sesalci
Zdravo vsem,
pri nas doma smo ugotovili, da bi vsaj parkrat letno rabili kak močnejši sesalec kot ta ki ga običajni od Iskre, ki ga imamo sedaj (čeprav ima kar 1000W). Morda globinskega?
Imamo kar nekaj tepihov (skupaj 6) različnih debelin in velikosti. Ne bi rada kaj štorastega in kompliciranega. Enkrat je bil pri nas na predstavitvi od Kirbija pa se mi je zdelo vse skupaj preveč nerodno in predrago. Kaj pa Vorwerk (se prav napiše)? Je kaj boljši in kje se to dobi? Je poleg teh dveh še kakšna firma z globinskimi sesalci? Vaše izkušnje?
pozdravček Romi
Živjo, Romi.
Veš, pri teh rečeh je tako, da ti bo vsakdo povedal največ o tem, kar uporablja sam.
In če bom jaz prva, ti povem, da imam sesalec Vorwerk že deseto leto in da bog ne daj, da se mu kaj zgodi. Meni popolnoma odgovarja, le metlico bom najbrž morala novo kupiti, kar pa ni problem, saj imajo v firmi PARNAD d.o.o. Ljubljana vse rezervne dele.
Ko smo ga kupili mi, je bila to še “agentska prodaja” in smo dobili rezervne dele le pri fantu, ki nam ga je predstavil in prodal. Nič ne rečem, da je bil takrat malo pretirano drag, ampak, katera taka stvar pa ni, ko je prvič predstavljena in prodajana od vrat do vrat … po skupinah. Vendar smo bili takrat ravno brez sesalca in smo se odločili za tega. In ni nam žal. Seveda je danes vse že toliko izboljšano, tako izpopolnjeno, tako kvalitetno, da se danes morda tudi Vorwerkov sesalec lahko gre samo skrit. Vendar, kot pravim, meni super odgovarja. Lahko ga je “voditi”, lahko ga je lepo spraviti, očitisti, ni nujno kupiti vseh priključkov…
Vzemi si uro časa in se sprehodi po trgovini in malo preglej. Če ne želiš kaj super, potem ti bo ta sesalec gotovo odgovarjal.
Želim ti srečno roko pri nakupu.
marija (1)
Jaz imam Vorwerka odkar so prišli na trg. Sem bila med prvimi kupci, torej imam najstarejši model, ampak ga ne zamenjam za nič. No, ga bom, ampak varianta staro za novo, ne pa za drugo firmo. Rečem lahko le, da sem z njim več kot zadovoljna.
Tudi Kirbijevci so se mi prišli vsiljevat, ampak je – vsaj za moje pojme – predrag, štorast, težak, zakompliciran… pa še akviziterji so taakooo vsiljivi, da te vse mine.
To je moje skromno mnenje, pa srečno pri nakupu.
Lp, Lady L
Če je tvoj stari sesalec še v redu, bi bilo morda smiselno razmisliti, da ti tepihe dva ali trikrat letno posesa čistilni servis. Tako bo zate manj dela in manj stroškov. Pa tudi iz prve roke boš videla, pri katerem stroju je efekt najboljši.
Tudi jaz sem s Vorwerkom zadovoljna, a še vedno se mi zdi pretirano drag. Še posebej menjava staro za novo, ko ti stari sesalec ocenijo kot star lonec. Zdaj stane osnovna verzija (metla) že 240000 (no, po tej ceni bi mi ga zamenjali pred letom dni) Ker pa nimam tepihov, ne vem, kako se obnese v tistih različnih situacijah. Najpomembnejše pa se mi zdi, da je sesalec vedno pri roki, ko ga potrebuješ, morda celo vključen v vtičnico. Ne vem, koliko bi ga uporabljala, če bi imela zaprtega v omari.
No, vidiš, da res ni poceni. Nisem se hodila zanimat, toda lani so me poklicali in mi ponudili brezplačen pregled in sem pristala. In za to konfiguracijo, ki jo potrebujem – osnovna metla s tistimi drobnimi priključki, ki spadajo zraven, je bila cena 240000., v sistemu staro za novo pa bi tudi morala doplačati ne pomnim koliko, toda v prepričanju, da mi bolje kot ta itak ne more služiti, sem rekla pač Hvala lepa! Ker sem gajc in ker nisem človek, ki bi hotel imeti vedno vse najmodernejše, še zlasti, če staro dobro služi. Ko bo treba, pa seveda ni dileme: vorwerk.
Mi imamo Kirby-ja in je ok, je pa res pretežek in čisto nepraktičen, ampak takšna je bila odločitev staršev. Imeli smo tudi Vorwerka pa smo ga prodali, ker ni imel toliko moči kot Kirby, čeprav ko se zapelje Kirby po nesreči mimo tvojih prstov na nogi, sploh ne veš od kje toliko bolečine:-) V glavnem imamo pa še tudi en res super sesalec, ki pa mislim, da je malo cenejši od Vorwerka in je tudi zelo praktičen in sicer Magic One od podjetja Bralcom iz Velenja in moram priznati, da sem nad tem najbolj navdušena takoj po Vorwerku,..no toliko o naših izkušnjah, upam, da bom kaj v pomoč pri izbiri!
Nina