…odgovor je ne vem.
Septoplastika pomeni samo plastična operacija nosnega pretina. Kakšna tehnika se bo uporabljala pa je odvisna od kirurga. Svetujem pogovor z vašim operaterjem.
Operacijo sem že prestal. Pred operacijo me je še enkrat pregled zdravnik otorinolaringolog, in sem vprašal če me bo operiral tisti, ki me je prvič pregledal pa mi je rekel da če si hočem izbirat naj grem samoplačniško. Vprašal sem tudi kako mi bo operiral pa je bil kar tiho. Na izvidu piše crista septi nasi dex.
Razen majhne bulice na nosu se mi zdi da je oblika ostala ista, za trdoto bom pa tako videl ko me bo nehalo boleti. Mislite da mi bo tista bulica izginila, ko bo oteklina uplahnila.
Miloš
bulica bo najverejtneje po nekaj tednih manjša. Bomo pa veseli, če bralce obvestite, ali sedaj bolje dihate in kako je s trdnostjo nosu.
lp,
Diham dosti bolje, edino kar me moti je da mi tako počasi celi. Še vedno imam kraste, občasno me nos peče, najbolj ko si spiram z razt. NaCl. Za trdoto pa še ne vem, ker ko se dotaknem konice nosa me rahlo zbode tako da bom še malo počakal da bom pritisnil na koren nosu.
Torej diham bolje, oblika se mi zdi da je ista kot je bila pred operacijo, za trdoto pa še ne vem.
Bi pa rekel ostalim tako, če pomislim pooperativno rehabilitacijo(tamponi me niti niso tako motili) in na krvave vzglavnike ko sem se zjutri zbujal v bolnišnici, prve tri dni sem moral zaradi kaplanja krvi zamenjati sigurno vsak dan 15 gaz pod nosom(sopacienti so menjali nekje tri gaze na dan), nato se mi krvavitev po odstranitvi tamponov ni ustavila in sem mogel ostat še 2 dni v bolnici. Na začetku so me tudi mravljinčili zgornji zobje vendar je to minilo. Ker mi doma vročina doma ni padla in sem imel gnojen izcedek sem moral 10 dni jemati antibiotike in še danes ko pišem me pečejo ranice v nosu.
Moj nasvet je torej, sicer večina nima takih komplikacij kot se jih imel jaz, če kogar res to ovira v vsakdanjem življenju in si to želi naj gre, ostali pa naj premislijo trikrat. Jaz sem šel zaradi tega ker me je dušilo pri plavanju vendar ne bi šel ponovno. Od te operacije pa občudujem tiste, ki gredo na rinoplastiko zaradi lepote.