servetna tehnika na keramičnih ploščicah
S servietno tehniko sicer nisem delala, sem si pa kuhinjske ploščice (bele) prenovila z izdelki iz barv za steklo. V eni reviji sem našla motive, ki bi naj segali čez celo (majhno) ploščico, ker pa so naše večje, motivov nisem povečala. Pride super, vse je v belo modrih odtenkih in risano v kvadratih. Notri pa so: kokoška, jajce, roža, metulj, tulipan. Motivi se ponavljajo, samo barve podlage in lika menjuješ in pride super, to mi rečejo tudi drugi. In ko se naveličaš samo snameš in narediš nove.
lp Zoja
Z barvami za steklo lahko tudi serviete nalepiš na ploščice. Uporabiš brezbarvno, v katero položiš servieto in ko je posušeno daš na ploščice. Meni se je zelo lepo obneslo, idejo sem dobila v Ateljeju (ene dve številki nazaj). Je pa v kuhinji taka stvar bolj tako, tako. Po določenem času mora v smeti, ker tega ne moreš prat. Nam je to všeč, ker imamo pogosto “nove” ploščice.
Sama se ukvarjam s keramiko. Mislim da če kot sama praviš nisi ravno prava risarka se lotiš ploščic v stencil tehniki. Rabiš barve( pri izbiri je malo odvisno ali boš barvala pred postavitvijo le teh ali so že na steni)…potem plastično folijo( kakšna stara mapa) in motiv.
Motiv si prerišeš na folijo…izrežeš in nato prenašaš iz ploščice na ploščico.
Če želiš pa kakšno idejo več sem na razpolago.