Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija šest mesečnik četrtič vnetje ušesa

šest mesečnik četrtič vnetje ušesa

Spoštovani!

Tokrat sem že popolnoma obupana, saj ima moj sine že četrtič vnetje ušesk pri dobrih šestih mesecih.
Prvič je bilo v času treh mesecev takrat se ni dalo nič videti in tudi povišane temerature ni imel samo en dan se mu je gnojček vlil iz ušesa, šele nato sva dobila Hiconcil.
Drugič pri dobrih štirih mesecih je zopet jok in stok pa smo spet dobili na dežurni Hikoncil.
Tretjič sem ga takoj peljala k pediatrinji ko je kazal znake prehlada in takrat se je videlo da je bobnič malo pordel zato so nama predpisali kapljice M… se ne spomnim imena, in C-Clor če bi se ponovili večerni joki, in ker je kazalo da kapljice pomagajo C-Clor nismo jemali.
Sedaj četrtič pa pri dobrih šestih mesecih on zopet jok in stok (povišana temperatura, hud reskav kašelj, smrkavost-nosek je prehoden) pa smo mu začeli dajati C-Clor pa stanje ni nič boljše, danes zjutraj pa mu je kar iz obeh ušes pritekel gnoj.
Naj povem da smo imeli pri treh mesecih pregled na ORL (pediatrična klinika) ki pa ni pokazal posebnosti, razno to da ima zožane sluhovode.
Vsakič mu s starimarom in pumpico čistim nosek, naj povem da pri prvih dveh otrocih vnetja ušesk nismo imeli saj ne tako hudega če je prvo hčero kdaj bolel ušesek je pomagalo že samo gretje ušeska in to je zaleglo.
Od kar imamo tretjega otročka smo mogoče bili zunaj pet krat in vedno pazimo da mu je dovolj toplo in da so ušeska pokrita.
Kje delamo napako in kaj lahko storimo, da bi se to nehalo saj postaja že močno kronično.
Kaj nam svetujete?

LP Janja

Spoštovani!

Predlagam vam, da vašega otroka pregledamo v ORL ambulanti, kjer bi vam lahko na osnovi pregleda svetovali. Iz vašega pisma ne morem sklepati, da bi delali kakšno napako pri negi otroka.

Lepo pozdravljeni, B.O.

Pozdravljeni,

danes prvič sem tudi jaz začela prebirati tele strani, ker enostavno ne vem več kaj početi.
Tudi moj 8 mesečni sin jemlje 7. antibiotik po vrsti. 22.12.2005 je imel prvič vnetje na desnem ušesu, nato spet na desnem in potem spet 2 x zapored na levem, sedaj spet na desnem. Ko je imel prvič vnetje na levem je pediater omenil, da se gnojni mešiček kljub 2-dozi odmerka zdravila in podaljšani kuri ni predrl. Omenjal mi je prediranje na ORL ambulati, vendar je bil skeptičen in se ni odločil da naju pošlje na ORL, ker naj bi to menda delali pod narkozo, ki pa za takrat 7-mesečnika ni dobra.
Po treh dneh brez antibiotika se je zadeva ponovila na istem ušesu. Pa se menda tudi takrat ni predrlo. In bili smo že cel teden brez antibiotika in mislila sem da smo tokrat zmagali. Pa nismo. Dobil je spet vnetje . Zamenjali smo kar nekaj antibiotikov od hikoncila, ceclorja, nekaj na m…., nekaj na l……, ne vem več niti teh imen. V ponedeljek sva bila v ORL ambulanti v NM.
Moram reči, da zdaj nič več ne razumem. Na izvidu je pisalo, da ni vnetja ušes in da sta bobniča siva. Poslali so ga še na neko preiskavo-sondico so mu dali v vsako uho in po njej spustili zvok. Nikogar ni bilo da bi mi povedal kaj so sploh delali, na izvidu je pisal latinski izraz mislim da na T… in a do C obojestransko. Izvid sem takoj nesla k pediatru a je imel cepljenje, tako da mi ga ni mogel komentirati, sestra pa je rekla da je videti vse o.k..
Moram reči, da marsikaj ne razumem. Ne razmem pa tudi ne tega, da sva s sinom prejšno sredo 22.03., ko je spet minil teden dni brez antibiotika, bila spet pri zdravniku-tokrat zaradi vročine, ki je trajala 2 dni in ker se mi je ponoči zelo dušil. Mislila sem, da tokrat ni vnetje ušeš. Pediater je postavil diagnozo vnetje ušesa in laringitis. Potem pa mi 4 dni po tem rečejo, da vnetja ušes ni. In spet sva na hikoncilu, za laringitis je dobil takoj inekcijo, inhalacijo NaCl in pumpico Flixotide.
Naj še povem, da mu redno čistim nosek in res ne vem več kaj naj naredim, kako lahko to vpliva na njegov sluh in kaj z vsemi temi antibiotiki pri tako majhnem otroku. Imamo še 2 letnika, ki je v principu zdrav, res pa kdaj kaj posmrka. On je imel podobne težave v obdobju od 11-13 mesecev, vendar zgolj 3 vnetja potem pa je to minilo. Res ne vem kam naj se še obrnem in kaj naj storim, da pomagam otroku.

Hvala za vsakršen nasvet, ki bi nam koristil.

Spoštovani!

Hvala za izčrpen opis dosedanjih težav vašega otroka.
Kjub lepemu opisu vam le težko svetujem, kaj narediti. Pravilno je, da se ob vnetjih ušes jemljejo antibiotiki. Mogoče bi poskusili z rednim večkrat dnevnim negovanjem nosu s fiziološko raztopino ter uporabo balonskega apiratorja za nos.
V primerih poslabšanja z vnetjem pa boste ponovno morali uporabljati antibiotik. Vaš otrok bi lahko imel povečano žrelnico, kar bi pisalo na izvidu ORL specialista, možna je tudi alergično spremenjena sluznica nosu in žrela.

Lepo pozdravljeni, B.O.

New Report

Close