Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? SEVANJE IN RAK; PEDIATRIČNI RAK

SEVANJE IN RAK; PEDIATRIČNI RAK

Zelo me zanima kako mobilni telefoni vplivajo na raka? Ali ima lahko otrok, ki je sprejet na intenzivni onkološki oddelek mobitel pri sebi, še posebej če živi v oddaljenem kraju. Zelo mi je všeč stran, o Kylu, ki je premagal raka. Ali obstaja še kakšna taka stran? Vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor.

Draga Anja,

učinek elektromagnetnega sevanja na človeški organizem za zdaj ostaja skrivnost, povezave z rakom niso mogli zanesljivo potrditi. Načeloma se v bolnišnicah izogibamo uporabi mobilnih telefonov, zato naprošamo tudi obiskovalce, da jih izklopijo, saj se včasih lahko pojavijo motnje občutljvejših naprav. Otrok na intenzivnem ali kateremkoli drugem oddelku pa mora biti seveda v čimbolj tesnem stiku s starši, saj to deluje pozitivno nanj. Verjetno na intenzivnem oddelku uporaba mobitela sicer ni dovoljena, toda otrok lahko izven oddelka ob dogovorjenih urah telefonira po predhodnem dogovoru (in gotovo se še tu ali tam naredi kakšna dodatna izjema).

Spletnih strani o otrocih, obolelih za rakom, je ogromno, večinoma jih postavijo njihovi starši, njim in sebi v vzpodbudo pri soočanju z rakom. Te strani gostijo žalostne, pa tudi vesele zgodbe, zgodbe o prestanih postopkih postavljanja diagnoze, postopkih zdravljenja, trenutkih poslabšanja in trenutkih, ko je tudi otroški organizem sposoben “udariti nazaj” in se raku upreti. Takšne strani so lahko navdih mnogim, pa tudi vir pomembnih (a ne vselej preverjenih) informacij.

Lepo vas pozdravljam,

Irena

Anja pozdravljena!

O raku v otroštvu, zares obstaja kar nekaj strani. Ena izmed boljših je http://forum.cancerkids.org, preko katere lahko pridete do raznih forumov o raku v otroštvu. Obstaja tudi kar nekaj strani o tovrstnem raku, ter linkov preko katerih lahko pridete do info.orazličnih vrstah raka, poteku zdravljenja,…. Če vas še kaj zanima, se lahko obrnete tudi direktno na moj e-mail naslov.
Lp
Eva

New Report

Close