servietna teh. in stiropor..
jaz sem delala z akrilnimi barvami in laki…..sem pa osnovo vseeno pobarvala z belo (jupol) čeprav je jupol že v osnovi bel…..
pazi edino če boš kaj lepila z lepilom da je le ta za stiropor…..
Se da, pazi le na snovi, ki so agresivne in topijo stiropor, bolje je, da z vsem delaš na bazi vode, torej akrilna barva in lepilo mekol ali brezbarvni lak na vodni osnovi in bo ratalo.
meni osebno stiropor ni okej za okvirje, ker se vidi, četudi ga prebarvaš..iz stiroporja pa rada delam recimo snežake za na teraso, ki jo krasijo v zimskem času, pobarvani so z window color, ali velikonočne zajce na enak način, ali jeseni buče, ja samo v takih primerih ga uporabljam in potem shranim še za druga leta.
Žal ne, lahko pa jih opišem. Veliki so malo manj kot meter, očke, nos in ostalo je porisano z window color, okoli vratu imajo pravi volnen šal, spodaj pa sem v njih zapičila leseno palico katero lahko zasadim v korito z smrekovimi vejami.
Mislim, da so ljubki, ker se ljudje ustavljajo in me sprašujejo kje sem jih dobila.
Vzorec snežaka, ki ti je ljub, si narisi na karton, velikost naj bo po zelji, jaz imam veliko teraso, zato so morali biti malo večji, nato sem odšla ven in vzela več plat tega stiropora, debelina je cca okoli 5cm in nato sem dala vzorec na prvo plato stiropora, spodaj pod njo sem imela se dve plati za lazje rezanje in zacela lepo počasi rezat ob vzorcu z velikim kuhinjskim nožem, kot skalpel je bil. Režeš tako, da od zgoraj navpično napičuješ , ne žagaš poševno, ampak navpično, kot bi pikal in če je stiropor tanjši ti rata izrezat po več snežakov naenkrat.
Nato mu spodaj dodas leseno palčko, ki jo počasi pikaš v njega, porišeš z window in ga postaviš v lonec. Kljubuje vremenu, jaz jih imam že leta.
Če še kaj potrebuješ kar vprašaj…čao.