Najdi forum

Seznam simptomov za psihiatra

Pikacarta nimajo vsi 45€/uro. Imas cene tudi po 60,70€/uro. No ti lahko povem, da na minimalcih je ponavadi prioriteta preživetje sploh, če imaš kako najemnino + ostale stroske. S 600,700€ plače boš bolj težko ob vseh stroških in prekrasnemu standardu bolj tezko dal ze 50€ kaj šele več. Terapije pa zal ne morejo dat v usta in z njo ne morejo placati racunov, cetudi si kot pravis zelijo spremembe.

Pišem pa nasplošno, ne zase. Tega se nikoli in ne bom posluževal, ker kot pravi Marko sem obupal, kar drži.

Kakor komu. Prijateljica je s 700 evri prezivela sebe, moza in otroka, res da je za vrtec placevala samo 30€, so pa takole preziveli celo leto. Niso placevali najemnine, ostalo pa vse: stroske stanovanja, hrano in prevoz. 700€ ni veliko, se pa da prezivet, samo treba je gospodarit z denarjem. Se cemu tu in tam odreci in si kdaj kaj lepega privosciti.

K temu dodaj se kakih 200,300€ najmnine. Nisem rekel, da se ne da prezivet, sam z najemnino in ostalimi stroski bos tezko dal se 200-300€ za terapijo mar ne? Kar je tudi konec koncev moj point

Res si trdonja. 700€ za dve odrasli osebi plus otrok je veliko tezje kot 700€ samski osebi z najemnino. In kot receno, prioritete so vazne. Kdor hoce nekaj, napne vse sile da to dobi. Pika. Kdor noce, pa najde kopico izgovorov.
Ce nimas 200-300€ za pusnit, potem pac zapravis manj (in namesto 4x mesecno gres an terapijo 1x ali se posluzis skupinske terapije) ali pa se preselis tja, kjer niso oderuske najemnine, gres v cimrstvo. Kar nekaj odraslih ljudi s sluzbami zivi v velikih stanovanjih, kjer ima vsak svojo sobo, ostalo pa si delijo. Stroski in najemnina se zelo zmanjsajo. Sploh v nemciji je to popularno, celo prenekateri pari zivijo tako (vsak s svojo sobo v istem stanovanju).

Tvoj point, Nucky, je na vsak nacin dokazat, da se nekaj ne da, da je pointless, da nima smisla ker je lajf pac zajeban, ker so drugi zafukani. Tako razmislja zrtev. Bogi bogi

Itak da boš težko dal, če v tem sploh ne vidiš smisla (kot si rekel malo nazaj). Če pa v tem vidiš smisel, pa boš namesto izgovorov, iskal rešitve.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ja no, če že samska oseba s 700€ ne more kaj šele če je poročena in z otrokom halo? Ja napne vse sile, da se nauči živet od zraka, samo problem je v tem, da je še vsak, ki se je to učil umrl na koncu. In kot rečeno govorim to nasplošno, ne zase. Še enkrat mene nobena terapija ne zanima, drugače bi že šel, če bi me zanimal in predvsem, če bi kot prvo sploh verjel v učinkovitost, kar ne verjamem. Po LJ so povsod oderuške cene najemnine, če se pa preseliš izven LJ pa tisto razliko v najemnini pušneš pri prevozu, kar potem pomeni, da si praktično na istem, kot prej samo, da porabiš več časa za prevoz. Cimerstvo kakor komu, meni osebno ne bi to na kraj pameti padlo, raje plačujem 300€ za garsonjero in imam mir, ne da si delim skret,kuhinjo z enim neznancem, pa še vprašanje kakega cimra dobiš. No thanks.

Pa ja saj je večina stvari na tem svetu pointless, to je razmišljanje človeka, ki je očitno eden redkih, ki vidi ta svet v pravi luči. Bogi ste bolj vi, ker se nekaj nadejate, potem pa pride realnost ste pa v podnu zabiti. Jaz po drugi strani pa ta sranje pričakujem in si na koncu samo dokažem, da imam v svojem razmišljanju prav 😉

Itak da boš težko dal, če v tem sploh ne vidiš smisla (kot si rekel malo nazaj). Če pa v tem vidiš smisel, pa boš namesto izgovorov, iskal rešitve.
[/quote]

Tudi, če bi želel bi težko dal, tak da neke bistvene razlike tu ni. Kakšno rešitev? Naj žrem zrak? Naj do sihta letim kot ptica? Naj oblečem terapijo in z njo plačam položnice? Pojasni malo kaka rešitev bi bila možna, če že pišemo, da se jaz zato zanimam, čeprav se ne? Mogoče lahko pa nesem potrdilo o terapiji gazdi stanovanja pa mi bo s tem potrdilom oproščena najemnina. Kod ve, mogoče pa rata, če razmišljam bebavo pozitivno a ne? 😀

Tudi, če bi želel bi težko dal, tak da neke bistvene razlike tu ni. Kakšno rešitev? Naj žrem zrak? Naj do sihta letim kot ptica? Naj oblečem terapijo in z njo plačam položnice? Pojasni malo kaka rešitev bi bila možna, če že pišemo, da se jaz zato zanimam, čeprav se ne? Mogoče lahko pa nesem potrdilo o terapiji gazdi stanovanja pa mi bo s tem potrdilom oproščena najemnina. Kod ve, mogoče pa rata, če razmišljam bebavo pozitivno a ne? 😀
[/quote]

Itak, da bi težko dal, saj noben ne trdi, da bi dal z lahkoto. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Super, da se razumemo zdaj. Sem ze hotel narisat pa sliko zalimat gor

In v čem je smisel, da si dokažeš, da imaš v svojem razmišljanju “prav”, če je itak večina stvari v življenju pointless, kot praviš?
A ni to čist nesmiselno?
Dokažeš si da maš prav..in?
Boljše počutje?
Ti gre potem na splošno kaj bolje?
Je potem malo manj stvari pointless?
Kaj se s tem spremeni?

Če se nič in ostane vse isto, je potem tvoje “pravilno” razmišljane pointless.

Preprosta rešitev (za malo manj pointless stvari v lajfu): spremeni svoje “pravilno” razmišljanje v malo bolj pravilnega.. 😉

Manjse osebne zadovoljstvo, da sem na pravi poti 😉 bom kar ostal na tej poti in predvsem pri tem razmisljanju 😉

New Report

Close