Najdi forum

Sesanje palčka

Imam štitiletno hčerko, ki od 3 meseca starosti sesa palec. Zobozdravnik, ki je že ugotovil odprti griz in mi priporočil, naj jo odvadim te razvade. Poskušala sem že z risanjem na palček, s prigovarjanjem, vendar uspeha ni. Palec sesa pred spanjem, kadar je v stiski, ob poslušanju pravljice, ob gledanju televizije. Bojim se, da bo morala nositi ortodonstski aparat. mislim pa, da je sesanje dedeno, saj sem tudi sama sesale palec in dolga leta nosila aparat. kako jo odvaditi? Kako ji lahko pomaga pevdopsihiater? Hvala.

Spoštovana Tina,

samo sesanje palca prav gotovo ni dedno, deduje se lahko le močen sesalni refleks, ki ga je imela deklica kot dojenček. Sesanje prsta v starosti 4 let pa je predvsem za pomiritev (tu vam bo pomagal pedopsihiater).
Če je pri deklici že nastal odprti griz, potem je škoda že narejena. Možno je, da prekinitev razvade v tej starosti, pusti posledice le na mlečnem zobovju, v stalnem pa bo situacija še dobra. Problem bo, če so defomacije tudi v kosti – takrat je zdravljenje res dolgotrajno in težavno.
Nič niste napisali, da ste uporabili katero od sredstev za premazovanje prstka. Poskusite še s tem.
Lepo pozdravljeni!

New Report

Close