Najdi forum

Lep pozdrav!

Mogoče bo vprašanje smešno pa vendar. Vedno več se govori o sevanju električnih naprav in vedno bolj nas sili, da razmišljamo o tem. Nekje sem zasledila, da televizorji “ta stari” s katodno cevjo veliko bolj sevajo od zadaj in da takšno sevanje potuje tudi skozi steno. Ker živimo v bloku res ne vemo, kaj imajo sosedje na drugi strani stene. Tudi naši prostori so razporejeni tako, da dnevna soba meji na spalnico in smo ravno razmišljali, da je televizor ravno na tej steni, na drugi strani pa postelja v spalnici.Pomeni, da je med mojo glavo in zadnjo stranjo televizorja zgolj deska omare in pa seveda stena. Če nekdo spi, drug pa gleda televizor (ki iz zadnje strani najbolj seva) ali to res lahko negativno vpliva na zdravje.Ali to sevanje lahko vpliva na nas. Sicer se mi vseeno zdi malo prehudo, saj določene stene mejijo na naše sosede in ne vemo kaj imajo na drugi strani, pa ravno tam, kjer se največ zadržujemo ali morda tudi spimo.

Hvala in lep dan!
Natt

Spoštovani!

Povsem drži, kar ste napisali, katodni TV sevajo močneje od novejših, predvsem zadaj. Tudi je res, da občutljivim ljudem ne priporočamo, da imajo v spalnicah vključene električne naprave ali neposredno na drugi strani stene. Seveda pa to ne pomeni, da so vsi ljudje občutljivi niti, da bo takšno sevanje povzročilo kakšno hudo bolezen. Resnica je takšna, da so tovrstna sevanja še vedno zelo šibka, večini ljudi ta sevanja ne škodujejo oziroma se nanj privadijo. Obstajajo pa ljudje, ki reagirajo tudi na takšna sevanja, pogosto so ti ljudje občutljivi tudi na druge škodljive snovi okolju. Tudi ljudje s slabim imunskim sistemom ali pod hudim ali dolgotrajnim stresom bi utegnili biti na ta sevanja bolj občutljivi.
Vsekakor svetujemo, da se držite razumne preventive, to pomeni, da ne pretiravate a da naredite vse, kar vašemu telesu zvišuje možnost za boj proti raznolikim dejavnikom v okolju. Kot sem že pisala na kratko, da v svojih spalnicah nimate vključenih električnih naprav vključno z mobitelom in da poskrbite za splošno psihofizično zdravje svojega telesa. Potem je možnost, da bo sosedova vključena električna naprava vam škodila, minimalna.

Lep pozdrav, dr. Romana Ružič

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close