reče, da naj obdržim kaj zase (razen kakih res osebnih stvari seveda!), potem to jemljem kot informacijo, ki jo lahko predaš naprej.
Enako seveda velja za druge, ki jim kaj povem. Naj ti zaupam, da le REDKO uporabim stavek “pa ne povedat naprej”. Predvsem v kinologiji. Za določene ljudi točno vem, da bodo po hitrem postopku izblebetali dalje (v stilu, “ejjj veš kaj mi je rekla”), za določene pa da ne bodo.
Je pač tako, da ne moreš zaupati ravno velikemu številu oseb, ker ekola, samo tvoje pisanje si je treba prebrati pa ugotoviš zakaj tako. Toliko o dajanju roke v ogenj.