Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni Seretide in kašelj

Seretide in kašelj

Spoštovani!

Jaz pa bi imel eno vprašanje. Pulmolog mi je postavil diagnozo bronhialna astma. Ponoče se zbujam, ker me sili na kašelj, občutek kot da me zapira. Ventolin vedno pomaga. Pulmolog mi je predpisal seretide diskus 250. Zjtraj dva vpiha in zvečer dva vpiha. Problem pa je, da me po vsaki inhalaciji seretida sili zelo na kašelj. To traja potem dve uri. Nato mine. Je to normalno in naj vdihujem naprej ali pa bi bilo treba zamenjati.
Dodatno mi je še napisal singulair in po treh dneh je precej bolše. A lahko uporabljam samo singulair ali pa je treba tudi seretide?

Spoštovani,
ob opisu vaših težav in dobrem učinku zdravil bi sugeriral, da jemljete singular in po potrebi Ventolin. Če bo v nekaj dneh potreba po Ventolinu izginila, potem je OK. Če ne bo, potem je za obiskati pulmologa, da prilagodi terapijo.
Lep pozdrav

Mitja Košnik
Univerzitetna klinika za pljučne bolezni in alergijo, GOLNIK
University Clinic of Respiratory and Allergic Diseases, Golnik, Slovenia
http://www.klinika-golnik.si/

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

Pozdravljeni!

vse skupaj se je začelo s prehladom in bolečim grlom, ko pa se je to pozdravilo sem začela kašljat. Kašljam že slaba 2 tedna tako pogosto, da me že domači komaj prenašajo, zjutraj je tisti kašelj z nekaj sluzi, čez dan se malo umiri ampak je kašelj še vedno prisoten, zvečer pa je obupno in imam čisto suh kašelj neprestano. Ponoči ne kašljam nič. Bila sem tudi pri zdravnici, ki je rekla da so pljuča čista in da ne rabim antibiotikov čeprav sem se nekajkrat že skoraj zadušila zaradi napada kašlja. Ne vem več kaj naj naredim, zaradi tega me sedaj bolijo še vse trebušne mišice in sem res že na koncu z živci. Mi lahko svetujete kako ublažiti to neprijetno zadevo ali naj grem nazaj k zdravnici?

Lep pozdrav in hvala

Spoštovani,
Po virusnem infektu lahko dražeč kašelj traja še več tednov, celo mesecev. Odluščena sluznica se mora namreč obnoviti. V tem času nekoliko pomaga na primer inhaliranje spreja Berodual (zdravnik ga predpiše na recept) in zdravila, ki zavirajo refleks kašlja, na primer Folkodin ali Sinecod.
Lep pozdrav

Mitja Košnik
Univerzitetna klinika za pljučne bolezni in alergijo, GOLNIK University Clinic of Respiratory and Allergic Diseases, Golnik, Slovenia http://www.klinika-golnik.si

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

New Report

Close