Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca šen

šen

Pozdravljeni.

Mozu je v sredo otekla noga in postala mocno rdeca in boleca. Zdravnik je rekel, da je šen in dobil je ospen 15000000. Ker do danes ni bilo izboljšanja, noga je mocno otekla, sva se se enkrat vrnila. Narejena je bila krvna slika, ki je pokazala mocno zvisan crp (> 160). Zamenjali so mu antibiotik – dobil je Amoksiklav. Stanje se nic ne izboljsuje, proti bolečini jemlje Ketonal. Zelo ga boli.

Kaj predlagate glede na stanje. Ponoven obisk pri zdravniku? V kolikem casu bi moral ab prijeti? Kako dolgo naceloma traja zdravljenje?

Hvala za odgovor!

Lejka

Pozdravljeni, ne omenjate vročine….načeloma bi se moralo opaziti izboljšanje nekje 3. dan jemanja antibiotika, tako da se učinka tega od danes seveda še ne da oceniti. Zdravljenje naj bi bilo 10 dni, če gre seveda res za šen.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

PozdravljeNi!
Hvala za odgovor. Ja, tudi vrocina je bila visoka, do 40.
V Nedeljo je bil napoten na infekcijsko. Nadaljuje z Amoksiklavom. Vrocina je padla, splosno pocutje je boljse,le noga je se vedno otecena in zelo grde temno rdece barve.
Na infekcijski so rekli,da naj pocakava 3 dni in ce ne bo izboljsanja,ponovno prideva. Glede na grd izgled noge ali priporocate,da se vrneva prej?
Hvala in lp.

Padec vročine in boljše počutje govori o tem, da je zdravljenje uspešno. Da postane normalen tudi izgled noge, traja dalj časa. Sicer noge iz opisa ne morem ocenjevati, a v poteku njegovega okrevanja ne vidim posebnih odklonov od “normalnega”
Lep dan

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Spoštovani!

Če smem malce opisati svojo izkušnjo s šenom. Torej večkrat se mi je pojavil, enkrat sem bila celo v bolnišnici, vsakič pa sem dobila Ospen. Ospen je večinoma dobro “prijemal”, razen, ko sem bila v bolnišnici, kjer so mi ga ukinili, ker po že tretjem zaporednem jemanju ni bilo opaznega izboljšanja. Morda le toliko, da sem v bolnici precej bolj mirovala kot doma, nogo sem imela stalno dvignjeno, zato se je stanje malo izboljšalo. Ob spuščanju noge na tla, sem nogo masirala, ker bi sicer od bolečin ne mogla stati. Proti bolečinam sem jemala Lekadol, večkrat na dan, včasih tudi dve tableti hkrati, zlasti ob najhujši fazi. Kar sem hotela še dodati je, da je pomagalo mesto šena hladiti s fiziološko raztopino, noga naj bo dvignjena. Glede na to, da sem s to nadlego imela opravka približno 5x +, da se pojavi dokaj nenadoma, sedaj takoj ob prvih znakih pričnem z antibiotiki (pa nisem ravno tista, ki bi za vsako stvar rabila AB) in če se razvije naprej, s počitkom in Lekadolom.

Jaz sem imela šen 5krat in to od januarja 2015 do 30 .4. Prvi in drugi zeeelo boleč visoka vročina, slabost ,
mrzlica. Drugega sem dobila deset dni po prenehanju jemanja ospena. Nato sem dobila tretjega po samo treh dneh in tako naprej do petega. Na nogi imam še sedaj rjavi madež pred tednom se mi je naredil mehurček, ki je po tednu usahnil. Noga je še sedaj malo zatečena. Če je le možnost jo imam dvignjeno. Zdaj ne vem več kaj naj naredim. imam pa tudi luskavico in mislim, da so to vstopna mesta okužbe. Tudi koža je precej suha na mestu kjer je madeć od šena. Ima kdo kakšen predlog s čim naj to mažem, Lp

Jaz imam to nadlogo že kar nekaj let…v letu 2012 sem imela šen od februarja do oktobra 7x … komaj sem se pozdravila..zopet je udaril…tako, da sem dobila pri svojem zdravniku napotnico za infekcijsko kliniko, kjer so mi vsak mesec vbrizgali antibiotik… imela sem dozo 10 injekcij…od takrat imam mir…
kar se tiče nege kože po šenu, meni najbolj odgovarja ognjičevo mazilo…domače … koža se hitro obnovi.
Če se vam šen še ponovi, vam predlagam, da začnete s povijanjem mesta šena z elastičnim povojem…vem mislite si… to boli..pa še povijala naj bi… jaz sem vedno,pred povijanjem nogo zelo dobro ohladila pod zelo mrzlo vodo..polivala sem jo skoraj do bolečine mraza..potem na to dala še mrzel obkladek in povila… tisti čas me noga ni bolela..ko začne zopet boleti..postopek se ponovi…

pri tolikih prebolelih šenih, sem že postala pravi strokovnjak, glede načina zdravljenja.

vedno rada pomagan, če rabite nasvet mi javite.

New Report

Close