seneni nahod
Pozdravljeni,
sem v prvih dneh nosečnosti, me pa muči močan seneni nahod, ki ga spremlja izcedek iz nosu, kihanje in stalen kašelj.
Zaradi neraziskanega vpliva stranskih učinkov zdravil na razvoj ploda(Claritine, Flixotide), ki jih sicer jemljem sem se vsem tem zdravilom odpovedala.
Sedaj pa me muči še možen vpliv moje alergije, ki torej sedaj ni “lajšana” z zdravili na razvoj ploda. Ali lahko povzroči kakšno okvaro pri razvoju ploda?
Moj prvi otroček je prav tako alergik, alergijo je podedoval po meni. Kolikšna je verjetnost, da bo tudi drug otroček alergičen (mož nima alergije).
Najlepša hvala za vaš odgovor, veliko uspeha pri delu,
Katarina
Pozdravljeni!
Zelo pomembno je, da zaradi opustitve zdravil pri vas ne pride do pomembnejše dihalne stiske ozioma pomanjkanja kisika v vaši krvi. To za plod ki ga nosite ni dobro, zato bo najbolje, da se ravnate po priporočilih vašega zdravnika. Genetska dispozicija za alergični rinitis in atopijo je poligensko multifaktorialna. Na pojav bolezenskih težav vplivajo genski in okoljski dejavniki.
V vsaki nosečnosti obstaja približno 10% verjetnost, da se alergična predispozicija prenase na potomca, v posameznih družinah pa je še večja ( do 50%). Molekularna genetska diagnostika še ni mogoča, ker ti geni še niso identificirani.
Srečno!