Najdi forum

Seznam imen

Pozdravljene srečke nosečke!

Z možem se predvsem potiva pri izbiri imena za fantka. Iskala sem različne sezname in našla le maminega, ki pa mi ni dal nobene pametne ideje. Nekaj idej sem dobila že pri vas na forumu, a mojemu najdražjemu niso prav nič všeč. A morda katera ve še za kakšen seznam? Že v naprej hvala.

A.

Leksikon imen (v vsaki knjiznici), tam je veliko imen, pa se razlaga in izvor sta zraven.
Lp!

Analina očitno smo na istem…. tudi midva imava probelm pri izbiri imena za fantka. Za punčko sva se takoj odločila da bo LARA, medtem ko za fantka ne prideva skupaj….

Glede leksikona imen pa ti povem svoje mnenje. Jaz imam namreč ta leksikon doma in ko začneš listat se kar hitro naveličaš… Saj imaš imena kot so France, Franček, … in vse možne izpeljanke iz tega ter vse to razloženo kar na parih straneh….

Srečno pa sporoči vajino izbiro !

čau,čau
Geja, 30 t

Še ena taka. Za punco imamo ime, za fanta pa nikakor ne prideva skupi. Sploh ne vem, kam naj še pogledam da bi našla kakšno lepo ime. Sicer je nekaj lepih imen, ampak jih nosijo ožji sorodniki. Smola pa taka. A v tem leksikonu res ni nič?

Pa saj so, seveda so, saj je cela bukva. Ce se navelicas, pa menda ni problem v bukvi. Pa naredi nekaj pavz in si izpisuj ozji izbor.
lp!

Se nekaj: jaz sem takrat kupila samo izpis iz leksikona, eno drobno knjizico. Mogoce si tam bolj na hitro pogledas imena, izpises, potem pa malo pogledas izvor, pomen, pogostost itd., da imas boljso sliko.

Revija Mama je izdala Knjižico imen – kupiš jo lahko v BC, pa v kioskih tudi, se mi zdi. Morda poglejta na kakšen koledar, kjer so godovniki. Ne vem pa kakšno ime iščeta – bolj eksotično ali ne. Moj bo (če bo deček in ko bo) Tilen. Mi je bilo pa blazno všeč ime Tristan, pa so šle B. vse kocine pokonci vedno, ko sem ga omenila, he he. A za punčko imata že ime?

LP

nika

Imena za dečke:

Imena za deklice:

Gre za najpogostejša imena, ampak mogoče bosta našla kaj uporabnega.

Barbara

Ja nekako sva se odločila, da ne bo Analina, ker bi me motilo, če bi jo klicali Ana. Tako da bo Lana Lina. Zdej se bo zdelo neki kokr fancy, ampak želim, da ime vsebuje Lina iz dveh razlogov. Po moji prijateljici, ki ji dolgujem eno res veliko uslugo in ker Lina pomeni “ogenj”.

V ožjem izboru fantovskih imen so pa Mark, Nik, Lan, a gospodu soprogu noben ni prav posebno všeč hehehe…vam je kaj znano???

LP
A.

PS: Hvala za predloge in vaš čas. Jasna bom definitivno prebrskala bukvo, nika glede na tvoj post na sosednjem forumu pa: oglasi se kaj, ponujam ramo, če jo želiš.

Res je težko najti izvirno ime za fantka. Sicer obtaja veliko lepih imenov,
ki pa so preveč pogosta in ponavadi jih že imajo vsi okrog nas.
Tudi pri nas ne moremo uskladiti mnenja ; radi bi nekaj posebnega
pa hkrati ne preveč tujega.
Trenutno je v igri Jaša, Jon,Janin ali Vid, a kaj ko spet ne morem vseh prepričat:(
No dobro, da imamo še dobra dve meseca da se zadinimo…
BarbaraE teb je luštn ko si že dala to skoz:))) Pa še luškani so…

No, nič za moj okus in za okus mojega moža hkrati !!!!
Pojdi v knjižnico in si izposodi omenjeni leksikon.
Po kratkem času se boš naveličala…. kaj šele da bi si izpisovala… kolegica si je začela pa je kaj hitro obupala…. no boš videla … probaj… pa sporoči…

čau,čau
Geja, 30 t

Meni je prvič zelo pomagala knjižica Kdaj godujem – notri je veliko imen, po datumih in razložen njihov izvor.
Sedaj sem si malo ogledovala tudi knjižico Mamina knjigica imen – je tudi veliko imen in nakoncu so tudi razdeljena po datumih.

Lp, Anita

Pri nas je tudi kriza glede izbire imen. Vsaj to vemo, da zagotovo iščemo fantovsko.

Meni jih je nekaj všeč, najbolj Ian, mož pa navija za kakšno lepo, slovansko ime – jasno nima predloga in tako še vedno iščemo.

Andreja

nobeno izmed naštetih imen vama ni všeč??
tudi Jakob in Neža ne?
joj….. vama ni pomoči :)))))))))))

Pri nas bo fantek Žan, čeppav jih je veliko vendar mi je ta ime všeč že nekaj let, meni so všeč kratka imena Gal , Bor, Ian(tudi ta ime nama je kar pri srcu), Lan, Zal.
Za punčko bo pa bolj problem, mojemu je ime Nina tako pri srcu, vendar jih je toliko da… Nekako misliva če bo punčka da bi bila Zoja, čeprav sploh nevem zakaj se večina najinih sorodnikov smrduje, sploh pa TAŠČA jooooj
Kaj pa ve mislite, nama je pa ta ime tako simpatičen?

Ne vem, ce so Nine se tako popularne kot v nasi generaciji. Zdaj je poplava Lar in Lan in itd.
lp!

zoja ful lepo ime:)

no pa še nekaj fantovskih imen

val, lan, maj, dan, ažbe, ožbej, ožbe, jošt, svit, klas, urh, bor, brin, tevž,

ambrož, lovro, cene, nace, gaber, matevž, jakob, vitan, lenart, rožle,

miklavž, naj, lun, zan, tin, tim, jaš, job, nal, gal, gaj, til, ian, taj, žan, zaj,

žak, jon, taš, staš, tjaž, jaša, tjan, tian, lars, troj, naik, nino, izak, anže,

aiden, etjan, lanaj, timej, timon, tibor, natan, laren, makai, elias, aljaž,

aljon, žanin, janik, tosja, irenej, linaro, tristan, sergej, andraž, patrik,

amadej, aljoša, leander, benjamin, timotej, januš, janže, lovrenc, bine, vito,

zal, juš, žanluk, janvit, vitjan, leon, sven, tit, žit, oskar, blaž, amon, tor, nil,

nils, kaj, nej, neo, teo, mal, gan, tar, nin, vid, ali, jan, tan , nej, lev, nik, tom,

tjuš, trin, tars, jaka, adam, alek, alan, anej, enej, ares, elis, kleo, erik, ivor,

arne, samo, mark, niko, mike, mišo, linus, lanaj, makai, aleks, aniol, danaj,

evgen, filip, fedja, vasja, janus, jonas, kevin, robin, tamir, matic, domen,

rubin, bohor, david, tilen, taras, nikol, lukas

lp

Tinčy hvala. Kar nekaj lepih imen. Saj jaz bi hitr zbrala ime fantu, a kaj ko pa mojemu ni nič všeč. Po eni strani upam da bo punca, ker imava ime, ampak mam filing da bo fant.

Analina, hvala. Veš, da sem pomislila nate (in na Tino). Pa vem, da imata obe dovolj dela s sabo. ;-)) Ampak mail boš pa vseeno dobila.. Hvala!

nika

Jaz imam doma fantka z imenom Lan. Je en tak lušen navihanec. In Nikanže, tudi jaz imam Anžeta. je pa to en navihan in nabrit štiriletnik. Koliko je pa tvoj star?

New Report

Close