Sesalec Vorwerk
Jaz nikakor ne bi kupila Vorwerka. Imajo ga moževi starši, pa se z našim ne more primerjati. Mi smo v ta namen Elektroluxov sesalec (mislim da Oxygen-tistega najdražjega med Elektroluxovo serijo), ki ima vgrajen HEPA filter (te filtre imajo vgrajene tudi kirurške dvorane), kateri edini zagotavlja, da sesalec res refiltrira zrak, ki gre skozenj-vse ostalo je sama reklama. Cena tega sesalca je cca 80 000 Sit (bistveno cenejši od Vorwerka), mnogo priročnejši je kot Vorwerk, da o njegovi večji učinkovitosti sploh ne govorim.
nika, mi imamo Vorwerka .. kupili smo ga zato, ker pri nas doma (pri starših) že od nekdaj uporabljamo samo ta sesalec .. drugih ne poznam (nimam izkušenj) … tudi za tega, ki ga imamo doma nimamo globinskih nastavkov .. ker nimamo niti ene pomembne stvari, ki bi jo bilo potrebno globinsko sesati.
globinsko pa sesa oče .. posteljo .. sedežno .. itison(ko so ga še imeli) … globinsko sesa večkrat tedensko .. ko je bila predstavitev Kirbija pri njih .. je bilo dejansko zelo malo prahu (in ostlalega) v vseh teh površinah .. torej jaz verjamem v kvaliteto Vorwerka.
Igea pa je vodni sesalec .. ni res kar mnogi pravijo da iz vodnega sesalca ne uhajajo ven prašni delci … seveda uhajajo .. 100% sesalca ni … sicer pa .. tudi 100% čistoče ni in .. jaz nikakor ne verjamem v 100% čistočo.
.. vodni sesalec pa .. si verjetno že spodaj prebrala .. vzame več časa za pripravo .. z vodnim ‘ne moreš’ sesat pod mizo po zajtrku .. kjer je tisoč drobtinic .. ga ugasnit in postavit v kot – moraš ga spucat.
Vorwerk ni poceni .. ne morem pa rečt .. da je vreden svojega denarja .. mi ga definitivno ne izkoriščamo v vse namene .. kot bi ga lahko.
B.
Hm? Jaz pa sem do zdaj slišala same pohvale. In resno razmišljala o nakupu. Moram še malo moje tete pobezati, ker ga imajo (res starejše modele, pa vseeno). Pa bi rada še več mnenj. Meni ga je namreč med drugimi priporočila tudi pulmologinja, ki je zdravila Anžeta.
Asilar, je to morda ta sesalec?
LP
Kar se Igee tiče, ti jo odsvetujem. Imam jo že nekaj let, pa jo uporabljam samo za mokro čiščenje itisona, za kar se meni zdi res odlična. Za vsakodnevno čiščenje pa nimam energije, da bi ta nerodni sesalec vlačila za seboj, potem pa še čiščenje celotnega sesalca. Še pri nobenem sesalcu nisem dobesedno “švicala”, tako kot pri Igei. Res zgleda vse tako preprosto, ko ti ga pridejo prezentirat na dom, v vsakdanjiku pa je to malo drugače.
Živjo,
mi imamo Vorwerk že 5 let (dobila za poročno darilo). Z njim sem zelo zadovoljna. Tudi moja hči je alergik in se sesalec res fino obnese. Metle pri nas sploh nimano, ker lahko vse sproti posesamo. Pa še dolgotrajnega in narodnega pripravljanja ni, tako da ga lahko uporabljata tudi hčerki.
Ne vem, mi smo zadovoljni.
LP
Menda je cel – komplet nekaj čez 300.000. Mi, če se bomo odločili za nakup, ne bomo vzeli kompleta, ampak tisto, kar nam bi res prišlo prav. Nekako razmišljam o navadnem sesalcu in globinski krtači. No, ampak bom počakala na predstavitev, da vidim.
Aja, menda zdaj poteka še velikonočna akcija staro za novo – poveš serijsko številko starega sesalnika (ker ga mi nimamo, bi za to prosila teto), in dobiš na podlagi tega dodaten popust (menda od 30 do 45.000). Star sesalec pa ti ostane.
Ne vem. Sem malo skeptična, ker to ni malo denarja, čeprav je v primerjavi s Kirbyjem poceni. Me pa ravno zato zanima čimveč mnenj / izkušenj.
LP
Živjo,
moji starši imajo Vorwerk že 15 let, letos sta starega zamenjala za nov model in ga ne moreta prehvalit. Uporabljata ga skoraj vsak dan, je enostaven za uporabo, zmogljiv in učinkovit. Midva z možem sva pa kupila Igeo Compact pred dvema letoma in nisva nič kaj zadovoljna z nakupom. Pa ne s kvaliteto sesanja in pomivanja, ampak sestavljanje sesalca in čiščenje po uporabi je pa ena dolga in zamudna zgodba. Vsekakor svetujem Vorwerk, čeprav je precej dražji (starši so zanj pred 1 mesecem dali 270.000 SIT (ima pa vse priključke)). Če pa k ceni Igee prištejem še to, da bomo verjetno kupili en manjši sesalec za vsak dan, pa razlika v ceni niti ni več taka, kajne?
Mi imamo ta lično oblikovan sesalec,ki je tudi zelo ok.posesaš vsak kot, ker se krtače premikajo, imaš kup nastavkov,če pa ima teta stari sesalec in krtačo za globinsko sesanje, dokupiš za novi sesalec le nastavek in si globinsko krtačo lahko sposodiš od nje. Imamo tudi krtačo za čiščenje parketa je zelo uporabna (SICER DRAGA) saj tla dobesedno pomije, imamo namreč kužka in nam to veliko pomeni da je ok. posesano pa še pikci se lahko brez skrbi plazjo potleh. Nakup se splača čeprav je drag,mi smo ga kupili v novoletni akciji staro za novo,dajo ti ga tudi na obroke.
upam, da sem kaj omagala LP kety
Nikanze,
pozanimala sem se v Merkurjevi trgovini….midva sva sesalec kupila pred dobrim letom-v tem letu so malo spremenili poimenovanje modelov; skratka, sesalec, ki ga zdaj prodajajo in je ekvivalenten najinemu, je Oxygen Z 5960 (na spletni strani ga ni prikazanega). Cena je 89.000 Sit (ima globinsko krtačo in Remote control-daljinsko upravljanje z gumbi na cevi-ni nujno, da se skloniš in pritiskaš gumbe na ohišju, ampak med sesanjem enostavno večaš ali manjaš moč sesalca oz. ga vklopiš in izklopiš….). Popolnoma enake lastnosti sesanja in enake filtre ima mnogo cenejši Oxygen Z 5935 (51.000 Sit) in Oyxgen Z 5940 (59.900), ki se od prejšnjega razlikujeta v tem, da nimata zraven globinske krtače-jo pa lahko za 15 000 Sit dokupiš, in da nimata Remote control variante.
Upam, da sem ti kaj pomagala.
Tudi moja dva sta 15 – letnega Vorwerka pravkar zamenjala z novim. Vzela sta cel komplet – ZEEELO UPORABNO!! Tudi jaz sem si ogledala oceno v VIP – u, ki je nepristranski in mislim, da ti to vse pove. Sesalec je zakon – sicer drag, ampak vseeno ZAKON. Ima ga tudi moja tašča, in s tem posledično tudi mi, ker živimo v isti hiši in si ga pač sposojamo. Vseeno pa pravkar razmišljam o nakupu metle, globinsko krtačo, pa bi si še naprej sposojala (nimamo toliko tepihov in podobnih površin, da bi se mi splačalo). Zelo mi je všeč ta novi model metle, ki samostojno stoji – zelo uporabno. Imaš ga na enem mestu in ga sproti uporabljaš- ostale metle odpadejo!
Torej Nika, jaz ti ga toplo priporočam. Malo sem se razpisala, ampak sem še vedno pod vtisom včerajšnje predstavitve. Pozdravčič!
Biba
Še ena, ki ima Vorwerka – od pohištvenega sejma dalje. Ne predstavljam si, da bi morala tisti ogromen Igein aparat vsak drugi dan skupaj montirati in razmontirati (pa še čistiti….). Midva sva se tudi odločala med tema dvema, pa je bila po predstavitvi na sejmu odločitev takoj na dlani: Vorwerk. Sedaj ga imava kar v spalnicami za omaro. Vsakič, ko ga rabimo, ga samo priklopiš pa že dela. Zavzame ne veliko prostora, pograbi vse kar je treba (reguliraš moč sesanja z gumbom), nastavke imava samo osnovne (brez globinske krtače-nimamo te potrebe zaenkrat), ki pa so se ob selitvi pokazali še za kako pomembne (vrtanje- nastavek napopaš na steno in prah ne leti okrog). Naju je s sejemskim popustom (na obroke) prišel okrog 140.000 SIT. Sin ga naravnost obožuje- ga vprašaš, kje je Vorwerk, pa že leti in s prstkom kaže za omaro…. LP, Nataša
Mi imamo ta sesalec. Najprej ga je imela moja mama in ga ima se danes (ber: dela ze 15 let). Jaz ga imam 6 let. Prenesel je selitev v hiso in sesanje vsega zivega vse od peska in grobega materiala po hisi pa vse do brisanja prahu. Jaz sem zelo zadovoljna. Edina slaba stran see mi zdi zena, ki je pred par leti zelo poskocila.
Pri nas smo se takoj po predstavitvi navdušili za Vorwerk,čeprv z bolj minimalnimi plačami,ker je bila predstavitev res enkratna.Kmalu zatem pa je zet,ki je alergik, začel kihati in kašljati,postal je zaripel,zato smo nakup odpovedali.Je pa hčerka kmalu za tem kupila Philipsovega 2000W močnega s posebnim filtrom in je znjim zadovoljna.Reskirala je nekaj čez 60000 SIT.
Je za razmislit.Ne delam rada antireklame,vendar če je tvoja pikica alergik, se raje ne prenagli z nakupom.
Alenka