seznam stvari za porodnišnico
Pozdravljene!
Rok poroda imam čez en teden in to je moja druga nosečnost. Materinsko šolo sem obiskovala pred petimi leti in zato bi lepo prosila, če ima katera, ki je materinsko šolo obiskovala pred kratkim, seznam stvari, ki jih moramo nesti v porodnišnico (za otroka in za mamice).
Lepa hvala in lep pozdrav!
V bolnico nesite najnujnejše – osebne pripomočke za higieno za vas, za otroka pa ne rabite ničesar, le dudico, čeprav jo mnogokrat ne dovolijo in pleničke, ker vsaj pri nas (v Mariboru) ti ves čas ne dajejo plenič, ker če hočeš, da ima Pamperco si jih moraš sam priskrbeti. Seveda pa ne pozabite na zdravstveno kartico in na napotnicco. Pa veliko sreše in hitro opravite ter uspešno.
LP
ja, če sta s partnerjem poročena, nesi s sabo še kopijo poročnega lista – tako boš imela za malčka najhitreje poštimane vse formalnosti (vsaj v Ljubljanski porodnišnici je tako, da to lahko urediš že v porodnišnici, ko te obiščejo zaradi vpisa dojenčka v rojstno matično knjigo).
Srečno, Sabina
šolo za starše sem obiskovala pred dvema letoma, sedaj pa imam rok čez en mesec.
S seboj v porodnišnico se vzame (so nam svetovali):
*dokumenti: – napotnico za porodnišnico
– napotnico za rešilca
– izvidi: krvna skupina – Rh, WaRe (original)
– marterinska knjižica
– kartica zdravstvenega zavarovanja
– osebni dokument
– če sta poročena – poročni list (tako bosta hitreje dobila otrokov rojstni list)
* osebne potrebščine: – pribor za osebno higieno (poleg vsega še vazelin – potrebuje se ga v porodni sobi!)
– modrček za dojenje
– prsne blazinice
– nogavice (kratke-v porodni rado zebe)
– copate – nedrseče
– spodnje hlačke za odhod domov
Ker je bilo premalo prostora, sedaj nadaljujem še s seznamom za novorojenčka:
– 5 tetra plenic – za klasično povijanje
– 1 povijalno plenico
– 1 žabice
– 1 tetra majčko
– 1 mako majčko
– 1 kapico – tetra ali mako
– 1 garnituro : jopica, hlačke, kapica
– 1 otroško odejico
– 1 copatke.
Glede na temperature verjetno ne bo potrebno toliko majčk. Bolje je imeti nekaj več, kot premalo. Kajne?!
Dobro opravite in lepo se imejte!
Petkrat sem rodila, pa nisem nič komplicirala. S seboj sem imela materinsko knjižico, svojo zdravstveno, vse tiste napotnice, ki ti jih G da okoli 36 tedna. Za v porodno sobo sem imela samo vodo in dve banani. Za v porodnišnico sem imela svoje cokle, za osebno higieno, eno knjigo ali revijo in nič drugega. Mož pa je že pred tem imel pripravljeno lupinico in v vrečki en bodi, eno tanko majčko, en pajac, ene nogavičke, bombažno kapico, dve bombažni plenici (eno za široko povijanje, drugo, da sem pokrila lupinico in nič drugega. Je pa res, da sem imela vse otroke od 21. julija do 31. avgusta, ko je bilo precej vroče. Sama modrčkov itak ne nosim in jih tudi med dojenjem nisem. Za domov mi je mož prinesel, kar sem mu tudi prej pripravila v vrečko.