Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Cepljenja Sestavine cepiv

Sestavine cepiv

Spoštovani,

zanima me kje in kako bi lahko preverila katere sestavine je vsebovalo cepivo, s katerim je bil leta 2005 cepljen moj otrok. V knjižici o cepljenju je kot proizvajalec uporabljenega cepiva navedena kratica SUB, a proizvajalca cepiva s takim ali podobnim imenom nikakor ne morem najti. Kaj to pomeni?

Lep pozdrav!

Spoštovani, sub prav gotovo ni ime, oz. kratica cepiva, vsaj takega ne, ki bi ga v zadnjih 20 letih uporabljali pri nas. Sub- bi kvečjemu utegnilo pomeniti, da je bilo cepljenje izvedeno subkutano, kar pomeni – “v podkožje”. Za kakšno cepljenje pa gre? (vrsta cepljenja je navedena ćisto na vrhu strani ceine knjižice, kjer je vpisano cepljenje).

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Pri vseh cepljenjih tako za DTPa Hib IPV kot za OMR je v okencu kjer naj bi bil naveden proizvajalec napisano SUB. Kako naj torej ugotovim, s kakšnim cepivom je bil moj otrok cepljen?

Spoštovani, iz kratice SUM ni mogoče ugotoviti ničesar.Če se prav spominjam, smo v lti 2005 proti OMR cepili s Priorixom, proti HIB-IPV-HIB pa z Infarixom-HIB-IPV

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Najlepša hvala za odgovor. To torej pomeni, da so tistega leta vsi pediatri v Sloveniji uporabljali enaka cepiva oz. cepiva istega prozivajalca, če sem prav razumela?

Da

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

New Report

Close