SESTANEK Z UPRAVNIKOM – v bloku
Smo manjši blok. Že lani smo imeli sestanek in v Zapisniku, da se obnovi del objekta. V ta namen tudi plačujemo (večina) v rezervni sklad. Eni ne plačujejo. ker uveljavljajo neke pravice, da so socialni problem, invalidi… en ne plačuje, ker ne živi tukaj. Cela jeba!
Zdaj bo spet sestanek! Naš upravnik ga skliče 1x na leto.
Jaz se tega sestanka ne bi udeležila. Ker ne vem, kaj lahko kaj novega naumimo. Res mi ni, da tam na štengah sedim s starimi sosedami, ki vsemu nasprotujejo, jamrajo.
Že zdaj mi je slabo, če samo pomislim na njih. Živim v svojem stanovanju (investicija bi bila nad mojim stanovanjem ) , vse pustim pri miru. Verjetno je to še najhujše, da nikogar v bloku ne pogledaš.
V bistvu je moje stanovanje prizidek k bloku. Spodaj so drvarnice, potem moje stanovanje. Ves čas plačujem vse za blok (čiščenje dimnikov, zadnjič je padel ob burji stešnik in smo ( tudi jaz) plačali 370 €, plačujem vse prispevke, vodo (ko si zalivajo vrtove in perejo avte), …pa še in še.
Bi se vi udeležili sestanka – le kaj naj si novega povemo?? Edino – a lahko sostanovalci za nazaj spreminjajo plan vzdrževalnih del?
Ko sem ‘ponorela’, da za en strešnik plačamo 370€, me je dal tudi upravnik na ignor pred meseci.
BI SE VI udeležili sestanka zdaj? A naj se jaz zdaj delam ‘budalo’?
Mi je pa res že zdaj slabo, ko pomislim na te face. Lepo prosim – povejte mi, naj grem na sestanek ali je vseeno (itak ne bo nič konkretnega, edino če lahko za nazaj spreminjajo) če ne grem!?
1. v rezervni sklad morajo vplačevati vsi etažni lastniki. Izjeme so le posebne organizacije, ki imajo ustanovljene svoje rezervne sklade, investicije pa poravnavajo v enkratnih zneskih.
Če etažni lastnik ne vplača svojega prispevka v rezervni sklad, ga mora upravnik pisno pozvati k plačilu. Poziv upravnika se šteje za verodostojno listino v smislu zakona, ki ureja izvršbo in zavarovanje. Ker gre v tem primeru za dolg etažnega lastnika, je v primeru, da ni možna drugačna prisilna izterjava, v zadnji fazi možna tudi prodaja njegovega stanovanja in poplačilo dolgov iz kupnine.
2. če ste samo za zamenjavo strešnika (in ni bilo opravljenih drugih del) res plačali 370,00€ sta vas izvajalec in upravnik okradla. Krivi pa ste sami. Plačati bi morali sorazmerni delež računa, plačilo v tej višini pa zavrniti in zahtevati pojasnilo. V takšnih primerih se ne “nori”, ampak pisno zavrne račun oz. njegov sorazmerni del.
3. kaj, kako in zakaj etažni lastniki spreminjajo nekaj za nazaj boš izvedela le če se boš sestanka udeležila. Mogoče spreminjajo za naprej nekaj, kar upravičeno ni bilo mogoče realizirati takrat ko bi bilo potrebno.
upravljanje objektov Mag dom,
Gorazd
Hvala vam za odgovor! (tudi oriolusu)
Zanima me še nekaj. Lani smo na sestanku soglasno sklenili, da je nujna investicija v bloku obnova tega prizidka.
Nujna in prioriteta.
To je zapisano v Zapisnku in podpisano. V ta namen se tudi zbira (povečana vsota). Ker pa je nekaj neplačnikov, letos ni bilo dovolj zbranega denarja, da bi začeli z delom.
(o tem, kako terja upravnik neplačnike ne vem dosti, ker mi pravi, naj se obrnem na pravno službo…)
Ne vem, kaj bi sploh še debatirali zdaj na tem sestanku, ki bo naslednji teden.
– Ali lahko stanovalci kaj spreminjajo za nazaj? Saj je vse podpisano.
Pa če sem ali nisem na sestanku – ali se motim?
Verjetno naj bi enkrat spomladi upravnik ‘zrihtal’ ponudnike – potem SPET sestanek, za koga smo se odločili….
In začne se z delom!
Hvala vam in lep pozdrav!