Seminar bil je živ …med. sestre, dobrodošle na forumu !!
Živjo, živjo,
prihajam ravno iz Zreč, iz lepe narave, kjer se je danes odvijal drugi dan seminarja medicinskih sester, na temo Pridobivanje krvotvornih matičnih celic – zdravljenje in zdravstvena nega bolnika ob presaditvi MKC. Prišlo je kakih sto sester, iz Sekcije za anesteziologijo, intenzivno terapijo in transfuziologijo. Mene so povabili zraven, naj kaj povem kot bolnica.
Ta pismeni prispevek sem objavila tudi na forumu (MOJA POT SKOZI BOLEZEN …), danes pa sem v Zrečah pokazala še nekaj sličic iz obdobja svojih preteklih dveh let in opisala svojo zgodbo.
Kar me je na seminarju zelo razveselilo, je bilo to, da so sestre v vseh svojih prispevkih poudarjale celostno skrb za bolnika, stik in pogovor z njim, ter ohranjanje duševnega ravnovesja.
Tudi o našem forumu sem jim povedala, kako lepo se tukaj podpiramo in si pomagamo. Povabila sem jih, naj se kaj oglasijo na našem forumu, s kakšno vzpodbudno besedo ali strokovnim nasvetom. Razdelila sem brošure o forumu in prepričana sem, da se bo katera (ali pa kateri, da ne bom zapostavljala medicinskih tehnikov) ojunačil/a !
Torej, medicinske sestre, tehniki, DOBRODOŠLI V NAŠI DRUŽBI – PIŠITE KAJ ! Mogoče napišete za začetek par vrstic s seminarja, kaj se vam je zdelo na predavanjih pomembnega in koristnega za bolnike.
Milena
SLOVENSKO ZDRUŽENJE BOLNIKOV Z LIMFOMOM IN LEVKEMIJO, L&L