Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca sepsa

sepsa

dva vprašanja glede sepse:

1.če se bolnik slabše počuti,ali se sepsa lahko ugotovi na podlagi krvne slike,odvzema krvi v zdravtsvenem domu pri osebnem zdravniku?

2.ali je sepsa,če je pravočasno odkrita ozdravljiva?

hvala

Pozdravljeni, sepso se ugotavlja na podlagi klinične slike, pregleda in laboratorijskih preiskav, praviloma sum postavi osebni zdravnik, dooinčno diagnozo in zdravljenje pa specialist infektolog. Gre za resno zdravstveno stanje, zdravljenje pa je seveda možno. Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

bi mi lahko povedali glavni taki znaki specifično značilni za sepso? namreč po mojem guglanju po člankih jih nekje navajajo tud po 23 simptomov.. mislm brezveze,ker zdej itak mislm da mam dons sepso :(( :)) poleg tega angleški članki so naporni,večino medicinskih znakov moram prevajat..

p.s.: verjetno ste že pogruntali da velikokrat kaj sprašujem in sme naporen pacient ampak imam par diagnoz ki so resne (shizofrenija,hipertenzija,sindrom policističnih ovarijev in hidradenitis suppurativa kožno obolenje) in pač nisme ravno “zdrava” zato veliko težim tukaj. Za vedno vaše odgovore in pomoč s eiskreno zahvaljujem. (hidradenitis suppurativo malo zdravnikov pozna,gre za vnetje kože,ognojki ki počijo,odprte rane..itd in glede tega je sepsa zelo nevarna)

lp 🙂

Komaj verjamem da tisti hidradenitis malo zdravnikov pozna, saj tako redek ni, s sepso se boste zagotovo počutili dovolj bolne za zdravnika, z visoko vročino, mrzlico, oslabelostjo in kupom drugih prav tako nespecifičnih težav. Vi se posvetite življenju, simptome pa prepustite zdravniku (pa ne dr googlu)

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.