Seminar o izobraževanju gluhih v Fiesi
Še to bi dodal.
V Naravi je tak način, ko plenilci eliminirajo stare, oslabele, negodne… odraz SELEKCIJE in prilagoditve na trde zakone narave.
Vrsta kot celota ima več upanja za preživetje v neiprosni naravi.
Pričakoval pa bi, ta za Človeško družbo XXI stoletja taki zakoni ne veljajo. Da je tu neko poštenje, morala, solidarnost, altruizem.
Izgleda pa, da se motim.
Tu je goli neizprostni kapitalizem. Globalizacija. Neizprosen boj za preživetje.
Na nek način kanibalizem.
Kaj mislite ostali a je današnji sistem kapitalizem al plenilski kanibalizem?
Upam, da se motim in da ima privide, in da kljub vsemu nismo na stopnji kanibalov.
brb,saj vidis da mesa drek,a ni to pristojnost Zavoda zdrzenja tolmacov slovenskega znakovnega jezika.Ne vem kaj bi zdaj rad.
Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije,
VABI
na delovni sestanek na temo
Razvoj slovenskega znakovnega jezika,
ki bo v četrtek, 2. marca 2006 ob 12.30 uri v sejni dvorani Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenje, Drenikova 24, Ljubljana.
Delovni sestanek je organiziran s ciljem, da se postavijo smernice dela na področju razvoja znakovnega jezika gluhih v Sloveniji.
Vabimo vas, da se sestanka udeležite s pripravljenimi predlogi, željami in potrebami po delu na tem področju. V kolikor se omenjenega sestanka ne morete udeležiti, vendar želite aktivno sodelovati na tem področju vas vabimo, da po elektronski pošti pošljete vaše predloge, ideje in vizijo dela v zvezi z razvojem znakovnega jezika gluhih.
Program:
12.30 Pregled dosedanjega dela
13.00 Vizija dela, diskusija
14.00 Zaključki
Prosimo vas, da to vabilo posredujete vsem zainteresiranim.
Svoje prispevke lahko pošljete na elektronski naslov: [email protected]
Matjaž Juhart
ZDGNS
…………………………………………………………………………………….
Še en pomemben mož na Zvezi, tale Juhart. Mi je čisto jasno zakaj je tako vzvišen. Don ga je že naučil svojih trikov. Spoštovani gluhi sotrpini, povem vam nekaj, tegale Juharta je treba odstaviti še predno bo prekosil svojega učitelja. Če je vzvišen sedaj, ko je na Zvezi še Don, bo potem njegov odnos do vas še slabši. Pomislite malo!!!!!!!!!
Ni sredstev! Pa naj namesto 6mio SIT, kupijo avto za 2mio SIT pa jih imajo, sredstva namreč. Kaj pa Frida in njeni lakaji rabijo nov avto. Mestni potniški promet in mesečno karto bi jim dal, je ceneje. Več kot očitno je, da na Zvezi ne vedo kaj je “šparanje”, ko gre za njihovo korist. Ko pa gre za gluhe, pa za potovanja na športne prireditve gluhih, ja tukaj moramo pa ” šparat’ “, a ne?
Tista Maja, je pa že lani na tem forumu objavila, da gre. Zdaj pa vidim, da je postala desna roka vašega Veršiča. Kdo je pa to odobril? A je Veršič spet deloval na svojo roko? A ste imeli kakšen sestanek o njenem imenovanju? Ni slabo, iz honorarca do sekretarja, zdaj pa skupaj drek mešata v MDGL, da o poročanju sekretarju ZDGNS ne govorim. Sedaj ima dva vohuna. Kar eden ne pove, mu drugi referira.
Prijatelj, ki je zaposlen na Zvezi mi je povedal, da bodo gospo Meri klicali na odgovornost, ker je na Tarči povedala resnico. Pa smo spet pri DEMOKRACIJI in svobodi govora. Tole Zvezo in ljudi na njej je treba razgnati, ker je postala država v državi. In vi gluhi boste kar molčali? Miha ima prav, ko pravi, da je to vrtec.
Bo Redžepovoč eno figo prisiljen zapustiti. On bo še v pokoju hodil honorarno delat. In letovat po svetu.
Ma vas peljejo scat kadar se jim zljubi.
Ps: bi proosil, da pišete post tako da je razumljiv, tudi meni tatrdemu. Naj ima rep in glavo. Robert je npr tako napisal v zvezi z MV, da ni jasno kaj je hotel povedat.
Od istega prijatelja pa sem izvedel, da se je sekretarjeva tajnica pohvalila s sekretarjevim dokupom let za v penzijo. V redu in prav. Zanima me s katerim denarjem je on ta leta kupil? A mogoče z denarjem od prodanega stanovanja na Vodnikovi cesti Št. 6? Za premislit in prijavit tole zadevo, se vam ne zdi?
Vse kar ni izrecno prepovedano, je dovoljeno.
Zlata leta za dokup delovne dobe so minila. Na začetku je bilo blazno ugodno. Zdaj je visoka povprečna plača.
Mislim da ponekod res ustanova ljudem dokupi leta.
Se bi mi pa zdelo bolj zanimivo, če bi nekdo sam odločil da mu ustanova dokupi leta. Ali pa če bi to odločili ljudje ki so od njega odvisni (pod prisilo?).
Če je to korupcija, ne vem.
Verjetno pa izrecno ni prepovedano.
Bo en rekel, da če nekdo dela nekje 26 let ima lahko iz tega tudi neke ugodnosti.
KAJ PA ČE 26 LET DELA ŠKODO???
Skratka. Prepovedano izrecno ni.
Pošastno!
In še dolgo ne bo bolje.
Vrtec ostane vrtec.