sestavine zobnih krem
Spoštovani,
pred časom sem bil pri bivšem parodontologu, ki mi je predlagal da zjutraj uporabljam zobno kremo Curasept ADS 705. Sedaj jo uporabljam 2 meseca in bom po navodilih naredil pavzo.
(zvečer uporabljam Sensodyne Repair&Protect)
Predlagal mi je tudi ustno vodo Curasept ADS 205, ki jo sicer imam vendar je še nisem uporabil.
Mi prosim poveste zaradi katere sestavine v kremi je potrebno narediti pavzo in ali je ta sestavina prisotna tudi v omenjeni ustni vodi oziroma sedaj ko delam pavzo s kremo, tudi te ustne vode ne bi smel uporabljati?
Parodontolog je omenil tudi da se nekatere zobne kreme ne smejo uporabljati v istem obdobju. Zanima me po čemu vem katere zobne paste so to oz. katere sestavine ne gredo skupaj, da bom v prihodnje vedel pravilno izbirati kreme.
Hvala za odgovor in lep pozdrav
Spoštovani,
omenjena zobna pasta je namenjena dnevni uporabi.
Njena prednost je v tem, da za razliko od večine zobnih past ne vsebuje penila – natrijev lavrilsulfata (SLS free), ki zavira oz. zmanjša učinek klorheksidina, ki je aktivna sestavina v ustni vodi, ki vam jo je svetoval vaš parodontolog.
Priporočljivo je, da se ustne vode s klorheksidinom uporabljajo le v omejenih časovnih obdobjih. V nizki koncentraciji, kot vam je bila predpisana, sicer lahko tudi več mesecev.
Lep pozdrav,
Ana Mikuž, dr. dent. med., spec. parodontologije