Najdi forum

Seroloski test za herpes

Lepo pozdravljeni!

Pred enim mesecem se mi je pojavil izbruh genitalnega herpesa, zal pa ne vem za kateri tip gre. Izbruh je ozdravljen, zdaj pa ne vem, kako naj se s partnerjem lotiva nadaljevanja najinega spolnega zivljenja. Namrec s partnerjem sva spolno aktivna slabo leto. On nikoli ni imel nikakrsnih znakov, prav tako pa je to moj prvi izbruh v obliki mehurckov. Sem pa sicer kmalu po prvem spolnem odnosu s partnerjem imela manjse, nespecificne tezave (razdrazenost, bolecine pri uriniranju in spolnih odnosih). Ker ne veva, kako je do okuzbe prislo, se nama zdi smiselno testirati, za kateri tip herpesa gre in ce ga ima tudi on (torej ce sva okuzena oba), zaradi moznosti prenosa virusa. Zato bi vas vprasala, ce pravilno razumem in je za to primeren seroloski test. Kako tak test poteka in kje v Ljubljani ga je mozno opravljati. Test bi opravljala samoplacnisko.

Najlepsa hvala,
Maja

Pozdravljeni,

vprašajte v Adria Lab, če delajo serološke teste na herpes viruse. Za natančnejšo analizo je potreben test iz krvi. Drugače le-to delajo na mikrobiološkem inštitutu.

*** Lep pozdrav, Urška Bizjak Ogrinc Juna d.o.o. http://www.juna.si

New Report

Close