Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! SERVIETNA TEHNIKA – KAKO?

SERVIETNA TEHNIKA – KAKO?

Pozdravljene/-i.

Sem prečekirala z iskalnikom, našla nekaj odgovorov, a vseeno moram še enkrat vprašati.

Pred kratkim sem v DM-ju v Domžalah našla krasne serviete in jih kupila, včeraj pa sem nabavila še Mekol lepilo.

Problem: Rada bi oblepila škatle za različne stvari s temi prtički, pa me zanima, kako naj začnem. Bo Mekol lepilo v redu?

Na pomoč! Hvala vsem za pomoč in nasvete.

Vidka

Za servietke je najboljši sicer medij za servietno tehniko, a mislim, da ene punce tudi z Mekolom delajo. Mogoče se oglasi katera, ki to uporablja.

Kakorkoli pa – izberi si motive oz. cele prtičke, vzemi samo eno plast, nanesi najprej lepilo/medij na škatlo in potem prilepi prtiček čez. Najlepče gre, če ga od sredine navzven potegneš s širokim čopičem. Jaz sem si od začetka tako pomagala, da je bil ta čopič suh, pa sem šele potem šla še enkrat z medijem čez, sedaj naredim to istočasno.

Tako nekako izgleda servietna tehnika kot, če gledaš, ko lepijo plakate ob cesti:)))))) Samo na manjši površini:)))))

Če ti še kaj ne gre, kar vprašaj.

LP KAte

<http://kate.moj-album.com/>

Jaz bi na tvojem mestu škatle, če niso enobarvne najprej prebarvala (drugače se ti bodo spodnji motivi ven udarili in bo grdo).

No jaz škatle prebarvam z belo akrilno barvo- ali pa kakšno svetlo da pridejo servjetki do izraza. Sama sem v navadni trgovini za barve kupila 1 litersko dozo prozorne akrilne barve Ambient, ki je na vodni osnovi (in jo imam že celo večnost). verjetno obstajajo tudi druge firme.

Prtičke lahko potem nalepiš cele, lahko jih narežeš na majnše dele, zelo lepo pa pride če jih natrgaš. Potem pa malo sprobaj da dobiš občutek, kar na kakšen tri papir.

PS- malo poglej v albume in preplonkaj

Mekola tudi jaz ne poznam (oziroma poznam samo za lepljenje).

Bi pa h Kate dodala samo to, da pazi na podlago. Če imaš škatle temnejših barv (saj veš, kakšni masovi čevlji so v prav fajn trdnih temno modrih škatlah), ali celo pisane škatle – moraš najprej nekako obdelati podlago. Servietki se najlepše vidijo na svetlih podlagah (vsaj moja izkušnja je takšna).

Pa veselo ustvarjanje ti želim.

d.

No, ta je pa dobra :-))))))))))

jaz nikoli ne uporabljam mekol lepila za prtičke.raje imam akrilni lak na vodni osnovi (Color Medvode).osnovo vedno pobarvam belo in prtiček razplastim(uporabim samo eno plast).potem prvidno nastaviš motiv in pobarvaš z lakom.to je to. lp nena

Najlepša hvala vsem za pomoč in informacije.

Torej bo mekol prišel prav v kakšni drugi tehniki 🙁

Imam pa še eno vprašanje – v poletnem času se nam je nabralo veliko tri-litrskih plastičnih posod od sladoleda, ki so bele oz. bež barve. Te so iz lepe trde plastike in s pokrovom, ki dobro tesni. Na tem pokrovu pa je trdno zalepljena etiketa z nazivom sladoleda, sestavinami…

S čim naj prebarvam ali prelepim te pokrove ter jih potem zaščitim, da bi na pokrovih imela razllične otroške motive za razne otroške drobnarije ali otroške CD-je? Rada bi, da bi bili potem ti pokrovi tudi pralni.

Še enkrat Vas prosim za pomoč in se Vam že vnaprej zahvaljujem.

Vidka

Kot sta že Sonce rumeno in janja rekli – pobarvaj z belo akrilno barvo. Če premažeš z medijem za servietno tehniko, lahko pomiješ, samo ne v stroju.

<http://kate.moj-album.com/>

Ojla Pitka,

če boš oblepila več škatel boš tudi kar tega medija za servetno tehniko porabila … jaz sem škatle za božična darila “oblačila” s servetkami tako, da sem si pomagala z lepilom za tapete. Dobi se tudi v manjših škatlicah je v prahu, ki ga zmešaš z vodo. To maso si narediš v eno plastično posodo, ki jo boš lahko zaprla, saj predvidevam, da ne boš ravno točno zmešala tega oz. preoblekla vseh škatel en dan. Jaz si naredim kar v tisto plastično posodico od skute ali kaj podobnega, da potem lahko dobro zaprem in počaka tudi več časa na ponovno ustvarjanje.

Za škatle je bolje, da so bele ali beš barve, saj bodo tako servetke lepše vidne. Ali pa da temnejše prej pobarvaš še z belo barvo. Potem nanašaš to lepilo za tapete in polagaš nanj servetke in potem ponovno naneseš to lepilo. Jaz to počnem kar z rokami – je taka fina packasta masa in je prav fino tako packati. Ena škatlica tega lepila za tapete stane cca. 500,00 sit in imaš ga za veliko, veliko škatel – preverjeno in tudi lepo se obdrži …

Tako to je cenejša varianta preoblačenja škatel s servetkami. Pa lepo ustvarjanje ti želim.

:o) Pu

Jaz uporabljam akrilno fasadno barvo Acrylcolor (jub) belo (obarvaš jo lahko tudi s tempero), za leplenje in lakiranje pa akrilni lak Tesarol. Vse to je na vodni osnovi, to pomeni da svežo barvo lahko pereš in redčiš z vodo. Ko je enkrat suho, pa ne gre več proč!
LP S.

New Report

Close