Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija šen na obrazu

šen na obrazu

Prebolevam šen na obraz. Moram reči, da kakor je na začetku kazalo se je zadeva lepo umirila, tudi oteklina je izginila, le koža se mi še lušči. Jemljem antibiotike, in mažem se s kremo Betrione.
Zanima me ali ima kdo s tem izkušnje, strah me je namreč, da se zadeva ne ponovi. Kako se temu izogniti in na kakšen način naj se ubranim. Ali ima kdo izkušnje s kakšnimi homeopatskimi zdravili. Ali obstaja kakšna krema , ki je na bazi zelišč?
Na kaj naj bom pozorna? Ali je šen prenosljiv, imam namreč dva majhna otroka.
Hvala za odgovor in lep pozdrav

POzdrav!

Pri šenu gre za infekcijo s Streptokokom, zato je terapija z antibiotikom, homeopatsko ni zdravila.
Potrebno ga je dobo pozdraviti, ker se rad ponavlja.
Nalezljiv je toliko kot angina, zato se izogibajte direktnim stikom z otroci.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Zdravo, mojemu očetu se je pred tednom pojavil šen na obrazu in sicer na čelu..Na začetku je imel vročino 40 in več, dobil je penicilin in se s tem zdravi. Čelo in predel okoli hrustanca čedalje bolj oteka. Bojim da mu bo otekanje prekrilo tudi oči saj se že ta tekočina nabira v vekah. Zdi se mi da bolj ko dajeva obkladke na obolel predel, bolj se širi šen..kaj storiti? Ali je taksno otekanje zelo nevarno?
Hvala za odgovor in lp.

POzdrav!

Šen je zelo agresivna oblika infekcije, dokler antibiotik ne prime je zelo neugoden za bolnika.
V kolikor ne bo izboljšanja je potreben ponoven obisk pri zdravniku, sicer pa so veke zelo občutljive za oteklino.
Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close