Najdi forum

Poročena sem že veliko let, otroka sta odrasla, pred tremi leti sem ugotovila, da ima mož ljubico. Najprej je bilo grozno, vrstili so se prepiri med nama… ni se hotel nič pogovarjati, potem je s to žensko prekinil, od letos pa imam spet dokaze, da se z njo sliši in dobiva. Vsakršen poskus mojega pogovora v zadnjih mesecih je bil neuspešen, problem pa je v tem, da se s to žensko vidi zelo redko, mogoče enkrat na mesec, drugače pa je vedno doma, z menoj, povsod greva skupaj, v vseh hobijih sva skupaj,vse noči je doma, vse dopuste in proste dneve preživljava skupaj, o vsem se lahko pogovarjava, le ta ženska je tabu tema. Res sem poskušala že na vse načine, celo z ločitvijo, a on se naredi gluhega, edino enkrat mi je rekel, da če se jaz želim ločiti, lahko sprožim postopek, da pa se on ne želi, ker mu je z menoj lepo, ker me ima najrajši in si ne predstavlja drugega življenja. Če ga karkoli vprašam o tej ženski, pa se takoj zapre vase, če nje ne omenjam, je vse v redu in bi lahko rekla, da imava lepo in polno življenje.
Zdaj sem že tako daleč, da si govorim, da je najbolje, če mu te njegove izhode enkrat na mesec ali na dva meseca za nekaj ur pač pustim in se delam, kot da zanje ne vem, ker je mož v vseh ostalih ozirih res dober moški. Poskušala sem mu dopovedati, kako zelo me to boli, ker ga imam še vedno rada, on mi je pa na to odgovoril, da ima tudi mene zelo rad in da nikoli za nič na svetu ne bi odšel od mene. In da naj se ne ukvarjam s stvarmi, ki sploh niso pomembne, ker res niso, konkretno pa noče reči nič. Tako sem postavljena v neko pat pozicijo;če bom vztrajala na ločitvi, jo bom res dosegla (a si tega sploh ne želim!!!), do pogovora o tem njegovem čudnem razmerju ga nikakor ne morem pripraviti in tako mi preostaja edino to, da tu in tam “zamižim” na obe očesi in pozabim na ta njuna občasna kratka srečanja. Sprašujem se, če sem sploh še normalna, ali se to dogaja tudi kakšni drugi poročeni ženski?
Poskušala sem res že na vse načine, z grdimi in lepimi besedami, z molkom, z indiferentnostjo….ne vem več, kaj bi še naredila. Ne želim ga izgubiti, tudi on noče niti slišati o tem,moram priznati, da je zelo potrpežljiv, da se trudi za dober odnos med nama….saj ne vem, kako pravilno opisati to stanje pri nas….Ima kdo podobne izkušnje?

Pozdravljeni!

Priznam, da sem bila med prebiranjem vašega pisma v zagati. Kljub strokovnemu znanju na področju duševnega zdravja ne vem točno kaj vam svetovati. Prva stvar, ki mi je prišla na misel je pomoč v obliki zakonske oziroma partnerske terapije, v kolikor bi na to pristal tudi vaš mož. Dejstvo je, da v tem odnosu vi trpite, tudi če mižite na obe očesi. S časoma se bo vaša bolečina stopnjevala, kar pa lahko škodno vpliva na vaše zdravje.Torej je edina rešitev, da situacijo rešite. Ker jo sami ne morete, saj se mož tej temi izogiba, boste pri tem potrebovali strokovno pomoč.

Menim, v kolikor vas ima mož, kot pravi, resnično rad in vas ne bi nikakor zapustil, prav tako vi njega, bi moral na tovrstno pomoč pristati. Pozanimajte se o možnostih zakonskega svetovanja. Kar nekaj organizacij in terapevtov se ukvarja s to problematiko. Med drugimi tudi KROG, zakonski in družinski inštitut v Ljubljani.

V upanju, da se rešite iz stiske vas lepo pozdravljam.

Petra, ŠENT

Ti si normalna….mož pa tudi (za egoisticnega moskega prasca, pa oprosti
izrazoslovju).
Mislim….ful te ima rad in vse, ampak ljubice si pa ne pusti jemati,
ceprav dobro ve, kako tebe to boli???????

A imeti rad pomeni nekoga nalašc raniti???
Po njegovem bi ti morala biti še srecna, da ima drugo ali kaj?????

Jaz bi mu vrnila milo za drago. Na dopust bi povabila poleg moža še
kar svojega ljubimca…..in pac ne bi hotela nic slišati, ce bi se mož
kaj usajal.
Mater me zjezijo tile tipi egoisticni….!!!

Lep pozdrav!

Tvoj mož ga lomi ravno toliko,da ohranja zakon in te na nek način preprečuje,da te ima rad in da hoče ostati s tabo.
S tem si v neki večni dilemi.Tistokrat ko gre na “uživanje”pa prostovoljno zamižiš na obe očesi.Se zavedaš,da s tem odobravaš njegovo početje?Točno to…….nekako med vrsticami.

Če bi enkrat zaropotala po mizi in se tudi ti zjasnila,kaj to predstavlja zate in kako se ti takrat počutiš,bi morda prekleto dobro premislil o svojem skrivnem in sladkem izletu k ljubici.
Tudi ti imaš svojo ceno,ki pa ni nujno manjša od njega ali njegove čebelice,s katero enkrat ali dvakrat na mesec nabira sladek med.

Če ti njemu govoriš,da nočeš ločitve,tvoj mož verjetno to razume tako,kot,da si pripravljena v večno prenašati te njegove izhode.
Reci mu,naj se iskreno postavi v tvojo pozicijo in naj se vpraša,kako bi bilo,če bi to isto počela tudi ti.
Če se zaveda tvoje stiske,srčne bolečine,izdaje…….in če je res dober moški,ne bi smel več tega početi!

OSTRO POSTAVI MEJO IN TUKAJ NOBENIH ODSTOPANJ!
vsako odstopanje povečuje tvojo bolečino.S tem nabiraš bolezni,ki te lahko ugonobijo in takšna ne boš nikomur koristila.Niti sama sebi ne.

S tabo mu je lepo,z njo občasno pa tudi ne slabo!

Če hočeš zdrav odnos,si ne dovoli,da ga podpiraš in opravičuješ za tisto,kar počne za tvojim hrbtom. S tem,da mu spregledaš skrite skoke,zraven pa trpiš kot pes,delaš sebi slabo!

Kako se boš odločila ne vem.Vem,da to ni pošteno od njega kar počne.
Imaš pravico in dolžnost,da razjasneš zadevo predvsem sebi v prid.Si vredna tega!
V nasprotnem primeru,če ne misli vzpostaviti komunikacije in se popolnoma nehati družiti z ljubico na skrivnih srečanjih,pa tudi ti lahko narediš črto pod svoj zakon.

Kje piše ,da moreš trpeti zato,ker ga od časa do časa odnese v drugo posteljo in v objem druge vroče ženske.!?

Ko sem prebrala tvoj zapis, sem najprej pomislila, da ljubica tvojemu možu daje nekaj, kar mu ti ne moreš. Mogoče gre za kake seksualne fantazije, ki jih lahko uresniči in izživi samo z ljubico?! Ljubi je zagotovo ne, ker če ne bi se najbrž ločil od tebe.
Sicer pa – ne oziraj se na to, kaj drugi menimo, da je prav oz. narobe. Razmisli, kaj si TI želiš. Če lahko sprejmeš te njegove “pobege”, še naprej živi tako, če pa si zaradi njih nesrečna, pa tudi veš, kakšna je druga pot…Zagotovo pa bi bilo najboljše, da se o tem odkrito POGOVORITA, da ti mož pojasni, kaj ga veže na to žensko – mislim, da ti je to dolžen – in se na podlagi tega odločiš kako naprej.

Jaz sem pomislila, da mogoče ni ljubica, ampak tesna prijateljica? Edino, kar mi je padlo na misel, je to, da bi najela detektiva in naj ti prinese malo fotografskega gradiva, to bi vsja pri meni postavilo stvari na svoje mesto.

Hm, pa si ti sploh ZIHER, da ima mož čjubico? Da nima samo kolegice? Ali pa je sploh nima?

Karte na mizo, pa brez obtozevanja mu povedat, kako se pocutis in da naj ti pove, ce ima razmetrje oz. avanturi?

Ce se bo izmikal, mu povej, da ne zelis ziveti z nekom, s katerim ni nobene iskrenosti in ce mu ne mores zaupat, da tudi ljubezni ni. Pac, povej mu te stvari. Ne zadrzevat v sebi.

In povsem se podpisem pod post Kiare.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close