Sesalni refleks
Pozdravljeni!
Imamo 4 dni starega fantka,ki se je rodil s porodno težo nekaj čez 4 kg.
Ima pa zelo šibek sesalni refleks in pri prsih sploh noče piti,poleg tega pa imam še zelo slabe bradavice.A mislim,da to ni vzrok,saj so se starejši otroci vsi dojili.Mleka imam dovolj in si ga sedaj iztiskam in ga hranim po steklenički,pa še tam mu bolj ko ne tišim cucelj v ustta da vsaj malo vleče.Kako naj spodbudim sesalni refleks,da bi začel bolj intenzivno sesati in da bi se končno začel dojiti,ker se mi zdi,da sem čisto odpovedala kot mama,ker se noče dojiti.
Prosim vas za kakšen nasvet,ker bi res rada da bi se fant začel dojiti.
Hvala za odgovor!
Spoštovana,
žal ni čudežne paličice ali nasveta, kako doseči, da se bo vaš velikan pričel dojiti. Morda je še najbolj bistveno, da se sprostite, daste njemu in sebi čas za privajanje (do tedaj vam preostane le brizganje in hranjenje po steklenički – pazite, da ne bo mleko preko dude preveč zlahka teklo – ali še bolje, dodajanje po žlički) in verjamete, da bo prej ali slej steklo.
Da bi bile te težavice znak, da “ste odpovedali kot mama”? Kje pa, le vaš zahtevni sin (oh, ti moški..) vam je nekam zgodaj pričel postavljati svoje zahteve in kazati svojo trmo.
Za dodatne nasvete pa povprašajte še na forumu svetovalk za dojenje, te področje obvladajo bistveno bolje kot jaz in vedno za sto in en dober način, kako rešiti zagate…
Pozdrav,