Najdi forum

Dopuščam, da sem mlada in ihtava, pa mi vi povejte, kako bi ravnali.
Živim sama. V kratkem bom nekaj prenavljala v stanovanju. To sem omenila nekomu, ki bi si domišljal, da bi kaj imela. Njegov odgovor je bil če rabim orrodje. In sem rekla da imam. Konec debate.
Ali sem res tako trda, ker nisem rekla prosim pomagaj mi. Ali sem res nemogoča, ker pričakujem da bo rekel sam od sebe pridem pomagat.
Pač mi bo Mujo za 4. evre na uro uredil stvari. In nikomur ne bom nič dolžna.
Sama osebno v taki situacijo brez vprašanja ponudim pomoč in se ne pustim prosit in ne zahtevam zahvale in hvaležnosti. No se razume, da med prijatelji velja obojestranskost.
Valjda se kasneje v življenju ne bom odločila, da delim življenje z nekom, ki ga moram prosit in pomoči ne ponudi sam. Seveda pa ljudi, ki so mi manj blizu za pomoč prosim, če jo rabim. Ampak če bi mi naj bil blizu????

Vidiš, to je ena od največjih napak, ki jih ženske delamo. Pričakujemo, da nam bodo moški brali misli. Prijazna in vljudna beseda nam je dana zato, da lahko povemo, kaj bi rade. Potem pa nastopi celo užaljenost, če ne uganejo, kaj, za vraga, nam gre po glavi.

Veš, saj se zgodi, tudi to, ampak vzemi to kot sladko presenečenje, ne pa obveznost nekoga, ki te ima rad. In močna povezanost ali vsaj močna želja po povezanosti je pri tem bistvena.

In tipček ti je celo ponudil orodje. Malo si je vzel rezerve … bi ti ga prinesel in bi ti potem še pokazal kako se ga uporablja … samo ti si odreagiralo prav naduto, ne hvala, bom sama. Odbila si ga kot nebodigatreba. In potem naj ti še bere misli in se ti ponuja še naprej ??? Daj, no, upam, upam, da tega ne misliš resno!

sem šla dvakrat prebrat, da sem približno vedela, kaj želiš. praviš, da si omenila o prenovi stanovanja. pa še to osebi, ki si samo ona domišlja, da bi kaj imela. on si domišlja, ti ne kažeš interesa in tu ne razumem, zakaj bi takšen človek potem kar skakal okrog tebe in ti bral misli, kaj misliš s tem, ko omenjaš prenovo stanovanja.
vprašal te je, če potrebuješ orodje. na to, kar si mu rekla, je vprašanje kar primerno. in na odnos, ki ga imaš ti. saj ti je ponudil pomoč. kako lahko na nejasnostim pričakuješ, to kar si sama pričakovala.

meni kdo reče, pa sem ženska, da bo nekaj obnavljal, ja kaj pa vem, a sedaj naj iz tega razberem kot samo to informacijo, da bo pač prenavljal (in ima vse ostalo že zrihtano, kot so npr. delavci) ali me prosi za pomoč.

in ja, v življenju se je potrebno kdaj naučiti tudi prositi. saj ne rabiš, da zgleda tako, da prosiš iz obupa.
lahko bi mu omenila prenovo stanovanja in da boš potrebovala pomoč in če bi bil on pripravljen kaj vskočiti na pomoč, če ima čas. ter seveda, kakšno konkretno pomoč sploh potrebuješ pri tem. orodja, ki ti ga je ponudil, očitno ne.

zdi se mi, da imaš zelo velik ego, povrhu vsega pa še pričakuješ, da so ljudje jasnovidci, ki bodo vedeli za vsako tvojo misel.

če pa raje daš 4 € muji kot pa da si znižaš svoj ego in povprašaš, če bi lahko kaj vskočil pri pomoči, pa pač plačuj.

prej, ko boš spoznala, da četudi izhajamo iz svojih prepričanj in delovanj, vedi, da je nemogoče isto pričakovati to tudi od drugih. in če boš še v naprej zaradi ega raje tiho, boš še velikokrat razočarana, ker drugi ne bodo delali iz jasnovidnosti po tvojih delovanjih in tvojih nejasno izraženih pričakovanj.

pa še nekaj, tako realnega. v skupnosti, ko živiš z nekom, lahko s partnerjem čisto zadovoljivo sodelujeta, pa ga je treba kdaj opomniti ali prositi, da odnese smeti v kontejner.

hvala za odgovore. Saj sem se tudi sama zamislila, zato sem pa to napisala,
No seveda je zadaj še nekaj zgodbic, ki mojo reakcijo razlagajo. Npr. ko sem ga res rabila in prosila, da me nekam pelje je enkrat toliko časa cincal, da sem se odločila da ne grem nikamor, drugič pa mi je rekel zakaj ne pokličem taksija. No od takrat si samo še on domišlja, mene je minilo…
Ampak prjatlce pravjonajga pač zaposlim in izkoristm. Pa ja.Lahko mi sam od sebe pomaga, res ga ne bom prosila Pa še vedno ne vem če delam prav. No še enkrat hvala..

to je pa čist drugače prebirati sedaj. s tem človekom si res ne boš mogla kaj dosti pomagati ali imeti kakšno oporo v njem. če ti je rekel, zakaj ne pokličeš taksija, ti dam kar prav, da potem raje plačaj muji kot da ti bo nekoč mogoče še kdaj celo očital, da ti je kaj pomagal. to, kar si še dodala, sama ne bi kaj dosti več pričakovala od njega ali celo računala na njega in bi ga spustila iz svojega življenja, sama pa premisli, kaj boš v zvezi z njim. predstavljaj si, da imaš otroke z njim in ga boš morala skorajda prositi na kolenih, da se bo zmigal, če se bo in boš takorekoč sama za vse.

KJE DOBIŠ TI MUJOTA ZA 4 EVRE??? dej povej, jaz tudi rabim !!!

Pusti kontakt pa ti povem 🙂

New Report

Close