sestrica
Pozdravljeni!
Stara sem 25 let in imam 13 let staro sestrico. V teh letih vstopa v puberteto in veliko casa prezivi pred ogledalom. Velika je 170cm in tehta 54kg, vendar se počuti debelo. Pravi, da nima nobenih mišic, da je na njej samo maščoba. Glede na razmerje višine in teže, lahko hitro ugotovite, da to ni res. Zaenkrat še ne strada ali bruha, ampak me pa zelo skrbi, da bi se ji kaj takega prepetilo, saj vem kako ti bulimija in anoreksija uničita življenje, vem iz lastnih izkušenj. Rada bi ji pomagala, da bi sprejela svoje telo, pa ne vem kako, ne vem kaj naj naredim.
Prosim svetujte mi!
Lep pozdrav!
Pogovor o tem in izkoriščanje vsake prilike, da jo vzpodbudite in pohvalite. Morda ji lahko svetuje kakšno dejavnost, v kateri bo lahko bolj doživela zadovoljstvo s svojim telesom, recimo kakšen zmeren šport, ples… če ji to seveda ustreza.
Večanje zaupanja vase je pomemben del odraščanja vsakogar, ko se ob spreminjanju telesa vsak sooča s svojimi izzivi.
Predvsem pa veljajo navodila glede ustreznega rednega hranjenja – in dober zgled.
M ANderluh