Seroxat nujno!
Spoštovani,
zanimajo me vaše izkušnje oz. strokovno znanje o zdravilu Seroxat. Na iNetu se zasledil stran http://www.quitpaxil.org/ , kjer se mi zdi, da zelo strašijo ljudi. Prebral sem nek članek, da je nekdo jemal le četrtinko leto al dve in še sedaj po treh letih (od prenehanja) čuti posledice kot so električni sunki po telesu in v možganih, nočne more itd…Če bi bilo zdravilo res tako nevarno, bi potem sploh lahko prišlo skozi teste in v register zdravil???? Prosim vas poglejte malo to stran in povejte mnenje, če je vredna ogleda.
Pa še nekaj…začel sem jemati seroxat in me zanima če lahko občasno uživam alkohol. Kot od zdravnika ne pričakujem, da mi boste priporočali, ampak me zanima če ni posebej nevarno. Ker spada Seroxat v skupino SSRI, naj ne bi škodovalo, ne? Pred časom sem namreč užival Cipramil in ni bilo problemov, če sem si malo spil. Je s Seroxatom enako?
hvala
Spoštovani Dani,
individualne izkušnje uporabnikov zdravila so mnogovrstne.Nekateri ga niso mogli jemati niti te4den dni.oziroma toliko,,kot je običajno potrebno, da mkinejo najhujši stranski učinki, drugi pa o neprijetnostih sploh niso poročali. Gre torej za individualno odzivnost.Osebno nikomur ne priporočam kombinacije z alkoholom v večjih odmerkih, čeprav nekateri zatrjujejo, da je pri njh tudi “vlažnejša večerja ” minila brez opaznih težav.Ljudje, ki so občutljivi tudi sicer, naj bi začeli jemati zdravilov polovičko ali celo četrtinko tablete dnevno.Tudi prenehanje jemanja naj se odvija postopno.
Dani!
Seroxat sem začela jemati lansko leto na začetku decembra zaradi socialne fobije. Bila sem dobesedno navdušena: nič več zardevanja v družbi! Zdelo se mi je skorajda neverjetno. Vendar sem verjela v to, da mi ni le tabletka pomagala odpraviti moje težave ampak moja vera v moč le-teh. Ker nisem imela več težav sem v začetku junija zmanjšala odmerek iz ene 30 mg tabletke na pol tabletke, torej 15 mg. Pred tednom dni pa sem odšla na počitnice v Turčijo. Ker nisem imela več tabletkov doma, ampak le v Ljubljani kjer študiram in bi potrebovala dobro uro da bi jih šla iskat, poleg tega pa sem jemala le še pol tabletke, sem se odločila da bom prenehala z jemanjem, saj tako ali tako nisem imela več težav. Najprej se mi je zdelo da je vse v najlepšem redu. Že sem se veselila, da sem končno spet “normalna” brez tablet. Nato pa se mi je po približno štirih dneh brez njih začelo dogajati nekaj čudnega. Začutila sem električne sunke v glavi, moje sanje so postale neverjetno moraste, občutljiva sem postala na zvoke, postalo mi je slabo (slabi me že tretji dan), moje razpoloženje se je spremenilo, postala sem razdražljiva, žalostna. Nisem vedela kaj mi je, ampak vseeno nisem posumila na Seroxat. Verjetno zato ne, ker mi prve tri dni ni bilo nič in sem pričakovala reakcijo že takoj naslednji dan ali pa vsaj čez dva dni. Danes sem po naključju prebrala tvoj post, vsebina le-tega me je malo prestrašila, ampak vseeno nisem šla pogledat na spletno stran Quitpaxil.org. Ko pa sem šla spat sem že preden sem zaspala začutila neko nelagodje. Pa sem upala da bo minilo ko bom zaspala. Vendar je postalo le še huje: sanjala sem (in to izredno živo), da imam zelo močne električne sunke v glavi, take da že kar močno pačim svoj obraz, pa nisem mogla prižgati luči v sobi, ker se mi roke niso hotele premakniti. Najhuje pa je bilo to, da so bile sanje tako žive, da sem v resnici mislila, da ne sanjam in sem se zato zelo ustrašila svojih sanj, tako da si nisem upala nazaj zaspati. Zato sem prižgala računalnik in si šla še enkrat prebrati tvoj post in nato še spletno stran Quitpaxil.org. Dlje kot sem brala, bolj mi je vse postajalo jasno in delci so se sestavljali v smiselno celoto. Ugotovila sem, da sem odvisna od polovičke tabletke Seroxata!!! To spoznanje me je navdalo z grozo, po drugi strani pa sem bila vesela, da sem ugotovila iz česa izvira moje nenavadno počutje in nočne more. Doma sem imela le še polovičko Seroxata, ki sem jo takoj zaužila. Jutri grem v Ljublano po tabletke. Odvaditi se bom poskusila počasi: sedaj sem na polovički tabletke. Odmerek bom zmanjševala za 5 mg. Upam da se mi bo uspelo odvaditi.
Na koncu tega mojega pisanja se opravičujem če sem te prestrašila, vedi da sem tudi sama prestrašena, po drugi strani pa vesela, da vsaj vem kaj se dogaja z mano in kako poizkusiti počasi oz. postopoma opustiti Seroxat, tabletko, ki mi je v zelo kratkem času vlila novo voljo in veselje do življenja, danes pa mi je taista tabletka pognala strah v kosti. Dejansko se počutim se kot narkomanka.
Vse to (izčrpno in podrobno) sem napisala za vse ki jemljejo Seroxat. Nočem da bi vas prestrašila, povedala sem le kaj se dogaja meni, nikjer nisem pretiravala-vse je resnica (na žalost)! Upam in želim si, da bi tako meni, kot vsem vam uspelo brez večjih težav prenehati z jemanjem Seroxata. Vsem vam, ki jemljete ali nameravati začeti jemati Seroxat svetujem: PREBERITE SI STRAN QUITPAXIL.ORG! Čeprav se človek prestraši,vsaj ugotovi, česa ga je strah in dobi napotke kako si pomagati.
Veselilo bi me, če bi kdo napisal svoje mnenje ali izkušnje na to temo (prenehanje jemanje Seroxata).
Sedaj grem pa poskusiti zaspati, čeprav nisem popolnoma nič zaspana (zahvala gre Seroxatu).
Lahko noč!
Alja
Pozdravljen Dani!
Sprašuješ o zdravilu Seroxat? Praviš, da je lahko nevaren oz. si bral o električnih sunkih itd… Menim, da je to popolnoma izmišljeno, nekdo se pač izmikšljuje in straši. Sicer pa tudi sam jemljem Seroxat že približno že en teden in lahko zatrdim, da ne čutim nobenih stranskih posledic. Pravzaprav niti ne čutim večjih pozitivnih posledic. Mogoče občasno poboljšano koncentracijo in budnost, bolj v večernih časih. Drugač pa mi je zdravnik povedal, da je to eno trenutno najboljših zdravil antidepresivov na svetu in da večina z njim nima probleme; 9 od 10 se ne pritožuje. Tako, da te ne bi smelo skrbeti.
Goran, ne vem kako moraš reči da se nekdo izmišljuje! Kaj pa ti veš!? Samo en teden jemlješ Seroxat in že misliš da veš kako in kaj je z njim. Preberi si moj post, v katerem mi lahko verjameš, da ni čisto nič izmišljenega, ker pač ne uživam v tem, da si ob pol treh ponoči izmišljujem zgodbice, ampak iščem pomoč za svoje težave pri opuščanju Seroxata. Električni sunki v glavi so precej neprijetna zadeva, še bolj pa izredno žive nočne more. Pa tudi že 3 dni trajajoča slabost in nespečnost mi že presedata. Mogoče boš pa ti eden od srečnežev, ki pri odvajanju ne bo imel težav. Pa brez zamere!
Tudi jaz se pridružujem Goranu. Zdravilo jemljem že šesti mesec. Če sem ga slučajno kakšen dan pozabila vzeti, ni bilo nikakršnih slabih učinkov, tudi na začetku jemanja sem čutila le rahle vrtoglavice. Mislim, da je vse odvisno od tega, kako gledaš na zdravilo; če ga boš jemal s strahom in samo čakal, kdaj te bo kaj slabega zadelo – boš dočakal ravno to. Če pa verjameš, da ti bo pomagalo, pomaga.