Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija sesalec za alergike

sesalec za alergike

Imamo alergijo na pršico in zamenjala bi sesalec, zaniam me, na kaj naj bom pozorna. Ja, ne bi rada dala več kot 50 .000.sit. Hvala.

Pozdravljena!

Tudi sama sem alergična na pršico, zato me je prodajalec prepričal ,da sem zamenjala stari Vorwerk za novejšega.Pri tem prah res ne uhaja (kar je najbolj pomembno), saj sem prej vedno zraven sesanja kihala.Trdil je tudi ,kako vse posesa in kako je efekten.Sedaj sem kupila še vodni sesalec(sama imam Batagel) in komaj sedaj vem kaj je to dobro posesano.Resnično sesa globinsko, voda pa se nato izlije in odstrani.Še vedno uporabljam Vorwerk za sproti,enkrat tedensko pa sesam z vodnim.
Cena je pa žal visoka. LP

Mogoče ne bom ravno odgovorila na tvoje vprašanje, rada pa bi povedala svoje mnenje o sesalcih. Za alergike je predvsem pomembno, da ne vdihavajo prahu. Ko sesamo, gre zrak na drugi strani sesalca ven – prečiščen ali ne. In ta zrak na drugi strani dviguje prah, kjerkoli pač je in to je povsod. Mi smo to rešili tako, da nimamo nobenih tepihov in sedežnih, ki bi jih bilo treba posesati in tako za čiščenje zadostuje samo mokra krpa (no ja, enkrat na teden posesamo (ker nimamo metle…), pa imamo čisto navaden sesalec z ogljenim filtrom (pred 4 leti je bil 45.000, sedaj pa mislim da se taki s Hepa filtrom dobijo že za precej manj denarja). Tudi jaz sem bila ob diagnozi alergije na pršico (takrat 9 mesečna hčerka) čisto panična in sem kot nora iskala kakšen res dober sesalec. Kirby, Forwerk, Batagel ipd…, skoraj bi katerega od teh kupila, pa me je na srečo (pravim danes) mož ustavil… Veliko bolj pomembno kot posesano stanovanje je ustrezno ležišče!

Veliko sreče in lep dan,

M.

Se strinjam z Missy.

Morda le pripomba, da vodni sesalci dvigujejo količino vlage v prostoru. Pršica pa za razvoj potrebuje toploto, hrano in vlago. Tistih par pršic, ki jih niste posesali se bo veliko hitreje razmnoževalo.

Še ena pripomba glede sesanja: mož je bil enkrat na predstavitvi sesalca Kirby. Predstavnica je sama povedala, da tudi njihov Kirby ni dovolj močan, da bi npr. iz preproge posesal pršico, ker ima le-ta menda tako močne “krempeljčke”, s katerimi se tako močno drži, da je ne spraviš ven… Torej lahko sesaš le njihove iztrebke – alergene… Prvo navodilo pri odpravljanju težav pa je čim manj pršic, torej jih je najbolje odstraniti ali izstradati…

Lep dan,
M.

New Report

Close