Najdi forum

Joj Yo, vem da ne pomen nic, nimam ga veselja vozit nikamor. Sicer pa glede na to koliko se gibas po kinoloskih krogih, bi lahko vedela da je z razstavam psov isto kot pri ljudeh z missicam. Si z kaj videla kaksno izredo lepo missico? No vidis jaz tudi ne isto je z psi, najlepsi ostajamo doma 😛 😉

Ne takrat je imel ze spuscena jajcka, torej z tem ni nic narobe, ugriz je popoln, je imel ze vse zobe, kot je treba, pise tudi tipicen predstavnik pasme, tako da se jaz ne sekiram glede tega. Po zunajosti, se meni zdi kar tipicen, glede na standard, seveda pa ti ves vec, bi mi ga lahko ti ocenila.

LP nina

Od kdaj pa ti veš, kakšen je moj odgovor na tvoja vprašanja – citiram:
“Si z kaj videla kaksno izredo lepo missico? No vidis jaz tudi ne…”
?????

Citiram:
“najlepsi ostajamo doma 😛 ;)”
V dobro ljubljene pasme, seveda.

Yo

----- Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.

Na tem mestu zakljucujem debato, javno. Ker na tem forumu debate vedn potekjo zelo buno, v skodo tistih, ki jih kaj konkretnega zanima!DA debata ne bo postala prevec burna, se zame zakljucuje. Ce zelis me kontaktiraj na mail, ali na drugem forumu na privat.
LP nina

Ninci, a smem samo vprašat za koliko jih prodajaš?

Da bi razstave primerjali z izbiro za miss Slovenije je pa cisto mimo. Ocenjevanje psov naj bi imelo nek namen (kaj je pomen izbire miss? promocija? blisc?dvigovanje ega?), ne vem, poiskati najlepsega, najbolje pripravljenega psa in psico, tam naj bi ljudje poiskali primerno pasmo in vzreditelja zase, ocenili “vrednost” legla dolocene kombinacije. Pa kaj jaz vem kaj se vse. Pa tudi ena opisna ocena pespektivno ne pomeni nic. Mi smo pokasirali ze vse tri moznosti in od tega je le en opis res opisoval mojega psa, ostalo je bilo bolj tako-tako. Pa saj pri tako mlademu psu ne mores pricakovati ne vem cesa. Osebno za mojo psico vem, da pred njenim drugim letom ne morem pricakovati veliko. Mogoce se celo pri dveh letih ne bo popolnoma razvita, mogoce pri treh….

Pa kaj ljudje mislite, da vsak ki vzredi nerodovniskega psa, ga vzredi zaradi denarja? Zato, da pokasira in v tem mastno zasluzi?

Ja, vecina ja! Vsaj tisti, ki jih poznam jaz! Ljudje pac v vzreji in reji vidijo denar. Nihce ne slika kolkov (razen, ocitno, tebe), vecina pari za prvim vogalom, nihce ne pelje psice na ultrazvok, nihce se ravno ne sekira, ce so mladicki razglisteni, vecina misli, da je treba mladice oddati cim prej, da ne bo stroskov s prehrano in podobno. Kaj podobnega pri pravem vzreditelju ne mores videti. In ravno taksen pravi vzreditelj je primeren naslov za nakup mladicka. Tak vzreditelj ponavadi veliko ve o pasmi in zna svetovati novemu lastniku, vsi ostali pa so ponavadi navadni proizvajalci bolj ali manj tipicnih mladicev. lp

To je sicer tema o shar pei-jih!!!

Ampak … psicki od “ninci” so ze ali pa se bodo prijokali na svet! Kaj, naj jih sedaj zveze v vrecko in v Savo? Jah, easy, ne?

In kaj boste naredili sedaj! NIC!
Tako da nima veze kaj kdo rece, psicki bodo/so!!! In to zlati prinasalci!

Moram pa pripomnit samo se nekaj – pustimo vse ostalo – in ce bodo te (taki) imeli malcke, bodo mesanci, a ne???

Tanja s tvojim koncnim delom se pa strinjam, ampak kot so(ste) ze meni napisali, je vazen papir!!! hehehe…

Ce pa kdo zeli ZOPET pisati o meni, nima smisla!

Lp, U.

Lp, U.

Res, nima smisla.
Če še kdo kupuje psa brez rodovnika, naj se obrne name. Imam listo vseh preprodajalcev in najbolj znanih šteparjev v Sloveniji.
Zastonj dobite zraven še spisek veterinarskih klinik.

Yo

Tanja s tvojim koncnim delom se pa strinjam, ampak kot so(ste) ze meni napisali, je vazen papir!!! hehehe…

Tega pa nisem cisto dobro razumela! Da je papir vazen? Meni ne! Pes je pes! Zaradi mene, ce je zelen ali pa roza. Ampak, fora je v tem, da se s kupovanjem nerodovniskih zivali podpira nadaljna proizvodnja netipicnih predstavnikov neke pasme. Vsi vemo, da kaksen pes ne dobi vzrejnega zaradi slabega karakterja, mladici pa se vseeno stepajo. In ko zrastejo svojim lastnikom cez glavo jih preprosto fliknejo na cesto, saj so bili poceni in takoj lahko kupijo novega. Tako pac je in zato ne bom nikoli odobravala parjenje nerodovniskih zivali in mesancev. Slednjih je ze tako prevec! lp

ninci

kako ves, da noben pes nebo za delovne namene, streloplahost pa ni zanemarljiva napaka.
Ko sem sama kupovala psa se mi ni niti sanjalo, da bom zasla v resevalske vode, kjer je streloplahost se kako pomemben faktor. Da ne govorim o tem kako tezko je leta in leta opazovat psa, ki je streloplah. In potem je v rokah neizkusenega vodnika, ki zadevo nevede potencira…

Ce se postavis na njeno mesto, kupila bi cistokrvnega nerodovniskega psa, verjetno od nekoga, ki ima leglo iz “ljubezni”, ne od preprodajalcev. Zagotovilo, da je pes cistokrven je ustno, od lastnika psice, ki verjetno nima vzrejnega zaradi ene majckene napakice, ki itak ni pomembna, sej kdor kupuje psa brez rodovnika ga bo samo po kavcu valjal in nic z njim delal. Ampak iz “ljubezni” bo imel leglo lustnih kuzkov z eno mejhno napakico, ki itak ni pomembna=zanemarljiva….in tako naprej. Jaz bi temu rekla verizna reakcija.
Kje je sedaj razlika med shar-peji, goldni, nemci….? No konkretno me zanima tvoj primer Ninci. Sem malo blond pa je ne vidim, razlike namrec!?

Petixx
stroski nakupa psa so zanemarljivi v primerjavi z ostalimi stroski, ki lahko pridejo v trenutku. Ti predlagam, da ce nimas denarja ne kupuj psa, (znanka je imela v 2 tednih 2xzasuk zeledca pri pasmi, ki k temu ni podvrzena=2x120000sit, s tem zelim samo povedat, da se lahko pojavijo ogromni stroski, ki jih ne mores preprecit tudi ce se drzis vseh pravil, medtem ko dolocene stvari lahko). Razen ce imas v ozadju financno pomoc.

Lp

Najlepša hvala vsem za odgovore.Res ne bom kupovala psa kr tko,ampak bom še malo počakala,prišparala denar…Hvala še enkrat

citat linchaich:
“In kaj boste naredili sedaj! “

Jaz nic, ker nisem odgovorna za njih.
Pravzaprav bi naredila toliko, da bi bodoce lastnike odvrnila od nakupa psa, katerega mama je streloplaha. Zal pa jih ne poznam, tko da 🙁

LP

Ninci…zdaj pa nevem kaj naj si mislim.

Nekaj dejstev:
1. tvoj pes ima displazijo kolkov kar priznavaš (ali je še v mejah za pridobitev vzrejnega sploh?)

2. psica s kateri si parila Smarta ni dobila vzrejnega…zaradi streloplahosti? Prosim ne nakladaj – VEDNO smo v vzrejni komisiji dali ponovno možnost opravljanja preizkusa na strel vsem psom in psicam, ki so pokazali streloplahost, in sicer takoj na naslednjem vzrejnem preglu. Prav tako smo dali navodila, kako psa navaditi na tak zvok. Večina nazaj pripeljanih je nato ta preizkus opravila brez težav.

3. kako se vzreditelj tvojega psa matra okoli njega za na razstave, če pa do nadalnjega še vedel ni za katerega psa se gre? Sej veš, tema na mojpes.com forumu, mali oglasi->golden retriever…

Srčno upam, da se resnično noben od mladičev ne bo znašel v športnih, reševalskih ali agilitaških rokah. Kajti kakršnekoli težave z zdravjem ali značajem se pokažejo zelo hitro.

LP

Sirtaki odgovarjam samo tebi, ker se mi zdi vredno

1. ja v mejah za vzrejnega

2. psica ni opravljala vzrejnega, da je plaha pred poki, se je pokazalo bolj v tujem okolju, ko je pred nanadnimi udarci ali poki, pokazala strah!

3. Ja kako se matra, in da ma kratek spomin, bi lahko vedela. Ko kliče po telefonu in prosi, da se udeležim razstave točno ve za katerga psa gre. Ko pošlje prijavnico tudi. Tako da…. njega sploh ne bi vpletala.

LP nina

ninci, zakaj bi zaradi mene delala vzrejnega?
Jaz tvojega mladiča tako ali tako ne bi kupila, ker jih imate iz ljubezni, mi ga bi podarila, a ne? Tako kot vsem ostalim. Predvidevam namreč, da bodo mladički iz ljubezni zastonj, saj praviš, da ne mislite služiti (omembe vredno je dejstvo, da ste si prišparali vse stroške, ki spremljajo vzrejo rodovniškega legla).

Sicer pa, punce, premislite, kaj sploh zagovarjate; v enem postu odvračate ljudi od nakupa nerodovniških psov, v drugem pa jih propagirate (svoje, da ne bo pomote). Kaj, se bojite konkurence?

Yo

Yo!

Ja, rodovniski so drazji, ker ima papir svojo ceno, je tako? Zato so pa nerodovniski cenejsi! Dela je z njimi enako!!! Sicer ti je pa na to “vprasanje” ninci ze odgovorila – zgoraj!

Yo napisala:
>odvračate ljudi od nakupa nerodovniških psov, v drugem pa jih
>propagirate (svoje, da ne bo pomote). Kaj, se bojite konkurence?

?????

Lp, U.

Ne, linchaich, nerodovniški so DRAŽJI, ker lastniki psice in psa niso imeli stroškov z nakupom dobrih psov, niso imeli stroškov z razstavami, pri nekaterih pasmah, kjer se to zahteva, niso šolali psov in delali izpitov, niso opravili vseh potrebnih pregledov, niso šli morda na drug konec kontinenta ali pa sveta parit psice (pač pa za prvi vogal), niso plačali vseh stroškov rodovniškega legla (papirji za mladiče, vzrejni referent, tetovaže ipd.). Da ne govorim o sami oskrbi legla, ki je velikokrat porazna, o oskrbi breje in doječe psice, ki je večina ne pozna, o tem, koliko takih mladičev se pravilno dohranjuje in prehranjuje, o tem, da odhajajo večinoma iz legel prezgodaj, s čimer se rejec izogne stroškom prehrane, cepljenj…
Še ali je dovolj?
Meni pride pri računanju stroškov enega in drugega legla profit pri nerodovniškem?

Yo

sirtaki napisal:

> 2. psica s kateri si parila Smarta ni dobila vzrejnega…zaradi
> streloplahosti? Prosim ne nakladaj – VEDNO smo v vzrejni
> komisiji dali ponovno možnost opravljanja preizkusa na strel
> vsem psom in psicam, ki so pokazali streloplahost, in sicer
> takoj na naslednjem vzrejnem preglu. Prav tako smo dali
> navodila, kako psa navaditi na tak zvok. Večina nazaj
> pripeljanih je nato ta preizkus opravila brez težav.
>
> 3. kako se vzreditelj tvojega psa matra okoli njega za na
> razstave, če pa do nadalnjega še vedel ni za katerega psa se
> gre? Sej veš, tema na mojpes.com forumu, mali oglasi->golden
> retriever…
>

Sirtaki, kaj nisi ti ena kar ključnih oseb v retriverski sceni, ki močno vpliva na to kdo dobi vzrejno dovoljenje in kdo ne in kakšna je vzrejna vrednost.
No vsaj jeseni in spomladi si bila.
Kaj zdaj tam deliš pravico tukaj si pa v lastno skledo pluvaš.
Če je strloplohost napaka potem ni popravnih izpitov.
Rodovniških krš psov imamo več kot pa zdravih nerodovniških. Zakaj ker je vzrejna politika in veze ter poznanstva pred pomembnostjo pasme.
In potem se javno preko forumov spravljate na ljudi, ki ste jim VI dajali vzrejne ocene.
VI ste tisti, ki vodite politiko vzreje, VI ste tisti, ki imate možnost preprečiti vzrejo.
Ja halo, če bi bilo vse tako grozno kot se piše po forumih bi človek lahko dobil vzrejno prepoved. Ja prepisal bi na ženo ali sina, tudi žena in sin lahko dobita vzrejno prepoved.
Lahko bi začel vzrejat mešance. In spet bi bil konkurenca VAM, ki vzrejate rodovniške škart pse.
VSAK

Še to, nima papir cene, pes ima svojo vrednost – takšno ali drugačno! Meri pa se ravno s tem, kar tukaj apriori zavračate: tipičnost, predvsem pa zdravje in funkcionalnost psa!

Yo

O, ja! Papir ima ceno!!!
Ker ce ne bi imel cene, bi bil rodovniski pes z napakami zastonj!!!!!!! Teh je pa malo morje!

Sicer se pa strinjam z eno!

Lp, U.

linchaich napisal:

> Ker ce ne bi imel cene, bi bil rodovniski pes z napakami
> zastonj!!!!!!! Teh je pa malo morje!

A nobeden pa ne pomisli na genetiko?? Tudi 2 zdrava psa lahko data bolne mladičke. Pa to ne pomeni, da sta samec in samica slaba, samo v tej kombinaciji se nista obnesla. In lastnik samice naslednjič pari z drugim samcem…

Genetika včasih ubira svojo pot, pa če nam je to všeč ali pa ne,

LP jana

New Report

Close