sem v stiski
pozdravljeni,
sem mamica enoletne punčke in živim s partnerjem, ki me nenehno pshihično terorizira.polno je poniževanja, žaljivk,groženj da mi bo vzel malo…
trenutno je brezposeln,živi pri meni.tudi sama sem v preteklosti naredila veiko napak vendar za hčerko skrbim zelo lepo.rada bi prekinila to vezo pa so mi leta njegovega poniževanja čisto zbila mojo samozavest in v sebi ne najdem moči, da bi se postavila zase.kam naj se obrnme po pomoč?sem že čisto obupana,vsak dan jočem in moja stiska je vse večja.name se dere pred dojenčico in se bojim, da bo to tudi na njej pustilo posledice.
hvala za odgovor.
Draga mamica,
vsekakor je čas, da ubereš svojo pot v življenju, ne glede na napake, ki si jih naredila v preteklosti. sedaj sta pomembni le ti in hčerka. prosi mogoče kakšnega bližnjega, prijateljico ali kogarkoli, kateremu zaupaš, da te za nekaj časa vzame pod strho – toliko da se psihično opomoreš in nato bosta s hčerko lažje zaživeli na novo. tudi če je stanovanje tvoje, se mogoče ne bo nikoli odselil, če tega koraka ne narediš ti. misli na dobro svoje hčerke, in tudi sebe, ker si nihče ne zasluži trpinčenja. govorim iz izkušenj. tudi sama sem pustila vse za sabo in odšla, čeprav sem in še imam delež v hiši a tako psihično kot fizično maltretiranje je šlo čez vse meje. sedaj že skoraj 5 let živim samostojno in kljub trnovi začetni poti, sem sedaj srečna. naredi korak naprej, pogovori se z nekom, ki ti lahko pomaga, da se rešiš trpinčenja, saj si tega nihče ne zaluži. vedi, da si veliko vredna in nihče te nima pravice psihično uničevat. še posebej ker si napisala, da se dere na tebe pred hčerko – verjemi, nekoč ti bo hvaležna, da si se znala postavit zase. drugače jo bo to zaznamovalo za vse življenje, kot je mene, saj sem tudi živela v takšnih razmerah.
MISLI NASE IN HČERKO IN LAHKO TE PRESENETI, KOLIKO SI PRIPRAVLJENA NAREDIT ZA VAJINO SREČO.
VELIKO SREČE V ŽIVLJENJU IN BODI MOČNA.
čokoladica
Pozdravljeni!
Po pomoč se lahko obrnete na različne institucije in društva, ki se ukvarjajo s področjem nasilja nad ženskami. Najprej izberite pot na CSD, kjer vam bodo nudili prvi svetovalni razgovor in posredovali informacije o možnostih pomoči, ki jih imate na voljo.
Za svetovanje se lahko po pomoč obrnete na primer na Žensko svetovalnico, Društvo za nenasilno komunikacijo…
Če pa ne vidite druge rešitve, kot da odidete, se lahko obrnete tudi na varne hiše in materinske domove.
Srečno!
Suzana Gliha Škufca