Najdi forum

Razložite mi prosim kakšna bolezen je to, kaj jo povzroča in ali res ne morejo nič storiti? Zadnjič sem brala, da je punčka umrla v 24-ih urah zaradi sepse. Pa mi je bilo ful hudo in kar nisem mogla verjeti, da zgubiš otroka v enem dnevu.

mislim da je to zastrupitev krvi ali nekaj podobnega.

Mislim, da je zastrupitev krvi. Doma bom pogledala v medicinski slovar.
Najboljše je, da postaviš vprašanje NiniPi, ki je zdravnica.

Lp,
Anika

Iz slovarja slo. knjižnega jezika:

sepsa – vdor bolezenskih mikrobov in njihovih strupov v kri in bolezensko stanje po tem vdoru.

Tudi jaz sem to brala in res je hudo.

Vladka

Nisem iz medicinske stroke, ampak kolikor se spoznam na to, sepsa ponavadi ni samostojno stanje, ampak je posledica osnovne bolezni, recimo predrtja slepica, okuzbe rane,…

Ce ta osnovna bolezen ni pravocasno zdravljena ali napreduje kljub zdravljenju, lahko pride do sepse (recimo ko se slepic predre). Sepsa je hudo stanje in smrtnost je visoka, odvisna pa je tudi od tezine osnovne bolezni. To je stanje, ko zaradi vdora mikrobov v telo pride do zastrupitve krvi in ce to ni dovolj hitro ustavljeno, zacno odpovedovati organi.

Res je sepsa posledica osnovne bolezni. Pri meni se je zgodila po razlitju slepiča. Rešili so me, hvala BOGU in zdravnikom, zadnjo desetinko sekunde.
Lp,
Anika

Naša sorodnica je imela sepso po abraziji-komaj so jo rešili, sedaj več let po tem pa je 🙂

Seveda, sepsa nastane kot posledica nezdravljenja ali napačnega zdravljenja določene ponavadi bakterijske okužbe, zato menim, da se to kar v enem dnevu ne zgodi. Saj otroke opazujemo in vemo kako ponavadi prebolevajo bolezni, če se pa stanje poslabša je pa potrebno takoj k zdravniku in ne čakati , da bo boljše.
Darja

Najina hčerka jo je dobila po porodu ( carski rez ).Pomodrevala je in ko so ugotovili kaj ji je ,je bilo 50/50 da preživi.Uspelo je in danes,po dveh letih , ni nobenih posledic.Bilo pa je zelo zelo hudo.

Jaz sem jo imela 2x po porodu s CR. Ni res, da je osnova neka druga bolezen, lahko jo fašeš čisto tako, samostojno, tudi zaradi zdravniške šlamparije, kot jaz. Meni je ves čas po porodu naraščala temperatura in CRP, pa ni nihče ukrepal. Ko me je 3. dan po porodu začela trest mrzlica in je vročina narasla na 40,5 C so pa začeli letat okrog. Prvič je šlo za las, sploh ker sem alergiča na veliko antibiotikov, kolikokrat sem bila prebodena in koliko žil so mi potrgali, sploh nisem štela. 4 tedne sem imela v obeh rokah kanale in dobivala antibiotike direkt v žilo vsakih 6 ur. Otroka sem morala negovat s flašo v žili kot sem vedela in znala. Sepsa je popolna zastrupitev, tudi tkiv in organov, ne samo krvi. Jaz sem jo imeli z E-coli, bakterijo, ki sicer živi v človeškem organizmu, vendar se v posebnih pogojih preveč razmnoži in napade oz. ogrozi telo. Povzročiteljev je cela paleta. No, kljub vsemu, se mi je po odpustu iz porodnišnice ponovila, ker zdravljenje ni bilo zadosti dolgo in je povzročitelj preživel ter se začel ponovno množiti. Tokrat sem ukrepala prej in stanje ni bilo tako dramatično, kot prvič, prijetno pa vseeno ne. Toliko iz mojih izkušenj, si pa čisto predstavljam, da otroka lahko sepsa pobere v nekaj urah. Če si česa ne želim ponovno doživet, je to sepsa!

New Report

Close