Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! Servietna tehnika – pomoč

Servietna tehnika – pomoč

Odločila sem se, da bom letos sama naredila voščilnice za božič, in sicer s pomočjo servietne tehnike.

Prosim vas, da mi napišete, kaj rabim pri servietni tehniki – baje da nek lak; kje se ta lak dobi,…..
Na kakšen papir je najboljše lepiti serviete? – šeleshamer;….. a te serviete lepiš s posebnim lepilom,…. (nekje sem našla neke kompete za servietno tehniko; a nikjer ne piše, da lahko lepiš na papir;…..)

Prosim vas za čimveč informacij o servietni tehniki.

Lp, Nataša

A ja; v katerih trgovinah kupujeta material za servietno tehniko – v Mariboru.

Vem, da je dobra trgovina Antus, ki je pa v Mb ni (vsaj mislim tako).

Lp, Nataša

Za servietno tehniko lahko uporabiš poseben lak, ki se premaže čez servietek. Lahko pa uporabiš navadno lepilo za les (mekol) in ga razredčiš z vodo.

Servietno tehniko pa lahko uporabiš tudi na drugih materialih, ni treba, da je ravno papir, naprimer les, plastika…

Pusti domišliji svojo pot:),

Keni.

Zanima me, ali je pri servietni tehniki za čestitke bolje uporabiti kakšen drug/poseben papir? Izrezano in lepljeno sličico bi tako nalepila na osnovno vizitko, pa vendar… Zdi se mi, da je vsak papir premehak, pretanek, premalo “masten” …. in se zaradi tega zvija. Imate kakšne izkušnje ali predloge?

Hvala!

Lp!

Jaz sem lani delala servietno tehniko kar na navaden, malo debelejši papir. Lak pa sem kupila v trgovini Art, v Europarku…verjetno ga pa imajo v vseh takšnh trgovinah (Skrinja, Visage,…).

LP

Namesto originalnega, pregrešno dragega originalnega laka, lahko kupiš tudi akrilni lak, ki je enako dober kot pa ostali.

Mirjana

Copy/paste iz mojega posta na odg. Božično novoletne voščilnice (malo dol)

Pomagala sem si tako, da sem s servietno tehniko delala na tapeto – zelo lep izgled, ker pride reliefno. (Ostanke tapet (role) dobiš v Bauhausu, … itd, ne predrago, pa za zelo veliko imaš)

Potem sem dokončni motiv izrezala (v bistvu kvadratek) in vse skupaj nalepila na čestitko. Te pa vedno, kadar kaj lepim na njih dam obtežit pod knjigo-e. Za lepljenje uporabljam Mekol lepilo.

No, to tehniko na tapeto sem uporabila tudi ,ko sem delala slike s servietno tehniko. Meni je zelo všeč. Samo sem se je že malce naveličala:)))) Na srečo se je drugi niso:)

ali lahko napišeš postopek?prosim!!

Postopki za servietno tehniko so lepo opisani tukaj…

Na kratko:

Kupiš lepilo za servietno tehniko (lahko tudi druge variante, malo si podobne poste oglej) ter serviete, ki so ti všeč. Če kupiš navadne serviete, vzameš samo prvi sloj (druga dva lahko uporabiš za izdelavo papirja).

Z lepilom namažeš podlago, nanjo položiš željen motiv ali cel prtiček (odvisno na kaj in kako delaš), ter še enkrat premažeš z lepilom (najbolje ploščat čopič).

POtem pustiš, da se posuši.

Če delaš na tapeto, kot sem opisala gor, lahko motiv potem kasneje izrežeš.

kate , najlepša hvala, bom poskusila letos!!

hvala ti!!

Prosim.

LP

New Report

Close