Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija sestrica močno povlekla za uho

sestrica močno povlekla za uho

Pozdravljeni,

rada bi vas samo vprasala, ce se lahko kako uho poskoduje, namrec pri nas sta se sestrici skregali (kot vsak dan), :), in je starejsa sestririca mocno povlekla sestrico za uho. Hci je zacela jokati in seveda da jo boli uho.

Po par minutah se je umirila in pravi da jo se boli. Najbrz je to normalno, saj smo tudi mi bili kdaj pa kdaj povleceni za usesa in je bolelo. Dala sem ji obkladke na uho.

Se lahko uho ob malo mocnejsem povleku kaj poskoduje? Se kaj zlomi ali natrga? Takole sta se ze veckrat, saj veste otroci.
Na kaj moram biti pozorna?

Se vam zahvaljujem in hkrati prosim za cimprejsnji odgovor, saj sem v skrbeh, da se ni med igro in pretepom otrok kaj zgodilo z usesom.

Lep pozdrav.

Barbara

Spoštovani,

posledica močnega drgnjenja uhlja je lahko izliv krvi pod pohrustančnico – othematom. To vidimo pri judoistih itd. Uhelj je oteče, rdeč, vroč, z zabrisanimi konturami. Oskrba je kirurška + sistemski antibiotik.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close