Najdi forum

šentjanževo olje

Zdravo!

Za kaj se uporablja šentjanževo olje?

hvala lepa!

veronika

Če misliš na olivno olje, v katerem so se namakali cvetovi šentjanževke, potem tako:

Jaz sem ga uporabljala pri hemoroidih, in pri opeklinah. Nekateri pravijo, da je dobro tudi kot olje za sončenje, vendar ne priporočam.

Za sončenje je orehovo olje. Šentjanževo pa res v primeru opeklin, potem pa vsaj 24 ur ne na sonce, ker šentjanževka zelo poveča občutljivost.

Se opravičujem… kot orehovo olje mislim olivno olje, v katerem so bili namočeni narezani zeleni orehi.

Uh, Jožica, s tole zadevščino pa niti na sonce ni treba…postaneš kar sam od sebe lepe rjave barve .. :o))

Naša babica uporablja šentjanževko za zdravljenje ran.
Tako da če je kdo od otrok padel smo rano razkužili potem pa s tistim čež. Pomaga, peče pa tudi:(

_______________________________________ Brez tebe, tudi mene NI!

Saj ravno v tem je trik. 🙂 Temnopolti se lahko kar s tem mažejo, tisti s svetlejšo poltjo pa moramo za sončenje uporabljat nekaj z zaščitnim faktorjem, orehovo olje pa lahko za po sončenju. Lepo poudari “braon boju”… pa nič ni oranžno ali flekasto kot pri raznih umetnih žavbah.

Pomaga tudi pri bolečinah v hrbtenici, išijas,… Na tanko naneseš in zmasiraš. Preverjeno. LP

Moja kozmetičarka ga uporablja po epilaciji z voskom . Sestavljeno je iz:(Olivno olje+cvetovi šentjanževke+cvetovi sivke. )
Pomaga pri vneti in razdraženi koži.

tudi pri psoriazi malo pomaga.

hvala lepa za odgovore

veonika

Šentjanževo olje je krasno za sončenje. To o občutljivosti kože pa velja samo v primeru, če piješ čaj iz šentjanževke. Samo mazanje pa ne bo nič povečalo občutljivosti kože.

jaz uporabljam šentajnževo kopel
– ŠENTJANŽ. VSEBUJE HIPERICIN, KI SPODBUJA PRESNOVA IN DOVAJA CELICAM KISIK
-deluje REGENERAT., ADSTRIGENS, ANTIDEPRESIVNO
-ZJUTRAJ POSPEŠI KRVNI OBTOK IN POŽIVLJA, ZVEČER POMIRJA IN IZBOLJŠA SPANEC
-PRI POMANJKANJU APETITA, STRESU, NESPEČNOSTI
šentjanž. : za dihala, proti glistam, celi rane, pri depresijah, dobra zaščita pred sonč. Žarki

Spet Just!

kva češ , naslov forum je zelišča to je je tudi Just, sorry če ti gre na živce

New Report

Close