sestrica Tina spet sprasuje!
Pozdravljeni!
Po dolgem casu se spet oglasam….in sicer z drugega konca sveta. Najprej bi vse lepo pozdravila in zopet postavila vprasanje.
Bratec je ravnokar koncal s tretjo terapijo, pa se bojim da bo imel spet tezave z aftami v ustih. Jih je ze imel po prvi, ampak po drugi kemoterapiji je bilo res zelooo hudo. Mene sicer ni bilo tam, vendar sem bila na tekocem, oz. sem se preko interneta….mi mami in sorodniki porocajo o njegovem stanju, vcasih mi pise tudi sam.
Zanima me torj, ce mi lahko poveste kaj bi se dalo narediti, da bi se to njegovo trpljenje po terapijah omililo, ali morda obstaja kaj, kar vsaj malo pomaga proti aftam in vnetjem v ustih in zrelu, kaj lahko stori. Kakor vedno bodo vsi predlogi vec kot dobrodosli.
Poleg tega pa me zanima kaj menite o soku NONI, je res tako ucinkovit?
Se enkrat se vam lepo zahvaljujem za vase odgovore…lep pozdrav!!
sestrica Tina
prosti aftam si lahko pomagate z oljem tee tree (čajevec) ali olje 31 (JUST), ali žajbljevo olje po kapljicah v vodi in potem grgrati. Lahko tudi žajblov čaj grgra,
glede Noni soka nimam najboljših izkušenj , zelo drag in baje v nekaterih državah celo prepovedan (tako trdi moj dr)
imam pa dobre izkušnje z drugimi dodatki, sama sem imela pred leti limfom ki me je mučil 6 let in se ponavljal, sedaj sem 2 leti popolnoma OK in zelo zdrav človek (moj imunski sitem je boljši kot je kdajkoli bil) , sem se pa morala sama kar precej potrudit za to , ampka da se , obstajajo zadeve ki pomagajo , samo odprti moramo biti za informacije in sprobati
če te zanima bolj konkretno lahko pišeš na moj mail, ker tule ne upam reklame delat, sicer pa je bilo govora na tem forumu tudi že o teh dodatkih
želim vso srečo in zdravja
Draga sestrica Tina!
O teh tezavah smo tukaj nekaj pisali, vendar so dodatni predlogi vedno dobrodosli. Gre za neprijeten, za bolnika mucen in pogosto kar bolec stranski ucinek kemoterapije.
Priporocam, da preberete mojo temo tukaj:
http://med.over.net/phorum/read.php?f=26&i=1631&t=1631#reply_1631
Zlasti pod stevilko 5!
Menim, da zapravljanje denarja za cudezne napitke ni utemeljeno, saj pogosto obljubljajo vec ze zaradi reklame. Obstaja neprijetna povezava med ceno in kolicino potrebne snovi. Ce zadeva kasneje odpove, se izgovarjajo, da ni bila zauzita (kupljena) zadostna kolicina…
Kakorkoli, o Noniju smo tudi ze debatirali in z iskalnikom lahko najdemo tole povezavo:
http://med.over.net/phorum/read.php?f=26&i=788&t=788
Moje letosnje osebno poletno odkritje pa je rdeci caj rojbos (tale zadnja crka v imenu je sumnik, sinonima sta redbush ali rooibois). Seveda naj bi bil rahlo cudodelen (o tem najdete vec na spletnih straneh, ki ga predstavljajo, cisto nezanesljivi viri navajajo tudi delovanje proti raku), tako kot vsi taki napitki, vendar lahko izpostavimo vsaj nekaj pozitivnih plati – ohlajen z ledom je zelo piten, odlicen za rehidracijo, varen pa je tudi za dojencke. Nedavno se je pojavil na nasem trgu v bolje zalozenih trgovinah (vem, da ga ima Mercator), cena je takorekoc zanemarljiva. Ker ima nekoliko meden okus (pa tudi barvo), ne potrebuje dodatnega sladkorja. Pri meni doma je zato nadomestil zeleni caj.
Lep pozdrav in prijetne pocitnice!
Irena
Tudi pri nas (mama) smo se srečali z aftami po kemoterapiji, zaradi raka na dojki. Zoprna zadeva, ki…. in ko te muči poskusiš marsikaj.
Moja mama je kljub vsemu poskušala te težave rešiti s sokom noni in delno tudi z žajbljevim čajem. ZELO USPEŠNO! Ne mislim trditi, da smo se aft “čudežno” rešili, prav gotovo je pri mami bila ta kombinacija uspešna. Če bi njo vprašali bi pa celo povedala, da ciklusa 6-ih kemoterapij ne bi zmogla brez podpore soka noni.
Ne bi želela delati kakršnekoli reklame, vendar menim, da enako kot zdravila, ki ne učinkujejo na vse ljudi enako, prav tako je s t.i. podporami in včasih je vredno poiskusiti.
Srečno!