sem upravičeno ljubosumna?
No Primož, pa da slišim še tvoj vidik.
Včeraj se je zgodilo, da je klicala k tašči neka gospodična in zahtevala mojega moža. Tašča je rekla, da ga ni doma in da lahko dobi njegovo ženo (bila sem pri njej na kavi). Ona ni hotela govoriti z menoj, pač pa je hotela le njegovo mobi številko. Tašča je ni hotela in je dala na telefon mene. Meni se je sicer punca predstavila, se mi zlagala iz kje je in da se včasih sliši z mojim možem. To se mi je zdelo čudno, saj sva skupaj že kar nekaj let, poročena pa sva res samo šele kakšno leto. V vsej zmedi me je prosila za telefon, češ da je v težavah, da rabi nekoga, s komer bi se pogovorila. Jaz trapica sem ji dala telefon. Potem je celo popoldne klicala moža na mobi, vendar se ni oglašal, ker telefona pač ni imel pri sebi. Nato mu je poslala nekaj sporočil, za katere vsebine pa žal ne vem. Celo popoldne se je potem tudi dogajalo, da je nekdo klical na taščin telefon in ko se je tašča oglasila, prav nesramno odložil. Z možem sem hotela govoriti o tem, kdo je ta punca, nekaj mi je sicer povedal, vendar skoraj nič. Mene pa žre. Že tako nama ne klapa v zakonu vse, kot bi moralo. Sedaj pa naj prikoraka k njemu še kakšna seksi divja bejba, vsa prosta itd. Kaj bom proti njej jaz, ki mi je ostalo kar nekaj kg po porodu in sem zaposlena, utrujena, ne vedno razpoložena na sex, ker je tudi moj možek pozabil na predigro? Saj nimam šans proti njej. Sicer mu ne stikam po telefonu, danes pa mi vest ni dala miru in sem vseeno pokukala po seznamih. Njena sporočila je zbrisal, njene klice je zbrisal, prav tako je zbrisal seznam kam je on klical in kdo je njega klical. Zlagal se mi je tudi, da je zbrisal njeno številko, v bistvu si jo je pa dal v imenik pod en drug priimek, moški seveda.
Ni mi vseeno. Moža imam rada. Nesporazumi nastanejo samo takrat, če nočem igrat prevelike copate. Bi pač rada, da si tudi delo v stanovanju enakopravno razdeliva in da nisem samo jaz kriva, če v hladilniku splesni sadje.
Kaj naj si mislim? Vem, kako ranljivi so moški, če v zakonu ni vse po njihovem in da če jim spotoma primaha kakšna voljna blondinka, so takoj vsi razvneti. Verjemite, sem imela nekaj “prijateljic”, ki so fante izkoriščale na ta način. Zato ne vem, kaj naj pričakujem. Moževa laž me boli. Tudi zatajitev. Predvsem pa to, da se on dela vedno enega angelčka, brezgrešneža. On enostavno ne verjame v tisto, kdo naj najprej kamen vrže, tisti, ki ni grešil.
Kaj menš, sem upravičeno ljubosumna?
Bi rada samo odgovor na vprašanje ali še kaj več???
Ja , verjetno pričakiješ še kakšno bistroumno iz mojih prstov 🙁 ko bi ti vedela kako je težko prebirati taka pisma in potem igrati pametnjakoviča, če po pravici povem, pojma nimam, ampak napišem tisto kar občutim pri tovjem pisanju.
In najprej sem opazil napako pri tovji predsatvi o tej ženski, prsata blondinka :)) no to me je malo nasmejalo, če si ljubosumna na predstavo podobe te ženske, potem si neupravičeno, ker nimaš pojma kakšna je, po drugi strani, pa sploh ni važno kakšna je, praviš da nimaš šans proti njej, pa kako to veš, pravzaprav pa se postavi vprašanje, zakaj ploh tekmuješ z njo.
Tebe je poročil in ti si njegova žena, kaj je torej več, žena ali…….Ne tega ne bom napisala, ker ne veva ali je z njo še kaj več.
Naredila si prav ko si ga vprašala, nisi naredila prav, ko si brskala po telefonu, ampak ker pa si, pa veš, da je vse pobrisano, torej ima tudi on slabo vest in mogoče nekaj prikriva. No greva dalje, naslednji dvom in vprašanje? Če bi bila kaj več, kako to, da nima njegove številke telefona, kako to, da je morala vprašati tebe za njo???? Lahko je res, da je to kakšna prijateljica še od prej ali pa naključna znanka in ženske res znajo izbirati čas, da kličejo moško družbo in pokažejo kako jih potrebujejo, moški pa preradi podležejo.
No kakorkoli že, najeda te dvom in ljubosumje, kar je normalno. sem pa že danes povedal, resnica vse prenese in seveda tudi iskrenost. Vstrajaj izberi trenutek, se vsedi v njegovo bližino in reci, da bi se rada pogovorila, in da te re zanima kaj ima s to žensko, povej resnico, da te daje ljubosumje in da ne moreš mirno spati, kdo je ona in kaj je ona, če nočeš ne povej, da si gledala po telefonu, le povej pa to, da si ji ti dala telefonsko številko. In da bi bilo zelo lepo, če ti bi razložil za kaj gre. pogovor, pogovor, če boš vstrajna in se želela pogovarjati, boš v roku pol leta, vedela pri čem si.
Pa naj pri tvoji odločitvi ugotovi, kdo je boljši. Tako ne boš imela nobenega razloga za ljubosumje.
Primož
Primož,
mene pa samo zanima zakaj pravis, da ni prav, da je brskala po njegovem telefonu? Tega ne razumem, ker jaz pravim, da enostavno nima kaj bit, (tudi ce pogledas kdaj v partnerjev telefon), če pratner nima zakaj imeti slabe vesti. Zakaj ne bi mogla pogledati ali dvigniti njegovega telefona?
lidijav
Lidija,
zaradi razloga zakaj je pogledala, pogledala pa je zato ker je dvomila, ker je želela brskati, ne zato ker bi bilo to nekaj popolnoma normalnega.
Lepo ni je pa prav, da je to naredila, ampak razlogi zakaj ja in zakaj ne, to je že popolnoma druga tema. V tej temi je edino pravilno, da je, drugače je pa to neumnost, da za nekom špijuniramo, kajti tukaj potem že dolgo ni zaupanja in ljubezni. In kot sem rekel, začelo se je že dolgo nazaj, to sedaj so posledice nesporazumov.
primož
Primož, hvala za tvoj odgovor, predvsem pa za moški vidik tega dogodka. Njegovo cifro je rekla, da je imela, rekla je tudi, da se včasih slišita (to mi je bilo čudno, saj sva midva skupaj že nekaj let). Rekla je pa tudi, da je izgubila svoj telefon, mož ima pa številko tajno. Zato je tudi klicala k tašči.
Ah, saj verjamem, da se bodo stvari uredile. Ampak čistega zaupanja pa ne bo več. Predvsem zato, ker se je sedaj vedno delal angelčka, pa človeka s čisto vestjo. Sedaj pa zvem, da se je z njo pogovarjal enkrat februarja. Ah, klinac.
Ne moreš rečt samo, ah ssaj se bo uredilo, ampak kaj prispevaj k temu. če drugega ne, boš vsaj vedela pri čem si.
pojavilo se je še eno vprašanje, ki ga prej nisem omenil, recimo, da je izgubila telefon, kako je vedela za taščinga, lahko je brskala po imeniku, vendar je morala vedeti, kje je bil prej doma in kako se piše. V vsakem primeru je nekaj vedela, zato bi jaz rekel:
Mož, na dan z besedo.
primož
Evo Primož, še najnovejši izsledki. Kaj bi pa sedaj rekel na to:
Ja, življenje je res eno samo sranje. Danes sem zopet pogledala v telefon in sem videla, da je spremenil priimek pod katerega je shranil njeno telefonsko. Se pač ne spozna najbolj na svoj telefon in jaz že vem, kako sem to pogruntala, je pa moja ugotovitev 100%pravilna. Sem ga pa pohvalila, ker je zbrisal njeno tel. številko (sem zaigrala navdušenje), pa ni rekel nič, samo nasmejal se je. Da jo je klical pa vem, ker ga znam prebrat, čeprav je rekel, da ni.
Čudno mi je, zakaj dela vse to. Kolikor vem hodi samo v službo in domov. Nikamor drugam. Uh,……. sploh nič več ne vem, kaj naj si mislim.
Preveč si misliš, raje ga ga vprašaj, da bi rada vedela kdo je ta ženska, zakaj ga je klicala,
sem že enkrat povedal, resnica in iskrenost sta najkrajši poti, mogoče včasih ne lepi, ampak vsaj veš ali si na pravi ali ne.
Primož
Mislim, da si upravičeno ljubosumna, saj si sama ugotovila, da ti mož skriva, da ima nekaj s to žensko. Saj ne rečem, morda sta samo prijatelja, pa se ti boji priznati, da ne bi bila jezna nanj. Odlična detektivka si. To žal pri moških pač moraš biti 🙂 Si pa zelo potrpežljiva, prav občudujem te. Jaz bi na tvojem mestu že zdavnaj popolnoma podivjala, kar seveda ni ne taktično, ne odrešujoče.
Imam pa peklenski načrt zate, kako bi lahko ugotovila, kaj imata tvoj mož in ta kura. Te zanima?
Nikar ne imej slabe vesti, ker brskaš po njegovem telefonu. Če ti on sam ne da resnega odgovora, si ga imaš pravico poiskati sama!
Tvoj mož ima drugo. A je potrebno še kaj drugega?
saj čutiš, veš kdaj laže. A bi ju rada še dobila skupaj, ali kaj?
Jaz sem tudi brskala, zasledovala… Ni vredno truda, enostavno čutiš, veš.
In ne rabiš dokaza, ker laže, in gre iz ene laži v drugo. Postavi ga pred dejstvo, naj prizna. Ampak se prej pripravi na udarec, ker si vseeno šokiran, ko ti prizna tvoje sume.
srečno.
Seveda si upravičeno ljubosumna! Ampak najprej si odgovori na vprašanje, ali resnično želiš izvedeti resnico? Kaj pa če boš izvedela, da so se uresničile tvoje najhujše slutnje? A boš takoj končala zvezo, bo dobil popravni izpit?
Popolnih zakonov ni. Mogoče samo flirtata?
Predlagam ti da si vzameš kak popoldne časa in se lotiš razmišljanja, kaj boš storila, če je res. Potem ko boš vedela, kaj boš naredila se boš lahko z njim soočila brez problemov.
Sicer pa stavek: “Že tako nama ne klapa v zakonu…” govori sam zase!?
LP
Ljubosumna si upravičeno, ampak pazi ali sploh želiš vedeti resnico. kajti sedaj lahko misliš da ni nič, ampak potem boš postavljena pred golo dejstvo kako in kaj. Prav je da od njega zahtevaš pojasnilo ampak prosim prej se psihično pripravi na udarec!!!! Ker boš sigurno prizadeta!!!!
Aja pa še to najbolj bo tvojega moža bolelo, če se boš lahko v trenutku priznanja(če bo) toliko obvladala svoja čustva in boš ostala hladna ter kazala neprizadeti obraz(pa čeprav bi mu najraje izpraskala oči). Nikakor pa ne odlašaj predolgo, ker ti bo samo huje(vem da ti domišljija dela sto na uro). Čimprej razčisti z njim, da boš lahko tudi svoje čustva spravila v red, predvsem pa da boš lahko pomirila svoje živce, saj vem da so sedaj napeti kot struna!
Veliko poguma ti želim, ker vem da ga boš potrebovala!
Misli prvo in predvsem nase, zanj se ne meni, saj se tudi on ne meni za tvoja čustva!