Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Sesalnik za mokro čiščenje z vodnim filtrom

Sesalnik za mokro čiščenje z vodnim filtrom

Zanima me, kateri sesalnik za mokro čiščenje z vodnim filtrom mi priporočate, namreč, namen imam kupiti en tak sesalnik, pa sem malce v dilemi. Zato me zanimajo vaše izkušnje. Sesalnik mora biti primeren za čiščenje notranjosti avtomobila, sedeži, prevleke, tla, prtljažnik, prevleke na vratih… skratka za kompletno čiščenje notranjosti avtomobila. Poleg tega mora biti primeren tudi za čiščenje oblazinjenega pohištva, sesanje – pomivanje tal v stanovanju, pa naj bo to pvc topli pod ali pa keramične ploščice. Imeti mora tudi popolno vodno filtracijo, tako da kakšnega menjavanja vrečk ali filtrov ni. Za suho sesanje naj za filter uporablja vodo in ne vrečke.
Zanima me, če je kdo lastnik Igea compaq, sesalnika Batagel… ali nekaj takega , in kako je z njim zadovoljen. Vem, da takšen sesalnik, ki ga iščem presega ceno 100.000 sit.

Jaz imam sesalnik Delfin, ki izpolnjuje vse pogoje, ki ste jih našteli. Zelo praktilčen je, ker ni potrebno menjavati cevi za mokro in suho sesanje. Stane 60.000 SIT. Jaz sem zadovoljna z njim.

Hyla – je ne zamenjam za noben drug sesalnik.

Primeren je za mokro in suho sesanje (tudi globinsko), pomivanje česarkoli…
Pred časom mi je “crknil” pomivalni stroj – ni izčrpal vode, ampak jo jo samo točil. V kuhinji (cca. 25 m2) je bila poplava, za katero ne vem, kako bi jo brez Hyle obvladala. V pol ure je bilo spet vse suho in za povrh tudi temeljito pomito (s praškom zta pomivanje posode) ;-))

Nataša

Ali je to tole, in kateri tip ?

A je to to ?

Pa še link do Igea sesalnika če ima kdo tak sesalnik, naj napiše svoje mnenje…

Tudi jaz ne zamenjam Hyle za nobeno drugo stvar! Jaz ponavadi, ko sesam po stanovanju, v vsaki sobi pustim še malo prižganega, da posesa tudi prah, ki ga nevede dvigneš, pa še sobe fino dišijo. Še en plus – gre v dohodnino.

Marjana

Mi imamo Batagelov sesalnik za mokro čiščenje, pa nismo ravno zadovoljni…
Problem je v tem, da ima tisoč in en priključek, tako, da me že vse mine preden ga sestavim. Ko smo se odločali za nakup sem si predstavljala nekako takole: v soboto zjutraj ga priključim, posesam stanovanje, pomijem tla, vodno očistim še sedeže v dnevni, mimogrede z globinsko krtačo še jogije, da se znebimo pršic….
Za kaj takega rabiš cel dan! Sicer ne morem reči, da ne sesa tako kot bi moral, ampak pri vodnem čiščenju je odločno preveč komplikacij. Meni gredo tiste cevke, ki se iztikajo tako na živce, da raje pomivam na roke! Sorry… Globinska krtača je pa v redu, nima pripomb.

Ojla! Imamo Igeo. Kar se mene tiče, kakšnih hudih pomanjkljivosti nima, je OK, pridna je toliko, kot smo pridni tisti, ki z njo pospravljamo. Se ji je pa po letu in pol pokvaril en filterček pri kolenu, ki odvaja vodo (al nekaj takega, na servisu niso bili prav izčrpni s pojasnili), tako, da je pri pranju preproge začela voda teči iz vseh špranj, kar jih sirota ima. Še dobro, da je garancija 2 leti. Zdaj je spet zdrava. Priznam, da v glavnem prakticiram suho sesanje. V tem primeru pretirano “šraufanje” in montiranje odpade. Tekstilne površine perem le občasno, tudi zato, ker se mi zdi, da jim prepogosta vlaga bolj škoduje kot koristi. Globinska krtača pa je zakon. Prednost – dokupiti se da blazino za v kad, s katero uprizorimo en tak fin jacuzzi.

zanima me okvirna cena Hyla in Delfin sesalcev, ter ali lahko z njima čistite tudi sedežno iz mikrovlaken?

Mi smo imeli doma Hylo, pa nam ni bila preveč všeč. Prehrupna, najbolj pa me moti, da je motor direkt nad vodo, kar je zoprno pri čiščenju sesalca, in vmesnem menjavanju.

Nikakor pa od takega sesalca nisem pričakovala, da vtaknem v elektriko, posesam vse na horuk pa bo.

Sedaj imamo IGEO in sem naredila celo to, da sem šla sesat z njo za Hylo, in je izpadlo tako kot, da že pol leta ni nihče čistil.
Zelo sem zadovoljna z njo. Počistila sem stvari, ki so bile popackane od ne vem kdaj, tudi sedežno iz mikrovlaken, ampak pazite da jo vedno prej presesate.
V glavnem tepih sem hotla zamenjat, zdaj je pa kot nov.

Najprej vse presesam, nato pa se lotim pranja, tako da mi ni treba menjat nastavkov večkrat. Stepalna krtača je zakon, tepih je čist v treh potezah, ne pa da sesaš levo in desno in se prej skriviš.

V glavnem sem zelo zadovoljna z njo.

Lepo prosim, pogej na spodnji link, da ne utrujam vseh ostalih s tem.
Ponudba pa še velja.

lp

Jana

Tudi jaz imam Igeo to ta novo, ki je malenkost manjša od prejšnje. Ima pa še eno prednost. Posoda za vodo je snemljiva in jo z lahkoto pomiješ tudi v lijaku.
Ps – pri teh sesalcih, ki imajo zračni filter (tako kot igea) pazi, da ne zapiraš vlažnega filtra in tako pustiš dalj časa, ker se močno osmradi. Jaz ko zaključim s sesanjem, pomijem posodo, jo sestavim nazaj (pripravim za naslednjič) in motor oz. pokrov poševno postavim na lonec, tako da se filter dobro osuši in ne smrdi.

Igeo imamo in očisti super. Je pa res malo zamudno sestavljanje in čiščenje, pa to je pri vseh teh vodnih sesalnikih enako.
Karkoli kupujete, pazite da bo globinska krtača električna!, če je brez lastnega napajanja je en k… vredna.

B

Mi imamao Delfina in res, da izpolnjuje vse pogoje, z njim SEM BILA zadovoljna, do predvčerajšnjim( imamo ga štiri mesece), ko se nam je polomila ročka s katero doziraš izbrizgano tekočino. Tako, da ta delfin je tako tako. Tudi ostala plastika na njem daje vtis precejšnje krhkosti v primerjavi z Batagelom. če bi kupovala še enkrat, bi dobro premislila ali bi kupila delfina.
Drugače pa je ok. Sesa zelo dobro, tako suho kot mokro.

Link za Hylo je pravi.

Cena osnovnega modela je 100.000,00 SIT. Če vzameš zraven še dodatno pranje je 130.000,00 SIT

Za vse informacije lahko pokličete prodajalca, ki je prodal tudi meni :
Brajer Rino – 041/33 55 77

Nataša

New Report

Close